Gruusialainen kaalilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gruusialainen kaalilaatikko

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Gruusialaisessa kaalilaatikossa maistuvat reilusti tomaatti ja mausteet. Laatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6–8 annosta
1 1/2 kg
 
valkokaalia
tai
n. 2 dl
 
vettä
tai
1 iso (150 g)
 
sipuli
tai
4
 
valkosipulinkynttä
tai
1 pkt (400 g)
 
tai
1 1/2 dl
 
 
tai
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1 tuubi
 
Pirkka tomaattisosetta
tai
2 tl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 tl
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Pinnalle

1 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
393 kJ / 94 kcal
Rasva
4,3 g
josta tyydyttynyttä
2,3 g
Hiilihydraatit
6 g
josta sokereita
5,4 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.