Kiivi-passiontorttu
Kiivi-passiontorttu on raikas tarjottava kahvipöytään ja sopii myös jälkiruuaksi. Voit valmistaa tortun helposti myös maidottomana. Noin 0,65€/annos.
8 palaayli 60 min
Ainekset
8 palaa
Taikina
- 1/2dltomusokeria
- 1(luomu)appelsiininkuori raastettuna
- 75gPirkka voita
- 3rklkylmää vettä
Passiontäyte
- 4passionhedelmää
- 3rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 3kananmunan keltuaista
- 1dlsokeria
- 50gPirkka voita
Koristeluun
- 2kiiviä
Valmistus
yli 60 min- Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Pese appelsiini ja raasta sen ohut oranssi kuoriosa. Sekoita appelsiininkuori jauhoihin. Kuutioi voi jauhojen joukkoon. Nypi murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina pitkänomaisen piirakkavuoan (12 x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kattilaan. Mittaa joukkoon täytteen muut aineet voita lukuunottamatta. Kuumenna sekoitellen juuri ja juuri kiehuvaksi, kunnes kiisseli sakenee. Nosta pois liedeltä. Sulata kiisseliin kuutioitu voi ja jätä jäähtymään.
- Pistele torttupohjaan muutama reikä haarukalla. Paista pohja 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Levitä kiisseli jäähtyneelle torttupohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Kuori ja viipaloi kiivit. Koristele torttu viipaleilla.
Tiesitkö että...
Vinkki Saat tortusta maidottoman, jos käytät pohjataikinaan ja kiisseliin maidotonta margariinia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi