Joulusinappi
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Itse tehty sinappi kruunaa joulupöydän ja on myös ihana lahjaidea. Hunajainen sinappi on varma makupari kinkulle, mutta sitä kannattaa kokeilla myös graavilohen kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 annos
1 dl | sinappijauhetta (Colman's) tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | tai |
1 dl | vispikermaa tai |
1 dl (n. 2 kpl) | kananmunaa tai |
2 tl | valkoviinietikkaa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Valmistus
alle 15 min
Sekoita sinappijauhe ja sokeri tasaiseksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää hunaja ja kerma. Sekoita vellimäiseksi seokseksi. Lisää vielä munat ja vatkaa seos tasaiseksi.
Kuumenna seos kiehumapisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä. Mausta etikalla ja suolalla. Anna sinapin jäähtyä ja mielellään tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Reseptillä tulee noin 3 dl valmista sinappia.
Halutessasi voit lisämaustaa sinappia esimerkiksi 2 tl konjakkia tai viskiä. Sinappi säilyy puhtaassa lasipurkissa jääkaapissa 1–2 viikkoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,6(30 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(12 arvostelua)
- alle 15 min3,5(23 arvostelua)
- alle 15 min4,2(5 arvostelua)
- alle 15 min4,8(32 arvostelua)
- alle 30 min3,9(74 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(21 arvostelua)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,7 (41 arvostelua)
- Tej1 vuosi sittenhyvää tuli.
- Salla1 vuosi sittenPitäisikö reseptissä kuitenkin olla kuohukermaa? Ei kai vispikermaa yleensä kuumenneta.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenSalla, kiitos kysymyksestä. Resepti on testattu vispikermalla, mutta voit hyvin käyttää myös kuohukermaa.
- Peränevan Paroni1 vuosi sittenToimii, lisäsin lorauksen konjakkia antamaan potkua..