• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lakka-jäätelötorttu

Lakka-jäätelötorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 viipaletta
  • alle 30 min
  • 222 kcal / 100 g

Ainekset

n. 16 viipaletta

Täyte

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
  2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  3. Levitä hillo pohjan päälle. Leikkaa jäätelö mahdollisimman jäisenä ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet tasaisesti pohjan päälle. Kääri torttu nopeasti rullalle pitkältä sivulta alkaen leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta rulla pakastimeen ja anna jäätyä. Tarjoa teen tai kahvin kanssa. Huom! Jäätelön määrä riippuu uunipannun koosta ja siitä kuinka paksun tortun haluat.

Tiesitkö että...

Huom! Jäätelön määrä riippuu uunipannun koosta ja siitä kuinka paksun tortun haluat.

Ravintosisältö per 100 g

  • 222 kcal928 kJ
  • Proteiinia4,12 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa5,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1