Helppo majoneesiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo majoneesi

  • Valmistusaikaalle 5 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Tämä helppo pikamajoneesi valmistuu todellakin nopeasti! Ainekset sekoitetaan sauvasekoittimella keskenään.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

1
 
kananmuna
tai
2 tl
 
sinappia
tai
3 dl
 
rypsiöljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
valkoviinietikkaa
tai

Valmistus

alle 5 min

Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapeaan ja korkeaan kulhoon. Mittaa joukkoon sinappi, suola ja etikka. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.

Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Valmista majoneesia tulee noin 3 dl.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka Sinappi 275g mieto
    Hinta 1,99/kpl
    7,24/kg
  • Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200g
    Hinta 4,95/kpl
    24,75/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (292 arviota)

  • Kokkikolmone
    2 päivää sitten
    Jos tulee lirua, kannattaa heittää lisää kananmunaa sekaan ja koittaa suristaa lisää sauvasekoittimella. Itellä pelitti näin. Hyvä ohje kunhan kananmunat on tarpeeksi isoja suhteessa öljyn määrään!
  • HookooOookoo
    18 päivää sitten
    Tuli pelkkää luirua... Mikä meni vikaan? :D
  • SV
    3 kuukautta sitten
    Onnistui ohjeella ja todella hyvää tulikin. Huoneenlämpöiset ainekset oli. Tein paprikamajoneesia lisäämällä suolan lisäksi paprikajauhetta, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta ja sokeria.
  • Manikai
    7 kuukautta sitten
    Hyvä ohje, mutta itse laitan vain 2 dl öljyä. Aina on onnistunut vaikka käytänkin jääkaappikylmiä aineita (muna, öljy ja sinappi).
  • Bursasetä
    1 vuosi sitten
    Toimii hyvin, pitää vähän muokata öljyn määrää kananmunan koon mukaan. Rypsiöljyllä onnistuu parhaiten. Gochujangin perään ja yön yli jääkaappiin niin maut tasaantuu. Täydellistä bursan päällä jos ei jaksa keltuaista vatkailla koko päivää.
  • ML
    1 vuosi sitten
    Olipas hyvä ja helppo ohje. Huoneenlämpöisillä aineilla ja yhdellä isolla kanamunalla onnistui ensi yrittämällä.
  • JN
    1 vuosi sitten
    Ei toiminut yhdellä luomukananmunalla, tarvitsi kaksi. 🥚🥚
  • JuhaK
    1 vuosi sitten
    Helppo ja toimiva ohje ihan noiden ohjeiden mukaan. Sauvasekoittimella tuli helposti kiinteää. Mausteita lisäilin oman maun mukaan.
  • Pettynyt
    1 vuosi sitten
    Ei kiinteydy vaikka kaikki ainekset oli huoneenlämpöisiä. Vatkasin ainakin 10 minuutti eikä mitään tapahdu. Kun käyttää vaan keltuaista kiinteytyy paljon nopeammin.
  • Hyvä kokki
    1 vuosi sitten
    Huono ohje sillä ei tule kunnon majoneesia vaan tulee löysää maitoa.
  • pemä
    1 vuosi sitten
    hyvin menee
  • Majoneesi Make
    1 vuosi sitten
    Itselläni oli juuri tämä ongelma ettei millään paksuunnu. Ongelma oli lopulta liian kylmät ainekset. Kattilassa lämmittämällä ja vispilällä vatkaamalla sain hyvän ja paksun majoneesin. Lämpötila oli varmaan reilu 40 astetta kun majoneesi alkoi lopulta paksuuntua. Seosta ei siinä vaiheessa tarvinnut edes hirveästi vispata.
  • Barbara
    2 vuotta sitten
    Onnistui loistavasti. Tuo 3dl oljyä on sopiva isoon kananmunaan, pienen munan kohdalla vähemmän öljyä. Jos laittaa raakaa valkosipulia pohjalle, saa aivan upeaa valkosipulimajoa!
  • Heidi
    2 vuotta sitten
    En ymmärrä miten niin moni täällä sanoi ettei onnistu, tämä on mielestäni aivan pomminvarma resepti. Olen tehnyt tällä majoneesia varmaan kymmeniä kertoja ja aina on onnistunut tosi hyvin.
  • Herkko
    2 vuotta sitten
    Ohjeessa liikaa öljyä suhteessa kananmunaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Raipe, majoneesin teossa olisi hyvä käyttää huoneenlämpöistä öljyä kuten ohjeessa mainittu. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä käyttämällä rypsiöljyä sen neuraalin maun vuoksi.
  • raipe
    2 vuotta sitten
    Tuli tällä ohjeella litkua. Tosin laitoin osan oliiviöljyä ja osan kylmää rypsiöljyä. Siinäkö vika?
  • Ohis ja Lähis
    2 vuotta sitten
    Hyvin onnistui mut öljyä saisi mielestäni olla hieman vähemmän kun maistuu liikaa läpi.
  • Heidi
    2 vuotta sitten
    Litkua
  • Helposti hyvää tulee...!
    3 vuotta sitten
    Vuosia sitten kokeilin jotain vastaavaa reseptiä ja lopputulos meni suoraan "roskiin" (varmaankin silloin oli joku ainesosa liian kylmä ja seos leikkasi öljyiseksi litkuksi) - nyt päätin kokeilla uudestaan, kun oli majoneesille tarvetta, muttei viitsinyt kauppaan lähteä. Kaikki ainekset huoneenlämpöisiä ja hyvä että ehti silmiään räpäyttää, kun sauvasekoitin jo oli tehnyt tehtävänsä ja mitta-astiassa oli täydellisen tasaista majoneesia! Nyt uskaltaa toistekin tehdä, kunhan huolehtii ainesten lämpötilasta!
  • Mimmu
    3 vuotta sitten
    Onnistui hyvin. Pitää vaan olla korkea astia missä vatkaa.
  • Villatakki
    3 vuotta sitten
    Käytin omenaviinietikkaa ja saksanpähkinäöljyä. Öljyä laitoin vain 2dl. Tosi helppoa ja hyvää!
  • Majon ystävä
    3 vuotta sitten
    Hyvin onnistuu, vaikka kaikki aineet ovat suoraan jääkaapista.
  • Pettynyt
    3 vuotta sitten
    Ei toiminut ei sitten millään ja raaka-aineet olivat huoneenlämpöisiä.
  • Laiskimus
    4 vuotta sitten
    Jos aineet ovat kylmiä, puolita öljyn määrä tai lisää toinen kananmuna.
  • Rusina
    4 vuotta sitten
    Eka kerran ikinä kokeilin tehdä majoneesin itse. Onnistui loistavasti, vaikka käytinkin omenaviinietikkaa. Ja on todella helppo resepti.
  • Palle
    4 vuotta sitten
    Koko kananmuna? Ei siis vain keltuaista?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Palle, reseptiin tulee koko kanannmuna.
  • anhi
    4 vuotta sitten
    Onnistuu avokadoöljyynkin.
  • Lento Pro
    5 vuotta sitten
    Kyllä onnistuu - tehtiin kerran 3 litraa kerralla isossa kapeassa kynttilämaljakossa. d: