• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kokonainen broileri ja uuniriisi

Kokonainen broileri ja uuniriisi kypsyvät helposti maukkaiksi samassa uunissa. Parmesaani, rucola ja kirsikkatomaatit viimeistelevät kokonaisuuden.
Kokonainen broileri ja uuniriisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 125 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 1(n. 1,4 kg)maustettu uunibroileri
    • (paistopussi)

Uuniriisi

    • 1(200 g)purjo
    • 1punainen paprika
    • 1(300 g)kesäkurpitsa
    • n. 7dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha- tai kasvisannosfondi
    • 1/2tlmustapippuria
    • ripaussuolaa

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota broileri jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Nosta broileri uunivuokaan (voit käyttää paistopussia halutessasi).
  2. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Poista paprikasta siemenet. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa isoiksi paloiksi. Kiehauta vesi ja sekoita siihen fondi. Levitä voideltuun laakeaan uunivuokaan paloitellut vihannekset ja riisi. Mausta vihannekset pippurilla ja suolalla. Kaada kuuma liemi vuokaan.
  3. Kypsennä vuokia yhtäaikaa 175 asteessa 1 h 15 min-1 h 30 min, kunnes broilerin sisälämpötila on 75-80 astetta. (Broileri on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.) Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten.
  4. Sekoita kuuman, kypsän riisin joukkoon parmesaaniraaste ja rucola. Koristele kirsikkatomaateilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 125 kcal522 kJ
  • Proteiinia8,18 g
  • Hiilihydraatteja5,47 g
  • Rasvaa7,31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille