Helppo kanaviillokki
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
Kanaviillokki on maukas klassikko, joka valmistuu nopeasti valmiiksi kypsennetyistä broilerinkoivista.
Ainekset
4 annosta
- 3 kypsää broilerin koipireittä
- 1 rkl voita
- 1 tl Pirkka currya
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 1 Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondi
- 1 dl Pirkka kuohu- tai ruokakermaa
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
Ravintosisältö
- Energia1 269 kJ / 304 kcal
- Rasva23,7 g
- josta tyydyttynyttä9,8 g
- Hiilihydraatit3,5 g
- josta sokereita0,9 g
- Proteiini19 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
- Perkaa broilerinkoivista lihat ja revi ne pienemmiksi paloiksi.
- Sulata voi kattilassa. Kiehauta curryjauhe voissa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vettä vähitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää annosfondi ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Keitä muutaman minuutin ajan.
- Sekoita kastikkeeseen kerma, purista sitruunanmehu ja mausta valkopippurilla. Lisää myös broilerinlihat. Kuumenna kastike ja tarjoa esimerkiksi riisin ja mustaherukkahyytelön kera.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kanan koipireisi maustamaton 3kpl/n.1,1kgHinta n. 5,71/kpl5,19/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka curry 23g mausteseosHinta 0,65/kpl28,26/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka valkopippuri 20g jauhettuHinta 0,89/kpl44,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Meira curry 25g pussi mausteHinta 0,75/kpl30,00/kg
- Pirkka Luomu curry 31gHinta 2,39/kpl77,10/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 gHinta 2,25/kpl25,57/kg
- Spices Chef luomu kana-aromi vegaaninen liemijauhe 90g BPA-vapaassa biomuovimaustepurkissaHinta 4,95/kpl55,00/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Santa Maria Valkopippuri jauhettu, pussi 22gHinta 2,09/kpl95,00/kg
- Meira Valkopippuri 31g jauh pssHinta 1,75/kpl56,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min3,8(236 arviota)
- 30 - 60 min4,0(616 arviota)
- alle 30 min3,8(195 arviota)
- Videoalle 30 min3,9(46 arviota)
- Videoalle 30 min4,4(55 arviota)
- yli 60 min3,7(61 arviota)
- Videoalle 30 min3,6(402 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (660 arviota)
- KatKat3 päivää sittenValkopippuri on hyvä lisätä jos tykkää mausteisemmasta ruuasta. Lapsille toimii ilmankin.
- Amadecasa19 päivää sittenHelppo nopea ja maukas.
- Lindushka2 kuukautta sittenKoko perheen suosikkiresepti. 😊 Käytän marinoituja koipireisiä ja paistan uunissa ohjeen mukaan. Revin niistä lihat. Kastikkeen teen aina tuplana.
- Pipsa3 kuukautta sittenHyvää
- Nami4 kuukautta sittenHyvää ja helppoa! Currya saa kyllä laittaa reilummin ja sitruunaa hintsummin kuin ohjeessa.
- Satu7 kuukautta sittenLaitoin myös reilummin currya (1.5 tl) ja 2 dl kermaa ja kastikkeesta tuli todella hyvä!
- Juice9 kuukautta sittenKyllä - curryä pitää laittaa reilummin (itse laittaisin 1,5 ruokalusikallista) muuten ihan ok.
- Nipsu11 kuukautta sittenHelppoa ja hyvää.😋👌
- Kokki1 vuosi sittenHyvää! Kastikkeen voisi tehdä tuplana suhteessa kanan määrään.
- Tuija1 vuosi sittenMaailman paras ja helpoin
- Araya1 vuosi sittenHelppo ja nopea valmistaa. Sopii mainiosti diabeetikolle. Herkullisen makuinen.
- Mummi1 vuosi sittenHyvä ja simppeli teen toistekkin
- Hetuli1 vuosi sittenHelppo ja hyvä ohje. Käytin kanan paistileikkeitä, niitä ensin pienentäen ja sitten pannulla öljyssä kypsentäen, kun koipia ei nyt ollut käyttää. Hyvää tuli näinkin.
- Tuija1 vuosi sittenTodella helppo resepti ja tulee mahtavan hyvää
- Herkut on uskontoni1 vuosi sittenSlurp.Nykyään ruokana tälläista kaipaisi lisää.Lapsuudessani tätä meillä syötiin paljon.
- Anski1 vuosi sittenMaukas ruoka ja helppo. Itse laitan mausteita reilummim.
- Hlldjb1 vuosi sittenJauhoja pitää laittaa enemmän mutta muutoin helppo ja maukas ohje.
- Kotiäiti1 vuosi sittenOlen tehnyt monia kertoja. Helppo resepti ja nopea valmistaa maukasta ruokaa 😁❤️
- Entinen koulun inhokkiruoka2 vuotta sittenAinoa resepti kalanaviilokille, jota käytän. Laitan puolikkaan sitruunan mehun. Maukasta!
- The2 vuotta sittenLuotto resepti
- Hemkok2 vuotta sittenLaitoin reilummin carrya. Mustaherukoiden kanssa maistuu ihanalta.
- Lenchen2 vuotta sittenKeitän broilerinkoivet suolavedessä, mutta olen poistanut niistä ensin nahat. En käytä keitinvettä hyödykseni, koska liemi on liian rasvaista.
- Tuula2 vuotta sittenKeitän kanan ja käytän keitinveden liemenä,ei tarvita mitään fonduuta .
- Kyösti2 vuotta sittenIhana repesti! Tosin vatta kuralla viikko tämän jälkeen!
- Ippe3 vuotta sittenMeidän perheen luottoresepti! Toimii tosi hyvin myös maidottomana kun vaihtaa voin flora kultaan ja kerman plantin kaurakermaan.
- kimpo4 vuotta sitten75 % lisää jauhoa ja annosmäärä ei 4 vaan 1! Muutoin erittäin hyvä ja helppo resepti.
- Suvi4 vuotta sittenIhan mielettömän hyvää. Tehdään toistekin taatusti. Kumoaa kyllä jos koulusta jäänyt inhotusfiilikset.
- Kotikokki5 vuotta sittenTuli herkullista! Lapset kehuivat että on vielä parempaa kuin koulussa. Tein kanasuikaleista jotka paistoin curry-voitahnassa ja pilkoin paistaessa vielä pienemmäksi.
- Pettynyt5 vuotta sittenHuono ohje, tuli kamalan makuista viillokkia. Tuskin voi edes viillokiksi sanoa, käyttäkää jotain muuta ohjetta.
- KK5 vuotta sittenTällä ohjeella tuli kyllä tosi hyvä ruoka, vaikka modasin ohjetta vähän omanlaiseksi! Tein "työläämmällä" tavalla, sillä ostin raakoja koipia, mutta nekin pystyi vain heittämään tunniksi uuniin. Käytössä oli myös perus kanaliemikuutio, eikä fond du chef. Valkopippurin korvasin mustapippurilla, ja lisäsin hieman joukkoon suolaa. Oli herkkua ja super helppoa!