Helppo kanaviillokkiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo kanaviillokki

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
Kanaviillokki on maukas klassikko, joka valmistuu nopeasti valmiiksi kypsennetyistä broilerinkoivista.

    Ainekset

    4 annosta
    3
     
    kypsää broilerin koipireittä
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    1 tl
     
    tai
    2 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3 dl
     
    vettä
    tai
    1
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka kuohu- tai ruokakermaa
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/4 tl
     
    jauhettua valkopippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 265 kJ / 302 kcal
    Rasva
    24 g
    Hiilihydraatit
    4 g
    Proteiini
    19 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 15 min
    Perkaa broilerinkoivista lihat ja revi ne pienemmiksi paloiksi.
    Sulata voi kattilassa. Kiehauta curryjauhe voissa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vettä vähitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää annosfondi ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Keitä muutaman minuutin ajan.
    Sekoita kastikkeeseen kerma, purista sitruunanmehu ja mausta valkopippurilla. Lisää myös broilerinlihat. Kuumenna kastike ja tarjoa esimerkiksi riisin ja mustaherukkahyytelön kera.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka curry 23g mausteseos
      Pirkka curry 23g mausteseos
      0,55/kpl
      23,91/kg
    • Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 g
      Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 g
      1,89/kpl
      16,88/kg
    • Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 8 x 28 g
      Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 8 x 28 g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -12 %
      5,002 kpl
      2,85/kpl
      12,72/kg
    • Pirkka kanan koipireisi maustamaton 3kpl/n.1,1kg
      Pirkka kanan koipireisi maustamaton 3kpl/n.1,1kg
      5,49/kpl
      4,99/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      2,65/kpl
      5,30/l
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      1,19/kpl
      5,95/l
    • Pirkka sitruuna
      Pirkka sitruuna
      0,53/kpl
      2,79/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
      Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
      0,99/kpl
      49,50/kg
    • Meira Valkopippuri 31g jauh pss
      Meira Valkopippuri 31g jauh pss
      1,65/kpl
      53,23/kg
    • Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
      Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
      2,95/kpl
      77,63/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      1,79/kpl
      1,79/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (478 arvostelua)

    • Hemkok
      7 päivää sitten
      Laitoin reilummin carrya. Mustaherukoiden kanssa maistuu ihanalta.
    • Lenchen
      3 kuukautta sitten
      Keitän broilerinkoivet suolavedessä, mutta olen poistanut niistä ensin nahat. En käytä keitinvettä hyödykseni, koska liemi on liian rasvaista.
    • Tuula
      6 kuukautta sitten
      Keitän kanan ja käytän keitinveden liemenä,ei tarvita mitään fonduuta .
    • Kyösti
      7 kuukautta sitten
      Ihana repesti! Tosin vatta kuralla viikko tämän jälkeen!
    • Ippe
      1 vuosi sitten
      Meidän perheen luottoresepti! Toimii tosi hyvin myös maidottomana kun vaihtaa voin flora kultaan ja kerman plantin kaurakermaan.
    • kimpo
      1 vuosi sitten
      75 % lisää jauhoa ja annosmäärä ei 4 vaan 1! Muutoin erittäin hyvä ja helppo resepti.
    • Suvi
      2 vuotta sitten
      Ihan mielettömän hyvää. Tehdään toistekin taatusti. Kumoaa kyllä jos koulusta jäänyt inhotusfiilikset.
    • Kotikokki
      2 vuotta sitten
      Tuli herkullista! Lapset kehuivat että on vielä parempaa kuin koulussa. Tein kanasuikaleista jotka paistoin curry-voitahnassa ja pilkoin paistaessa vielä pienemmäksi.
    • Ville Eerola
      3 vuotta sitten
      1 kokonainen kana 2-3 l vettä 1 pala juuriselleriä (n.150 - 250 g) 1 pala palsternakkaa (n.150 – 250 g) 2 - 3 porkkanaa (n.150 – 250 g) 2 sipulia 15 kpl kokonaisia maustepippureita 15 kpl kokonaisia valkopippureita 2 laakerinlehteä 1,5 tl karkeaa merisuolaa
    • Pettynyt
      3 vuotta sitten
      Huono ohje, tuli kamalan makuista viillokkia. Tuskin voi edes viillokiksi sanoa, käyttäkää jotain muuta ohjetta.
    • KK
      3 vuotta sitten
      Tällä ohjeella tuli kyllä tosi hyvä ruoka, vaikka modasin ohjetta vähän omanlaiseksi! Tein "työläämmällä" tavalla, sillä ostin raakoja koipia, mutta nekin pystyi vain heittämään tunniksi uuniin. Käytössä oli myös perus kanaliemikuutio, eikä fond du chef. Valkopippurin korvasin mustapippurilla, ja lisäsin hieman joukkoon suolaa. Oli herkkua ja super helppoa!
    • opiskelija
      3 vuotta sitten
      Tosi hyvä ja helppo tehdä.
    • Kotiavustajatar
      4 vuotta sitten
      Tulossa kohta..paistoin itse broisunkoivet. Ja tilattiin tupla-annos muusin kanssa 😂
    • Minnuli
      4 vuotta sitten
      Tuli hyvää, teen kyllä toisenkin kerran. Mustaherkukkaa kyytipojaksi ja nam
    • Eieiei
      4 vuotta sitten
      Aika pienellä saa pärjätä 😀
    • Pegasos
      4 vuotta sitten
      Parasta!
    • Luokka3
      4 vuotta sitten
      Ihan hyvä iteki voi kokata vaiks on 3sella
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hinnalla on väliä, helpon kanaviillokin annoshinta on aiemmin ollut virheellisesti 0,40e ja korjattu tämän jälkeen 1,10e. Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Reseptistä tulee yhteensä neljä annosta.
    • Kouluruuan ykkönen
      5 vuotta sitten
      Tämä oli jo koulussa minun mieleen, mutta nyt tuli vieläkin parempaa :) Menee hyvin lähelle tuota 1,10e/annos jos ei ihan kaikkea tarvitse ostaa.
    • Pippurista
      5 vuotta sitten
      Itse ostin kokonaisen kanan (5,99 €) valmiiksi paistettuna ja revin tästä lihat. Kastikkeessa ei kuitenkaan maistunut mikään muu kuin valkopippuri joten suosittelisin itse ainakin, että sekaan laittaa ananaspaloja mehuineen. Hieman tasapainottaa tuota makua. Vaihtoehtoisesti koko pippuri pois.
    • Ihastunut
      5 vuotta sitten
      Tosi maukas ja simppeli resepti. Suosittelen!
    • Keke
      5 vuotta sitten
      Tätä ei kyllä pysty 1.60€:lla tekemään. Kyllä minä mieleni pahotin ja Jukka myös. Mistä saa tommosia kypsia koipireisiä alle eurolla himputti sentään Emmaakin ärsyttää.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Keke, kiitos tarkkaavaisuudestasi ja pahoittelut virheestä. Korjaamme reseptiin oikean annoshinnan.
    • Laura
      5 vuotta sitten
      Niin hyvää!
    • Kissamummo
      5 vuotta sitten
      Ihanaa kouluaikaista ruokaa helpolla tavalla... syöty useampaan otteeseen ja perheen nuorisokin tykkää :)