Gruusialainen kaalilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gruusialainen kaalilaatikko

Gruusialaisessa kaalilaatikossa maistuvat reilusti tomaatti ja mausteet. Laatikkoa kannattaa valmistaa kerralla reilu annos.

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min
  • 250 kcal / annos (345g)

Ainekset

6-8 annosta

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paloittele maustekurkkuviipaleet.
  3. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää lopuksi maustekurkku.
  4. Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, crème fraîche, tomaattipyree sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 345g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 125 arvostelua