BéarnaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Béarnaisekastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Bearnaisekastike on yksi ranskalaisen keittiön klassikkokastikkeista. Se muistuttaa hieman hollandaisea, mutta saa lisämakua mausteliemestä ja rakuunasta.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
1 (50 g)
 
pieni salottisipuli
tai
3
 
1 tl
 
rakuunan oksaa
tai
kuivattua rakuunaa
tai
1 dl
 
valkoviiniä
tai
4 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
1/2 tl
 
kokonaisia mustapippureita
tai
170 g
 
voita
tai
2
 
kananmunan keltuaista
tai
1 rkl
 
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 035 kJ / 247 kcal
Rasva
24,7 g
josta tyydyttynyttä
15,4 g
Hiilihydraatit
1 g
josta sokereita
0,8 g
Proteiini
2,8 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Tee ensin mausteliemi. Leikkaa sipuli reiluiksi viipaleiksi kattilaan. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ne. Hienonnettua yrttiä tulisi olla 1 rkl. Siirrä rakuunan varret kattilaan. Mikäli käytät kuivattua rakuunaa, lisää se vasta valmiiseen kastikkeeseen.

Lisää kattilaan viini, etikka ja pippurit. Kuumenna voimakkaasti keittäen, kunnes lientä on jäljellä enää 1 1/2 rkl. Siivilöi liemi. Anna jäähtyä hetki.

Mittaa voi erilliseen kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

Erottele keltuaiset toiseen kattilaan. Lisää myös kokoon keitetty liemi.

Kypsennä kastikepohjaa miedolla lämmöllä jatkuvasti vatkaten ja siirtäen kattilaa välillä pois lämmöltä. Kastikepohja on kypsä, kun seos muuttuu paksuksi ja kuohkeaksi eikä enää vaahtoudu.

Siirrä kattila pois liedeltä ja valuta voisula joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon hienonnettu rakuuna. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Vinkki! Jos kastike erottuu liedellä kuumennettaessa, lisää kastikkeeseen 1–2 rkl kylmää vettä ja sekoita, kunnes koostumus on palautunut. Voit valmistaa bearnaisekastikkeen myös vesihauteessa. Pane kananmunankeltuaiset ja liemi kulhoon. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja nosta kulho vesihauteeseen. Anna veden kiehua miedolla lämmöllä ja varmista, että kulhon pohja ei osu veteen. Kypsennä kastikepohja vesihauteessa koko ajan vatkaimella sekoittaen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä rakuuna rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka rakuuna 3g
    Hinta 0,49/kpl
    163,33/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    5,69/kg
  • Santa Maria rakuuna 5g
    Hinta 0,99/kpl
    198,00/kg
  • Meira Rakuuna 9g pussi mauste
    Hinta 1,29/kpl
    143,33/kg
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 3,69/kpl
    9,23/l
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti