• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jauhelihakastike itämaisittain

Jauhelihakastike saa vaihtelua itämaisista mausteista ja jogurtista.
Jauhelihakastike itämaisittain
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 225 kcal / annos (210g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1rklöljyä
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1iso (120 g)sipuli
    • 1/2tlchilijauhetta
    • 1/4tlkurkumaa
    • 1tljuustokuminaa
    • 3/4tlgaram masala -mausteseosta
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 1dltuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna valkosipuli ja sipuli.
  2. Kuumenna öljy kasarissa tai kattilassa. Kuullota hienonnetut sipulit. Sekoita joukkoon chili, kurkuma, juustokumina ja garam masala. Kuumenna ja sekoittele, kunnes mausteet alkavat tuoksua.
  3. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se. Kaada ruskistetun jauhelihan joukkoon paseerattu tomaatti ja suola. Anna kastikkeen hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Älä hauduta ilman kantta, jotta nesteet eivät pääse haihtumaan.
  4. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti ja tuore korianteri. Tarjoa heti riisin, pastan tai Pirkka naan-leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 225 kcal941 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua
  • cyrru30.11.2016

    Hyvä kastike tuli. Erityisesti oli helppo ja vähätöinen. Ei ollut kuminaa kaapissa mutta laitoin hieman oman mieleen muita mausteita tämän tilalle, esim currya ja inkivääriä. Syötiin riisin ja jogurtin kanssa.