BroileripataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Broileripata

  • Annosmäärä3–4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Broilerin koipipalat hautuvat mureiksi aurikokuivatuilla tomaateilla silatussa kastikkeessa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

3–4 annosta
1 pkt (1,2 kg)
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2 (220 g)
 
sipulia
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
2 dl
 
kiehuvaa vettä
tai
1
 
tai
2 tlk (à 2 dl)
 
tai
1
 
sitruuna
tai
2 rkl
 
tai
1 dl
 
tai
1 dl
 
tuoretta persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 520 kJ / 364 kcal
Rasva
27,9 g
josta tyydyttynyttä
8 g
Hiilihydraatit
9,1 g
josta sokereita
7,5 g
Proteiini
18,3 g
Suola
3,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huuhdo koipi-reisipaloista marinadi, poista nahka ja kuivaa palat. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Jätä maustumaan puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.

Kuori ja lohko sipulit.

Ruskista koipipalat öljyssä ja ota sitten sipulilohkoihin pannulla hieman väriä. Siirrä koipipalat ja sipulit uunipataan tai uunivuokaan.

Yhdistä keskenään kiehuva vesi ja kana-annosfondi. Purista sitruunanmehu. Sekoita joukkoon kerma, sitruunanmehu (1/2 dl) ja hunaja. Kaada uunipataan.

Leikkaa valutetut aurinkokuivatut tomaatit puoliksi ja lisää pataan.

Nosta pata keskitasolle uuniin ja paista 200 asteessa noin 1 h 20 minuuttia. Anna padan vetäytyä 10 minuuttia uunista nostamisen jälkeen ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.Tarjoa rapean leivän sekä salaatin tai keitetyn basmatiriisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95g
    Hinta 2,95/kpl
    31,05/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • K-Menu Marinoitu kanapala n. 1 kg
    Hinta n. 5,29/kpl
    5,29/kg
  • Kariniemen Kananpojan mariinoitu koipipala n. 1,5 kg
    Hinta n. 7,94/kpl
    5,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka kanafondi 180ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,50/2 kpl
    15,28/l
    Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
  • Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 g
    Hinta 2,15/kpl
    24,43/kg
  • Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositon
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Valio Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 4,95/kpl
    14,14/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Hinta 4,69/kpl
    9,38/kg
  • Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100g
    Hinta 2,79/kpl
    27,90/kg
  • Royal aurinkokuivattu tomaatti basilikaöljyssä 330g/200g
    Hinta 4,55/kpl
    22,75/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (224 arviota)

  • Sami Kiiski
    3 kuukautta sitten
    Superhyvää! Basmatiriisillä. Käytin toista kanaa, jossa oli yrttejä mausteena.
  • Artantti
    3 vuotta sitten
    Erinomainen resepti, tosin tuunasin sitä vähän. Ruskistin pekonia runsaan 50gr ja 5 valkosipulin halkaistua kynttä. Kastikkeesta tuli tosi hyvää.*****
  • Lorien
    3 vuotta sitten
    Ihmettelen, miksi marinoitu tuote pitää vielä uudestaan suolata ja pippuroida.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Lorien, suola ja pippuri lisätään lihan pintaan juuri ennen paistamista, sillä suolan avulla lihan pintaan nousee nestettä. Myös pippurin lisämääminen ennen paistamista pyöristää sen makua pehmeämmäksi. Ruoan maustaminen tapahtuu toki aina ruoanvalmistajan mieltymysten mukaisesti eli tarvittaessa mausteiden määrää voi vähentää tai jättää kokonaan pois.
  • Mm
    4 vuotta sitten
    Toimii hyvin myös hunajamarinoiduilla rintafileillä. Suosittelen käyttämään koko sitruunan mehun.