Helppo majoneesi
- Valmistusaikaalle 5 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Tämä helppo pikamajoneesi valmistuu todellakin supernopeasti! Ainekset sekoitetaan sauvasekoittimella keskenään. Mausta majoneesi halutessasi makusi mukaan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
1 | kananmuna tai |
2 tl | sinappia tai |
3 dl | rypsiöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
Valmistus
alle 5 min
Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, suola ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.
Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Valmista majoneesia tulee noin 3 dl.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −31 %Druvan valkoviinietikka 300mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl6,63/lIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (9,63/l)
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 gHinta 1,35/kpl10,80/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,3(16 arviota)
- alle 15 min4,0(6 arviota)
- 30 - 60 min2,9(10 arviota)
- yli 60 min4,1(41 arviota)
- alle 15 min3,7(76 arviota)
- 30 - 60 min4,3(8 arviota)
- alle 30 min3,7(21 arviota)
- alle 30 min4,1(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (365 arviota)
- Jussu6725 päivää sittenKyllä onnistu👍😋Vaimokin ihastu ja sanoi :Voi kun on hyvää❤💋
- Kotitalousopettaja1 kuukausi sittenEi voi kuin suuresti ihmetellä, miten joku voi epäonnistua tällä ohjeella. Pari valkosipulin kynttä pistin sauvasekoittajan kapean astian pohjalle. Muuten noudatin ohjetta. Paksu, ihana tuote!
- Pasi1 kuukausi sittenItse kokeilin 2,5 dl öljyä ja 1 kananmuna. Tuli sillä litkua. Seuraavalla kerralla 2dl öljyä ja 1 muna taitaa olla Passeli.
- Sooloilunvoipelastaasooloilu3 kuukautta sittenKoitin tehdä pienemmän annoksen puolittamalla määrät - tätä ei kannata kokeilla… 😂 onnistuin kuitenkin pelastamaan liruisen tuotoksen lisäämällä maitorahkaa joukkoon. Ihan passelia tuli👌
- Pexi754 kuukautta sittenLisää 2kpl valkosipulinkynsiä niin saat valkosipulimajoneesia😋
- Majoneesineitsyys menetetty5 kuukautta sittenOnnistui hyvin tällä ohjeella, vaikka valkoviinietikan jouduin korvaamaan väkiviinaetikalla. Lisäsin chilisoositkin sinne, niin hyvää tuli :-) Muistakaa käyttää korkeaa astiaa, veikkaan että sen takia useimmilla menee mönkään
- Hilkka7 kuukautta sittenHyvin onnistui vaikka kananmunat oli jääkaappi kylmiä. Aion tehdä toistekin.
- Rapu8 kuukautta sittenJoksettui ja jäi litkuksi Onko varmasti 1 tl, kun toisessa lukee 1 ruokalusikka valkoviinietikkaa? Ja onko väliä etikan ja sinapin lämmöllä, kun ohjeessa siihen ei kommentoida?
- Kokkikolmone9 kuukautta sittenJos tulee lirua, kannattaa heittää lisää kananmunaa sekaan ja koittaa suristaa lisää sauvasekoittimella. Itellä pelitti näin. Hyvä ohje kunhan kananmunat on tarpeeksi isoja suhteessa öljyn määrään!
- HookooOookoo9 kuukautta sittenTuli pelkkää luirua... Mikä meni vikaan? :D
- SV1 vuosi sittenOnnistui ohjeella ja todella hyvää tulikin. Huoneenlämpöiset ainekset oli. Tein paprikamajoneesia lisäämällä suolan lisäksi paprikajauhetta, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta ja sokeria.
- Manikai1 vuosi sittenHyvä ohje, mutta itse laitan vain 2 dl öljyä. Aina on onnistunut vaikka käytänkin jääkaappikylmiä aineita (muna, öljy ja sinappi).
- Bursasetä1 vuosi sittenToimii hyvin, pitää vähän muokata öljyn määrää kananmunan koon mukaan. Rypsiöljyllä onnistuu parhaiten. Gochujangin perään ja yön yli jääkaappiin niin maut tasaantuu. Täydellistä bursan päällä jos ei jaksa keltuaista vatkailla koko päivää.
- ML1 vuosi sittenOlipas hyvä ja helppo ohje. Huoneenlämpöisillä aineilla ja yhdellä isolla kanamunalla onnistui ensi yrittämällä.
- JN2 vuotta sittenEi toiminut yhdellä luomukananmunalla, tarvitsi kaksi. 🥚🥚
- JuhaK2 vuotta sittenHelppo ja toimiva ohje ihan noiden ohjeiden mukaan. Sauvasekoittimella tuli helposti kiinteää. Mausteita lisäilin oman maun mukaan.
- Pettynyt2 vuotta sittenEi kiinteydy vaikka kaikki ainekset oli huoneenlämpöisiä. Vatkasin ainakin 10 minuutti eikä mitään tapahdu. Kun käyttää vaan keltuaista kiinteytyy paljon nopeammin.
- Hyvä kokki2 vuotta sittenHuono ohje sillä ei tule kunnon majoneesia vaan tulee löysää maitoa.
- pemä2 vuotta sittenhyvin menee
- Majoneesi Make2 vuotta sittenItselläni oli juuri tämä ongelma ettei millään paksuunnu. Ongelma oli lopulta liian kylmät ainekset. Kattilassa lämmittämällä ja vispilällä vatkaamalla sain hyvän ja paksun majoneesin. Lämpötila oli varmaan reilu 40 astetta kun majoneesi alkoi lopulta paksuuntua. Seosta ei siinä vaiheessa tarvinnut edes hirveästi vispata.
- Barbara2 vuotta sittenOnnistui loistavasti. Tuo 3dl oljyä on sopiva isoon kananmunaan, pienen munan kohdalla vähemmän öljyä. Jos laittaa raakaa valkosipulia pohjalle, saa aivan upeaa valkosipulimajoa!
- Heidi2 vuotta sittenEn ymmärrä miten niin moni täällä sanoi ettei onnistu, tämä on mielestäni aivan pomminvarma resepti. Olen tehnyt tällä majoneesia varmaan kymmeniä kertoja ja aina on onnistunut tosi hyvin.
- Herkko3 vuotta sittenOhjeessa liikaa öljyä suhteessa kananmunaan.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenRaipe, majoneesin teossa olisi hyvä käyttää huoneenlämpöistä öljyä kuten ohjeessa mainittu. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä käyttämällä rypsiöljyä sen neuraalin maun vuoksi.
- raipe3 vuotta sittenTuli tällä ohjeella litkua. Tosin laitoin osan oliiviöljyä ja osan kylmää rypsiöljyä. Siinäkö vika?
- Ohis ja Lähis3 vuotta sittenHyvin onnistui mut öljyä saisi mielestäni olla hieman vähemmän kun maistuu liikaa läpi.
- Heidi3 vuotta sittenLitkua
- Helposti hyvää tulee...!3 vuotta sittenVuosia sitten kokeilin jotain vastaavaa reseptiä ja lopputulos meni suoraan "roskiin" (varmaankin silloin oli joku ainesosa liian kylmä ja seos leikkasi öljyiseksi litkuksi) - nyt päätin kokeilla uudestaan, kun oli majoneesille tarvetta, muttei viitsinyt kauppaan lähteä. Kaikki ainekset huoneenlämpöisiä ja hyvä että ehti silmiään räpäyttää, kun sauvasekoitin jo oli tehnyt tehtävänsä ja mitta-astiassa oli täydellisen tasaista majoneesia! Nyt uskaltaa toistekin tehdä, kunhan huolehtii ainesten lämpötilasta!
- Mimmu3 vuotta sittenOnnistui hyvin. Pitää vaan olla korkea astia missä vatkaa.
- Villatakki4 vuotta sittenKäytin omenaviinietikkaa ja saksanpähkinäöljyä. Öljyä laitoin vain 2dl. Tosi helppoa ja hyvää!