• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gruusialainen kaalilaatikko

Gruusialaisessa kaalilaatikossa maistuvat reilusti tomaatti ja mausteet. Laatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos.
Gruusialainen kaalilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • yli 60 min
  • 250 kcal / annos (345g)

Ainekset

6-8 annosta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paloittele maustekurkkuviipaleet.
  3. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää lopuksi maustekurkku.
  4. Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, crème fraîche, tomaattipyree sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 345g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 99 arvostelua
  • Hanna4.9.2017

    Maustekurkku kannattaa vaihtaa suolakurkuun, niin ei tule sokeria. Ranskankerman voi vaihtaa Deliciestin smetanaan, joka on aidompaa.

  • Kokaten vaan17.8.2017

    Tästä tuli uusi suosikki, supermaukasta! Itse laitoin vähän enemmän suolaa ja mustapippuria😜

  • Benetiktus15.8.2017

    Todella maukasta ja vähän poikkeava totutusta.

  • Naps30.6.2017

    Tästä tuli tosi maukasta!

  • Sopii myös allergiselle17.6.2017

    Paljon parempaa kaalilaatikkoa kuin perinteinen suomalainen versio. Enemmän mehevää makua, eikä vaadi mitään sokerisiirappeja eikä hilloja kyytipojaksi. Tästä ja tämän variaatioista tuli vakioreseptini. Maidottomana korvasin ranskankerman soijakermalla.

  • Njam20.3.2017

    Tää on niin hyvää! Rakastan kaalilaatikkoa, mut tää kyllä menee vielä ohi!

  • tammityttö23.2.2017

    Oli todella hyvää. Teen varmasti toistekin.

  • Ailuri17.10.2016

    Todella hyvää. Tulee niin suuri annos, että sai vielä lämmittääkin, eikä huonone siitä. Oli niin hyvää, että kun annoin siskolleni maistaa, piti vielä monistaa reseptit kahdelle siskolle. Tämä laittaa kokeilemaan muitakin K-ruoka reseptejä.

  • namskis3.10.2016

    JÄRKYTTÄVÄN HYVÄÄ!!!!!!!!

  • An25.9.2016

    Hyvää tuli, mutta ihan valtava määrä! Ei meinannut mikään astia olla riittävän suuri tähän projektiin. Muuten helppo ja melko nopea tehdä. Otetaan resepti talteen, vaikka ei mitään terveysruokaa olekaan.

  • Hellu23.9.2016

    Erittäin hyvää ja helppotekoinen. Teen kyllä toistekin.