Rosmariini-passionkääretorttu
- Annosmäärä10–12 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
Raikas keväinen kääretorttu saa makua passionhedelmästä ja rosmariinista.
Ainekset
10–12 viipaletta
4 | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | tai |
1 dl | Pirkka perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 rkl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai |
Täyte ja kuorrutus | |
---|---|
1 prk (2 dl) | tai |
2 prk (á 200 g) | Arla Ihana persikka-passionrahkaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
3 (n. 1/2 dl) | passionhedelmää tai |
Pinnalle | |
tomusokeria tai | |
2–3 | passionhedelmää tai |
oksa rosmariinia tai |
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hienonnettu rosmariini kevyesti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi tortun pinnalta. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kaavi lusikalla passionhedelmistä siemenet ja sekoita rahkaseokseen.
Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle ja kääri rullaksi. Kääri torttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin maustumaan tunniksi.
Siivilöi tortun pinnalle runsaasti tomusokeria. Lusikoi päälle passionhedelmää ja nypi rosmariinista vihreitä tupsuja koristeeksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- PassionHinta n. 0,76/kpl18,95/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(55 arviota)
- yli 60 min4,2(167 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min4,4(60 arviota)
- yli 60 min4,2(161 arviota)
- 30 - 60 min4,0(214 arviota)
- yli 60 min4,1(27 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (54 arviota)
- Inari2 vuotta sittenTein nimimerkin Sigrid54 muutoksin ja onnistui hienosti. Minulla tosin oli Valion mango-passion rahkaa. Tästä tulee uusi luotto-ohjeeni!
- Tikru3 vuotta sittenMaut hyvät, mutta täytettä liikaa ja pohja todella kuiva.
- Liisa5 vuotta sittenTäytettä aivan liikaa, jäi loput siitä mämmin seuraksi. Pohja oli liian kuiva, joten olisi kannattanut kostuttaa. Passionhedelmiä ei K-kaupassa edes ollut, kävin useampana päivänä kysymässä. Muuten herkullinen kääretorttu ja nopea tehdä.
- Anx5 vuotta sittenJoo täytettä on aivan liikaa. Raikas on mutta pohja hieman kuiva, ehkä maidolla kannattaisi pohjaa kostuttaa.
- Marja6 vuotta sittenKylläpä tuli hyvää-ihanan raikas, tätä teen pääsiäiseksi.
- Sigrid546 vuotta sittenPassionhedelmä-rosmariinikääretorttu todella herkullista! Pääsiäisen jälkiruoka parhaimmillaan. Ohjeessa täytettä runsaasti, liikaa. Mielestäni 2 dl kermaa, 1 prk rahkaa ja 3 passionhedelmää riittävät mainiosti. Itse laitoin taikinaan 1 rkl kuivattua rosmariinia huhmareessa murskattuna, hyvää tuli😊