Manteli-veriappelsiinitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Manteli-veriappelsiinitorttu

Manteli-veriappelsiinitortun täytteessä maistuvat paahdettu manteli, kirpeän raikas veriappelsiini ja rosmariini.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 1/2dlruokosokeria
    • 100gvoita
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 3rklkylmää vettä

Täyte

    • 3Pirkka täysveriappelsiinia
    • 1/2dlsokeria
    • 1dlvettä
    • 2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
    • 4dltomusokeria
    • 200gpehmeää voita
    • 3Pirkka kananmunaa
    • 3rklmaissitärkkelystä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista taikina. Mittaa sokeri, voi ja vehnäjauhot kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Pese veriappelsiinit hyvin. Leikkaa yksi veriappelsiini hyvin ohuiksi viipaleiksi.
  3. Mittaa sokeri, vesi ja rosmariini pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja lisää veriappelsiininviipaleet sokeriliemeen. Hauduta viipaleita sokeriliemessä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla tai uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna hetken jäähtyä ja hienonna tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
  5. Sekoita mantelijauhe, sokeri ja pehmeä voi keskenään. Raasta kahden jäljellä olevan veriappelsiinin kuoret. Halkaise hedelmät ja purista niiden mehu. Lisää kuoriraaste ja mehu täytteen joukkoon. Lisää munat yksitellen sekä lopuksi maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada täyte piirasvuokaan pohjan päälle. Asettele pinnalle sokeriliemessä haudutetut veriappelsiininviipaleet.
  7. Paista uunissa keskitasolla 180 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja tortun pinta saanut hieman väriä.
  8. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kera.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua