Gluteeniton mustikkapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Perinteinen kermaviilitäytteinen mustikkapiirakka onnistuu helposti myös gluteenittomana ja maistuu aivan yhtä hyvältä.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
125 g | tai |
3 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
Päälle | |
1 ps (200 g) 4 dl | tai mustikoita tai |
1 rkl | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 962 kJ / 231 kcal |
Rasva | 11,9 g |
josta tyydyttynyttä | 7,2 g |
Hiilihydraatit | 26,8 g |
josta sokereita | 14,5 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa, nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita mustikat ja perunajauhot kulhossa ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit ja kaada piirakkavuokaan.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka laktoositon kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Fazer Gluteeniton Lettujauhoseos 150gHinta 1,89/kpl12,60/kg
- Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400gHinta 3,59/kpl8,98/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 5,29/kpl10,58/kg
- Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakasteHinta 2,45/kpl12,25/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(1 121 arviota)
- 30 - 60 min3,9(309 arviota)
- 30 - 60 min4,1(250 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 701 arviota)
- 30 - 60 min3,9(227 arviota)
- yli 60 min3,9(190 arviota)
- 30 - 60 min4,1(23 arviota)
- 30 - 60 min3,1(15 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (185 arviota)
- Monsteri9 kuukautta sittenHuom! Paistoajassa suuren luokan virhe.
- Vantaalainen1 vuosi sittenErittäin helppo ja toimiva resepti, myös tavallisilla jauhoilla
- mummo1 vuosi sittenonko glugeeniton varmasti
- Em2 vuotta sittenVoiko käyttää Pirkka vaaleaa gl jauhoa, vaikuttaako johonkin?
- Hk4 vuotta sitten50 minuuttia on kyllä uunilla kuin uunilla 200 asteessa aivan järkyttävä aika!!! Onneksi tajusin epäillä, niin ei ihan karrelle palanut. Ei tässä tehdäkään kuin lakkiaisiin leivonnaisia....
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenOmena, reseptin valmistus ja paistaminen on testattu K-koekeittiöllä ohjeen mukaisesti. Piirakan täytteeseen tulee myös perunajauhoja, joiden tarkoitus on sitoa nestettä.
- Omena4 vuotta sittenMiksi pohjaa ei esipaisteta? Jossain koulussa tai kirjassa on sanottu että jos täyte onnestemäistä, tulee pohja esipaistaa.
- leipoja4 vuotta sitten200 astetta ja tunti,en edes yritä,tulee hiilipiirakka. Monessa uunissa olen paistanut mutta tuo 200 astetta on jokaisessa liian kuuma jos haluaa kypsän piirakan joka ei ole palanut pilalle.
- Ei onnistunut tällä kertaa.4 vuotta sittenPaistoaika taitaa riippua uunista. Piirakka paloi pohjasta jo 35 minuutissa vaikka alalämpö oli se 200°C. 😮
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenEi onnistunut tällä kertaa, reseptissä mainittu paistoaika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Piirakkaa on hyvä tarkkailla paiston aikana.