Helppo majoneesiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo majoneesi

  • Valmistusaikaalle 5 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Tämä helppo pikamajoneesi valmistuu todellakin supernopeasti! Ainekset sekoitetaan sauvasekoittimella keskenään. Mausta majoneesi halutessasi makusi mukaan.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

1
 
kananmuna
tai
2 tl
 
sinappia
tai
3 dl
 
rypsiöljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
valkoviinietikkaa
tai

Valmistus

alle 5 min

Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, suola ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.

Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Valmista majoneesia tulee noin 3 dl.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Plussa-etu −31 %
    Druvan valkoviinietikka 300ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,99/kpl
    6,63/l
    Ilman Plussa-korttia 2,89/kpl (9,63/l)
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Auran sinappi mieto 125g
    Hinta 1,25/kpl
    10,00/kg
  • Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 g
    Hinta 1,35/kpl
    10,80/kg
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (365 arviota)

  • Jussu67
    25 päivää sitten
    Kyllä onnistu👍😋Vaimokin ihastu ja sanoi :Voi kun on hyvää❤💋
  • Kotitalousopettaja
    1 kuukausi sitten
    Ei voi kuin suuresti ihmetellä, miten joku voi epäonnistua tällä ohjeella. Pari valkosipulin kynttä pistin sauvasekoittajan kapean astian pohjalle. Muuten noudatin ohjetta. Paksu, ihana tuote!
  • Pasi
    1 kuukausi sitten
    Itse kokeilin 2,5 dl öljyä ja 1 kananmuna. Tuli sillä litkua. Seuraavalla kerralla 2dl öljyä ja 1 muna taitaa olla Passeli.
  • Sooloilunvoipelastaasooloilu
    3 kuukautta sitten
    Koitin tehdä pienemmän annoksen puolittamalla määrät - tätä ei kannata kokeilla… 😂 onnistuin kuitenkin pelastamaan liruisen tuotoksen lisäämällä maitorahkaa joukkoon. Ihan passelia tuli👌
  • Pexi75
    4 kuukautta sitten
    Lisää 2kpl valkosipulinkynsiä niin saat valkosipulimajoneesia😋
  • Majoneesineitsyys menetetty
    5 kuukautta sitten
    Onnistui hyvin tällä ohjeella, vaikka valkoviinietikan jouduin korvaamaan väkiviinaetikalla. Lisäsin chilisoositkin sinne, niin hyvää tuli :-) Muistakaa käyttää korkeaa astiaa, veikkaan että sen takia useimmilla menee mönkään
  • Hilkka
    7 kuukautta sitten
    Hyvin onnistui vaikka kananmunat oli jääkaappi kylmiä. Aion tehdä toistekin.
  • Rapu
    8 kuukautta sitten
    Joksettui ja jäi litkuksi Onko varmasti 1 tl, kun toisessa lukee 1 ruokalusikka valkoviinietikkaa? Ja onko väliä etikan ja sinapin lämmöllä, kun ohjeessa siihen ei kommentoida?
  • Kokkikolmone
    9 kuukautta sitten
    Jos tulee lirua, kannattaa heittää lisää kananmunaa sekaan ja koittaa suristaa lisää sauvasekoittimella. Itellä pelitti näin. Hyvä ohje kunhan kananmunat on tarpeeksi isoja suhteessa öljyn määrään!
  • HookooOookoo
    9 kuukautta sitten
    Tuli pelkkää luirua... Mikä meni vikaan? :D
  • SV
    1 vuosi sitten
    Onnistui ohjeella ja todella hyvää tulikin. Huoneenlämpöiset ainekset oli. Tein paprikamajoneesia lisäämällä suolan lisäksi paprikajauhetta, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta ja sokeria.
  • Manikai
    1 vuosi sitten
    Hyvä ohje, mutta itse laitan vain 2 dl öljyä. Aina on onnistunut vaikka käytänkin jääkaappikylmiä aineita (muna, öljy ja sinappi).
  • Bursasetä
    1 vuosi sitten
    Toimii hyvin, pitää vähän muokata öljyn määrää kananmunan koon mukaan. Rypsiöljyllä onnistuu parhaiten. Gochujangin perään ja yön yli jääkaappiin niin maut tasaantuu. Täydellistä bursan päällä jos ei jaksa keltuaista vatkailla koko päivää.
  • ML
    1 vuosi sitten
    Olipas hyvä ja helppo ohje. Huoneenlämpöisillä aineilla ja yhdellä isolla kanamunalla onnistui ensi yrittämällä.
  • JN
    2 vuotta sitten
    Ei toiminut yhdellä luomukananmunalla, tarvitsi kaksi. 🥚🥚
  • JuhaK
    2 vuotta sitten
    Helppo ja toimiva ohje ihan noiden ohjeiden mukaan. Sauvasekoittimella tuli helposti kiinteää. Mausteita lisäilin oman maun mukaan.
  • Pettynyt
    2 vuotta sitten
    Ei kiinteydy vaikka kaikki ainekset oli huoneenlämpöisiä. Vatkasin ainakin 10 minuutti eikä mitään tapahdu. Kun käyttää vaan keltuaista kiinteytyy paljon nopeammin.
  • Hyvä kokki
    2 vuotta sitten
    Huono ohje sillä ei tule kunnon majoneesia vaan tulee löysää maitoa.
  • pemä
    2 vuotta sitten
    hyvin menee
  • Majoneesi Make
    2 vuotta sitten
    Itselläni oli juuri tämä ongelma ettei millään paksuunnu. Ongelma oli lopulta liian kylmät ainekset. Kattilassa lämmittämällä ja vispilällä vatkaamalla sain hyvän ja paksun majoneesin. Lämpötila oli varmaan reilu 40 astetta kun majoneesi alkoi lopulta paksuuntua. Seosta ei siinä vaiheessa tarvinnut edes hirveästi vispata.
  • Barbara
    2 vuotta sitten
    Onnistui loistavasti. Tuo 3dl oljyä on sopiva isoon kananmunaan, pienen munan kohdalla vähemmän öljyä. Jos laittaa raakaa valkosipulia pohjalle, saa aivan upeaa valkosipulimajoa!
  • Heidi
    2 vuotta sitten
    En ymmärrä miten niin moni täällä sanoi ettei onnistu, tämä on mielestäni aivan pomminvarma resepti. Olen tehnyt tällä majoneesia varmaan kymmeniä kertoja ja aina on onnistunut tosi hyvin.
  • Herkko
    3 vuotta sitten
    Ohjeessa liikaa öljyä suhteessa kananmunaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Raipe, majoneesin teossa olisi hyvä käyttää huoneenlämpöistä öljyä kuten ohjeessa mainittu. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä käyttämällä rypsiöljyä sen neuraalin maun vuoksi.
  • raipe
    3 vuotta sitten
    Tuli tällä ohjeella litkua. Tosin laitoin osan oliiviöljyä ja osan kylmää rypsiöljyä. Siinäkö vika?
  • Ohis ja Lähis
    3 vuotta sitten
    Hyvin onnistui mut öljyä saisi mielestäni olla hieman vähemmän kun maistuu liikaa läpi.
  • Heidi
    3 vuotta sitten
    Litkua
  • Helposti hyvää tulee...!
    3 vuotta sitten
    Vuosia sitten kokeilin jotain vastaavaa reseptiä ja lopputulos meni suoraan "roskiin" (varmaankin silloin oli joku ainesosa liian kylmä ja seos leikkasi öljyiseksi litkuksi) - nyt päätin kokeilla uudestaan, kun oli majoneesille tarvetta, muttei viitsinyt kauppaan lähteä. Kaikki ainekset huoneenlämpöisiä ja hyvä että ehti silmiään räpäyttää, kun sauvasekoitin jo oli tehnyt tehtävänsä ja mitta-astiassa oli täydellisen tasaista majoneesia! Nyt uskaltaa toistekin tehdä, kunhan huolehtii ainesten lämpötilasta!
  • Mimmu
    3 vuotta sitten
    Onnistui hyvin. Pitää vaan olla korkea astia missä vatkaa.
  • Villatakki
    4 vuotta sitten
    Käytin omenaviinietikkaa ja saksanpähkinäöljyä. Öljyä laitoin vain 2dl. Tosi helppoa ja hyvää!