Helppo marjajäätelökakku
Helpon marjajäätelökakun pohjaan käytetään pähkinöitä, kuivattuja aprikooseja ja tummaa suklaata. Ainekset vain soseutetaan keskenään. Tämäkin resepti vain n. 1,55€/annos*.
8 annostaalle 30 min215 kcal / annos (110g)
Ainekset
8 annosta
Pinnalle
- 1/2l(250 g)mansikoita
- 150g(pensas)mustikoita
Valmistus
alle 30 min- Hienonna pähkinät, aprikoosit ja suklaa monitoimikoneessa. Lisää lopuksi vesi. Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperipala.
- Painele taikina vuoan pohjalle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa. Poista sillä aikaa kannat mansikoista. Viipaloi tai puolita mansikat halutessasi.
- Kuutioi jäätelö ja painele jäätelö tiiviisti irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle. Kasaa päälle reilusti marjoja. Voit käyttää kakkuun haluamiasi marjoja.
- Irrota vuoan reunat varovasti ja tarjoa jäätelökakku välittömästi kesäisenä jälkiruokana.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 215 kcal894 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pohjataikina tarttui aika jämäkästi leivinpaperiin. Kannattanee käyttää voipaperia?