Helppo pestokana uunissa
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Helppo pesto-kanavuoka on arjen maukas pelastus! Kana ja riisi kypsyvät itsekseen uunissa ja valmis pesto antaa ruokaan sekä mehevyyttä että makua.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 2 (150 g) tomaattia
- 3 dl Pirkka pitkäjyväistä riisiä
- 1 rs (400 g) Pirkka kanan fileesuikaleita, maustamaton
- 1/2 ps (à 200 g) Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 8 dl vettä
- 1 prk (185 g) Pirkka punaista pestoa
- 1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
Lisäksi
- 1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia575 kJ / 137 kcal
- Rasva6,9 g
- josta tyydyttynyttä0,9 g
- Hiilihydraatit11,8 g
- josta sokereita1,3 g
- Proteiini6,2 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuutioi tomaatit.
- Levitä riisi uunivuokaan (tilavuus noin 2,5 litraa) ja lisää päälle fileesuikaleet.
- Lisää vuokaan tomaatti- ja sipulikuutiot sekä suola ja pippuri. Sekoita.
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon pesto ja hunaja. Sekoita ja lisää seos vuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt.
- Anna vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele tuoreella persiljalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,31/kpl3,49/kg
- Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl3,33/kgIlman Plussa-korttia 0,75/kpl (3,75/kg)
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etuPirkka punainen pesto 185gPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,81/kgIlman Plussa-korttia 2,15/kpl (11,62/kg)
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Deliverde persiljaruukku SuomiHinta 2,80/kpl
- Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250gHinta 3,59/kpl14,36/kg
- Tomaatti San Marzano 350g Suomi 1lkHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Pirkka tumma riisi 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Ben's Original Pitkäjyväinen riisi keitinpusseissa 4x125gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Apetit Kotimaiset sipulikuutiot 200g paHinta 0,85/kpl4,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Mutti tomaattipesto 180g punainenHinta 3,35/kpl18,61/kg
- Mutti tomaattipesto 180g oranssiHinta 3,35/kpl18,61/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Persilja ruukku luomu SuomiHinta 2,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(206 arviota)
- yli 60 min3,8(236 arviota)
- yli 60 min3,4(25 arviota)
- yli 60 min3,4(173 arviota)
- Videoyli 60 min3,9(904 arviota)
- yli 60 min3,8(15 arviota)
- alle 30 min3,3(37 arviota)
- yli 60 min3,7(606 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (382 arviota)
- Kauhamamma2 päivää sittenLisäsin valkosipulia ja kanaliemikuution murskattuina. Uunissa n.1h ja hetki folion alla pöydällä, hyvää ja maukasta ruokaa. Teen uudestaanki
- Krispii1 kuukausi sittenOli helppo, nopea ja kiva tehdä ensikertalaisenkin/sellaisen joka vasta alkanu/innostunu ruokia tekemään. Tajusin jälkeenpäin että tomaatti minun olisi kannattanut korvata kirsikkatomaateilla. Peston jätin kokonaan pois, kun sitä ei ollut. Käytin Kariniemen Hunaja Kananpojan Fileesuikaleita sekä ohrariisiä. Ruoka oli imenyt veden 20min ennen kuin ohjeen mukainen aika oli loppunut. Ensi kerralla voisin laittaa vedenlisäksi jonkin verran pestoa ja mahdollisesti myös purkillisen jotain ruokakermaa ja pienentää uunin lämmön vaikka 150 asteeseen jottei kanasta tulisi kuivaa. (Ehkä pienemmällä lämmöllä se olisi valmista tunnissa eikä 20min etuajassa. Vähän liian aikaisin oli valmista :D )
- Makua mausteilla, ei rasvalla3 kuukautta sittenLuin muiden kommentteja ruuasta ennen kuin aloin valmistamaan sitä. Vähensin hiukan nesteen määrää, lisäsin ruuan joukkoon pakastimesta maissi- ja pinaattipussin pohjat ja lisäsin reilummin mausteita. Silti ruoka oli aika pliisu. Sinänsä hyvä, että ruoka valmistuu kerralla vaivattomasti uunissa.
- Naminami4 kuukautta sittenHyvä resepti. Maistui koko perheelle. En muuttanut mitään. 200 asteessa 40 min riitti.
- majava5 kuukautta sittenMuuten tosi hyvää, mutta kanan vaan vaihtaa maustettuun ja valkosipulia sekaan 👍
- Pj5 kuukautta sittenTein pikariisillä ja se voi olla syy miksi tuli kuivaa ja mautonta.
- Ek5 kuukautta sittenItsekin laitoin veden riisipussin mukaisesti eli ohjetta vähemmän, niin oli sopivasti. Lisäsin myös ehdotetun kanafondin, oli tarpeen.
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenK, harmillista kuulla. Resepti on testattu toimivaksi K-Koekeittiössä. Vuokaa kannattaa pitää uunissa kunnes neste on imeytynyt lähestulkoon kokonaan. Lisäksi ruoan on hyvä antaa vetäytyä vielä paistamisen jälkeen.
- K7 kuukautta sittenOlisi pitänyt kuunnella kommentteja ja lisätä vähemmän nestettä, 8dl oli aivan liikaa.
- Troy9 kuukautta sittenTäähän on yllättävän helppo ja hyvä! Mahtava suussa sulava koostumus! Tosin lisämakua saa vaiks valkosipulimarinoidulla kanalla ja purkillisella Paimenpoika Voimakas tuorejuustoa (tämän takia laitoin ehkä desin tai kaks vähemmän vettä).
- Kuusela9 kuukautta sittenLisäsin kanafondin kommenttien perusteella. Minulle ruoka oli liian rasvaisen tuhtia, ei jatkoon. Itse nestemäärä ja paistoaika oli ok.
- MM10 kuukautta sittenMaukas ja helppo. Lisäsin reseptiin yhden valkosipulinkynnen murskattuna, purkki 160g vihreät yrtit tuorejuustoa (vesi, pesto, hunaja -keitokseen), 1 sitruunan raastettu kuori ja 1/2 sitruunan mehu.
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenMinde, tässä ohjeessa kaikki kypsennetään uunissa kerralla. Kanoja ei tarvitse paistaa erikseen.
- Minde10 kuukautta sittenRaakana nuo kanasuikaleet?
- Vippe1 vuosi sittenTämä yksi suosikki tehdään lähes joka viikko. Makua lisää esim puolet koskenlaskija voimakasta.
- Kirsikka1 vuosi sittenTein muuten reseptin mukaan, mutta lisäsin kasvisfondia ja valkosipulia. Oli silti aika mautonta ja tylsää ruokaa. Ei jatkoon.
- Lorelai1 vuosi sittenVettä vain 6 dl ja suolan sijaan kanafondia luraus. Hyvää tuli. Jatkoon!
- Marikki1 vuosi sittenSuper hyvä ja helppo. Otin aiemmin arvostelleiden vinkistä kopin ja lisäsin lihaliemikuution, tuli todella maukasta 👍.
- Papu1 vuosi sittenHyvää ja helppoa! Ja lisämausteita voi laittaa makunsa mukaan jokainen. Ekaa kertaa tehdessä jo 45 minuutin kohdalla kaikki neste oli imeytynyt. Eli kannattaa seurata ettei mene liian kuivaksi!
- Keitto keittona1 vuosi sittenIhan liikaa nestettä
- 🙊♥️1 vuosi sittenOn todella helppo ja hyvä ruoka. Siitä riittää myös monelle päivällä. Tykkään!
- L4nttu1 vuosi sittenLaitoin hunajamarinoituja fileesuikaleita. Ja sipulia enemmän. Tuli ihan hyvää.
- IlpoK1 vuosi sittenLisäsin lihaliemen ja laitoin sopivasti rakuunaa. Lopputulos oli ihan hyvä.
- Sonerva1 vuosi sittenTässä on potentiaalia jos tuunaa vähän. Laitoin vähemmän kanaa ja lisäsin keitettyjä papuja tilalle ja sekotin fileitä ensin murskattuun aurinkokuivattuun tomaattiin ja suolaan. Lisäisin nestettä paiston aikana, kun alkoi kuivua. Reilu tunti meni.
- Ilsukka1 vuosi sittenLihaliemikuutio kannattaa vielä lisätä nesteeseen, niin saa enemmän makua.
- No good1 vuosi sittenSaisi olla enemmän makua.
- Jivetär1 vuosi sittenLaitoin ruokaan vähän enemmän kuituja käyttämällä puolet riisi- ja puolet ohraryynejä. Lisäksi valkosipulia sekaan ja edellisestä ruuasta tähteeksi jääneet aurinkokuivatut tomaatit. Hyvää tuli.
- Nahkapatonki1 vuosi sittenOli omasta mielestä aika kuvottavaa mössöä.
- roopsukka1 vuosi sittenRuoka itsessään oli kyllä ihan hyvän makuista, mutta tunnin jälkeen riisi oli vielä ihan kovaa, eli tunti ei ole ollenkaan riittävä aika, jos tekee yhtään syvemmässä uunivuoassa. Kenties riisi olisi kypsynyt, jos olisi ollut laakea vuoka, mutta syvemmässä ruoka oli tunnin jälkeen keskeltä ihan raakaa.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenroopsukka, paistoaika on testattu toimivaksi kuvassa näkyvässä laakeassa vuoassa. Jos kyseessä on syvä uunivuoka, on paistoaikaa hyvä pidentää.