Flygande Jakob eli lentävä Jaakoppi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Flygande Jakob eli lentävä Jaakoppi on ruotsalaisten suosikkilohturuoka. Erikoinen yhdistelmä on kokeilemisen arvoinen!
Ainekset
6 annosta
1 rs (n. 1,1 kg) n. 600 g | tai broilerin paistileikkeitä, maustamaton tai |
1 tl | tai |
2 prk (à 2 dl) | tai |
1 dl | tai |
2 | banaania tai |
1 pkt (150 g) | tai |
1/2 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Kypsennä broilerit 175-asteisessa uunissa noin tunti, paistileikkeille riittää noin puoli tuntia. Anna hieman jäähtyä. Irrota nahka ja irrottele broilerinliha luista. Pane broilerinlihat uunivuokaan ja ripottele pinnalle yrttiseos.
Sekoita kerma ja tacokastike. Kaada seos vuokaan. Kuori ja viipaloi banaanit. Levitä banaaniviipaleet vuokaan.
Paloittele pekonit saksilla. Ripottele pekonit ja suolapähkinät vuoan pinnalle. Paista vuokaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa lentävä Jaakoppi riisin kanssa.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista grillibroileria
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kanan koipireisi maustamaton 3kpl/n.1,1kgHinta n. 5,71/kpl5,19/kg
- Kariniemen kananpojan paistileike 600gHinta 9,95/kpl16,58/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,59/kpl65,56/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka tacokastike mieto 230gHinta 0,89/kpl3,87/kg
- Pirkka banaaniEtuhinta n. 0,18/kpl1,00/kgnorm. n. 0,30/kpl (1,69/kg)
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka suolapähkinät 150gHinta 1,29/kpl8,60/kg
- Naapurin Maalaiskanan paistileike maustamaton 400 gHinta 4,99/kpl12,48/kg
- Pirkka kanan paistileike 300 g maustamatonHinta 2,99/kpl9,97/kg
- Meira yrttiseos 8g ProvencaleHinta 0,89/kpl111,25/kg
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,95/kpl8,94/l
- Plussa-etu −16 %Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl7,58/lIlman Plussa-korttia 2,99/kpl (9,06/l)
- Pirkka Luomu taco kastike 230g mietoHinta 2,19/kpl9,52/kg
- Plussa-etu −26 %Santa Maria Tacokastike Mild salsakastike 230gPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl8,65/kgIlman Plussa-korttia 2,69/kpl (11,70/kg)
- Chiquita banaaniHinta n. 0,37/kpl2,09/kg
- Pirkka luomu Reilun kaupan banaaniHinta n. 0,42/kpl2,39/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gEtuhinta 2,99/kpl21,36/kgnorm. 4,09/kpl (29,21/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(52 arviota)
- yli 60 min4,0(22 arviota)
- yli 60 min3,6(19 arviota)
- yli 60 min4,0(96 arviota)
- yli 60 min3,2(141 arviota)
- yli 60 min3,8(785 arviota)
- yli 60 min3,7(20 arviota)
- alle 30 min3,4(278 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (219 arviota)
- Kataja1 vuosi sittenRuotsinsuomalaisittain, Kati YouTube videollan ja ohjeen kesällä. Olen nyt kausi kertaa tehnyt on hyvää. Voitin Marja Hintikka atria lahjakortin kun vinkkasin reseptin. 70 luvulla tullut ruotsalainen ruokaresepti
- jm1 vuosi sittenparasta ikinä!!!
- Mangu1 vuosi sittenTuo provencalen yrttiseos ei sovi tähän yhtään. Timjami pilasi muutoin hyvän ruoan. Ehkä kokeilen vielä joskus uudestaan ilman sitä. Kermaakin riittänee yksi purkki, nyt kokonaisuus märkä.
- Sini2 vuotta sittenTätä ruokaa on meillä kotona tehty lapsuudesta asti. Äitini sai ohjeen ruotsissa asuvalta sukulaiselta. Aivan huippuhyvä ruoka, johon ei kyllästy koskaan. :) Meillä tosin sekoitettiin kaikki yhteen ennen paistamista, myös riisit.
- Peikotar3 vuotta sittenTuleeko ihan erilaista jos tekee maustamattomista rintafileistä? Itse juuri näistä tein ja laitoin uuniin.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPeikotar, ohjeessa voi halutessaan käyttää myös maustamattomia rintafileitä. Tällöin hieman lyhyempi kypsennysaika uunissa riittää.
- Jake4 vuotta sittenMeillä tästä piti kolme sukupolvea. Suolapähkinöiden sijaan laitoin cashew-pähkinöitä.
- Ruotsista4 vuotta sittenHyvää mutta ei mikään juhlaruoka. Tuota tuli usein laitettua silloin muinoin. Pitääpä joskus taas laittaa.
- mrt4 vuotta sittenAlkuperäisen ohjeen mukaan pekoni kannattaa paistaa pannulla ja imeyttää liika rasva talouspaperiin ennen lisäämistä vuokaan. Myös kerma pitäisi vatkata kevyesti ennen sekoittamista tacoon.
- Herkkävatsainen4 vuotta sittenMitä tuon tacokastikkeen tilalle voisi laittaa kun maha ei siitä tykkää.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHerkkävatsainen, resepti on testattu koekeittiöllä tacokastikkeen kanssa, mutta toki sen voisi vaihtaa esimerkiksi tomaattimurskaan, jota voi sitten maustaa oman maun mukaan. Kannattaa kuitenkin huomioda, että tomaattimurska voi olla nestemäisempää kuin tacokastike, joten määrää kannattaa vähentää hieman tarvittaessa.
- Saaga4 vuotta sittenBroileria, pekonia, banaania ja suolapähkinöitä. Kuullostaa kovin kummalliselta sekamelskalta, mutta, ai että on hyvää. Teen varmaan toistekkin