Gluteeniton mustikkapiirakka
Gluteeniton mustikkapiirakka on niin herkullista, ettei kahvipöydässä huomaa eroa tavalliseen. Tarjoa mustikkapiirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
8 annosta30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 1tlleivinjauhetta
- 3/4dlsokeria
- 100gvoita
- 1kananmuna
Päälle
- 2ps(à 200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- 1dltuoretta minttua hienonnettuna
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 1kananmuna
- 1/2dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita mustikat ja perunajauhot kulhossa. Lisää joukkoon hienonnettu minttu ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Vatkaa kananmuna ja sokeri kermaviilin joukkoon ja kaada piirakkavuokaan.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- 30 - 60 min3,9(166 arvostelua)
- yli 60 min4,0(90 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(36 arvostelua)
Kommentoi
Voiko käyttää Pirkka vaaleaa gl jauhoa, vaikuttaako johonkin?
Hei, olen katsonut ensimmäistä kertaa vasta muutaman reseptin täällä K-ruoka keittiössä , ja jokaisessa on ollut nähtävästi joku virhe. Miksi ihmeessä näin ?
50 minuuttia on kyllä uunilla kuin uunilla 200 asteessa aivan järkyttävä aika!!! Onneksi tajusin epäillä, niin ei ihan karrelle palanut. Ei tässä tehdäkään kuin lakkiaisiin leivonnaisia....
Omena, reseptin valmistus ja paistaminen on testattu K-koekeittiöllä ohjeen mukaisesti. Piirakan täytteeseen tulee myös perunajauhoja, joiden tarkoitus on sitoa nestettä.
Miksi pohjaa ei esipaisteta? Jossain koulussa tai kirjassa on sanottu että jos täyte onnestemäistä, tulee pohja esipaistaa.
200 astetta ja tunti,en edes yritä,tulee hiilipiirakka. Monessa uunissa olen paistanut mutta tuo 200 astetta on jokaisessa liian kuuma jos haluaa kypsän piirakan joka ei ole palanut pilalle.
Paistoaika taitaa riippua uunista. Piirakka paloi pohjasta jo 35 minuutissa vaikka alalämpö oli se 200°C. 😮
Ei onnistunut tällä kertaa, reseptissä mainittu paistoaika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Piirakkaa on hyvä tarkkailla paiston aikana.