Gruusialainen kaalilaatikko
Gruusialaisessa kaalilaatikossa maistuvat reilusti tomaatti ja mausteet. Laatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos.
- 6-8 annosta
- yli 60 min
- 250 kcal / annos (345g)
Ainekset
6-8 annosta
- 1 1/2kgvalkokaalia
- n. 2dlvettä
- 1isosipuli
- 4valkosipulinkynttä
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1tuubi (140 g)Pirkka tomaattisosetta
- 1 1/2tlsuolaa
- 1 1/2tlpaprikajauhetta
- 1/2tlmustapippuria
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paloittele maustekurkkuviipaleet.
- Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää lopuksi maustekurkku.
- Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, crème fraîche, tomaattipyree sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 345g100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 21 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
On maukasta ja paranee lämmitettäessä. Creme fraichen vaihdoin smetanaan ja maustekurkun suolakurkkuun. Minusta näillä parempaa. Samoin suolan ja mustapippurin määrää voi lisätä.
Erittäin hyvää suosittelen kokeilemaan. Itse en ollut ennen maistanut tälläistä kaalilaatikkoa parempaa kuin tavallinen!
Koska annos on valtavan suuri, keitin ensin kaalin ohjeen mukaan ja sekoitin siihen mausteet, suolakurkun, ranskankerman ja tomaattisoseen. Erikseen paistoin jauhelihan ja sipulit. Sekoittaminen kattilassa olisi ollut hankalaa, niin laitoin puolet kaalista ensin vuokaan, jauhelihan väliin ja loput kaalit sitten. Liian ruskistumisen vältin laittamalla juuston vasta loppuvaiheessa laatikon päälle. Todella hyvä ruoka ja halpa.
Tämä on aivan erinomainen resepti - jopa jauhelihatta. Itse yleensä tosin laitan paaaaaljon valkosipulia. Olen itse alkujaan oppinut tuntemaan lihattoman version nimellä "Papusen kaaliherkkuvuoka" ja tullut itse lisänneeksi jauhelihan. Joku taisi tehdä tätä myös tonnikalaversiona. Yksi ruuan parhaista puolista on se kaaliruuille tyypillinen: lämmitettäessä vain parantuu.
Joka kerta yhtä hyvää😋
Tämä on joka kerta yhtä maukasta. Pesee mennen tullen perinteisen kaalilaatikon. Suosittelen kokeilemaan, jos perinteinen kaalilaatikko ei maistu.
Superhyvää, nam! Onnistuu erinomaisesti myös soijarouheella jauhelihan sijaan, en usko että maku kärsii tippaakaan.
Täysi kymppi! Tosi hyvää, paljon parempaa kuin mummun perinteinen tumma ja makea...
Tuo ruokalaji ei ole Georgiaa nähnytkään.
Kaalilaatikko uunissa vain 35 minuuttia ????? Meillä pidetään 2-3 h, maussa vissi ero.
Reetta, koekeittiöllä ohje on testattu 35 minuutin paistoajalla.
Maustekurkku kannattaa vaihtaa suolakurkuun, niin ei tule sokeria. Ranskankerman voi vaihtaa Deliciestin smetanaan, joka on aidompaa.
Tästä tuli uusi suosikki, supermaukasta! Itse laitoin vähän enemmän suolaa ja mustapippuria😜
Todella maukasta ja vähän poikkeava totutusta.
Tästä tuli tosi maukasta!
Paljon parempaa kaalilaatikkoa kuin perinteinen suomalainen versio. Enemmän mehevää makua, eikä vaadi mitään sokerisiirappeja eikä hilloja kyytipojaksi. Tästä ja tämän variaatioista tuli vakioreseptini. Maidottomana korvasin ranskankerman soijakermalla.
Tää on niin hyvää! Rakastan kaalilaatikkoa, mut tää kyllä menee vielä ohi!
Oli todella hyvää. Teen varmasti toistekin.
Todella hyvää. Tulee niin suuri annos, että sai vielä lämmittääkin, eikä huonone siitä. Oli niin hyvää, että kun annoin siskolleni maistaa, piti vielä monistaa reseptit kahdelle siskolle. Tämä laittaa kokeilemaan muitakin K-ruoka reseptejä.
JÄRKYTTÄVÄN HYVÄÄ!!!!!!!!
Hyvää tuli, mutta ihan valtava määrä! Ei meinannut mikään astia olla riittävän suuri tähän projektiin. Muuten helppo ja melko nopea tehdä. Otetaan resepti talteen, vaikka ei mitään terveysruokaa olekaan.
Erittäin hyvää ja helppotekoinen. Teen kyllä toistekin.