Broileripata
Broilerin koipipalat hautuvat mureiksi aurikokuivatuilla tomaateilla silatussa kastikkeessa. Noin 2,20€/annos*
- 3-4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
3-4 annosta
- 1pkt(1,2 kg)Pirkka broilerin koipireisiä, marinoitu
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2(220 g)sipulia
- 2rklöljyä
- 2dlkiehuvaa vettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondi
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15%)
- 1sitruuna
- 1dl(70 g)Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1dltuoretta persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Huuhdo koipi-reisipaloista marinadi, poista nahka ja kuivaa palat. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Jätä maustumaan puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.
- Kuori ja lohko sipulit.
- Ruskista koipipalat öljyssä ja ota sitten sipulilohkoihin pannulla hieman väriä. Siirrä koipipalat ja sipulit uunipataan tai uunivuokaan.
- Yhdistä keskenään kiehuva vesi ja kana-annosfondi. Purista sitruunanmehu. Sekoita joukkoon kerma, sitruunanmehu (1/2 dl) ja hunaja. Kaada uunipataan.
- Leikkaa valutetut aurinkokuivatut tomaatit puoliksi ja lisää pataan.
- Nosta pata keskitasolle uuniin ja paista 200 asteessa noin 1 h 20 minuuttia. Anna padan vetäytyä 10 minuuttia uunista nostamisen jälkeen ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.Tarjoa rapean leivän sekä salaatin tai keitetyn basmatiriisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Erinomainen resepti, tosin tuunasin sitä vähän. Ruskistin pekonia runsaan 50gr ja 5 valkosipulin halkaistua kynttä. Kastikkeesta tuli tosi hyvää.*****
Ihmettelen, miksi marinoitu tuote pitää vielä uudestaan suolata ja pippuroida.
Lorien, suola ja pippuri lisätään lihan pintaan juuri ennen paistamista, sillä suolan avulla lihan pintaan nousee nestettä. Myös pippurin lisämääminen ennen paistamista pyöristää sen makua pehmeämmäksi. Ruoan maustaminen tapahtuu toki aina ruoanvalmistajan mieltymysten mukaisesti eli tarvittaessa mausteiden määrää voi vähentää tai jättää kokonaan pois.
Toimii hyvin myös hunajamarinoiduilla rintafileillä. Suosittelen käyttämään koko sitruunan mehun.