Joulusinappi
Itse tehty sinappi kruunaa joulupöydän ja on myös ihana lahjaidea. Hunajainen sinappi on varma makupari kinkulle, mutta sitä kannattaa kokeilla myös graavilohen kanssa.
n. 3 dlalle 15 min
Ainekset
n. 3 dl
- 1dlsinappijauhetta (Colman's)
- 1/2dlsokeria
- 1dlvispikermaa
- 1dl(n. 2 kpl)kananmunaa
- 2tlvalkoviinietikkaa
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
alle 15 min- Sekoita sinappijauhe ja sokeri tasaiseksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää hunaja ja kerma. Sekoita vellimäiseksi seokseksi. Lisää vielä munat ja vatkaa seos tasaiseksi.
- Kuumenna seos kiehumapisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä. Mausta etikalla ja suolalla. Anna sinapin jäähtyä ja mielellään tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tiesitkö että...
Halutessasi voit lisämaustaa sinappia esimerkiksi 2 tl konjakkia tai viskiä. Sinappi säilyy puhtaassa lasipurkissa jääkaapissa 1-2 viikkoa.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
hyvää tuli.
Pitäisikö reseptissä kuitenkin olla kuohukermaa? Ei kai vispikermaa yleensä kuumenneta.
Salla, kiitos kysymyksestä. Resepti on testattu vispikermalla, mutta voit hyvin käyttää myös kuohukermaa.
Toimii, lisäsin lorauksen konjakkia antamaan potkua..