Kokonainen broileri ja uuniriisi
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 1,4 kg) | maustettu uunibroileri tai |
(paistopussi) tai | |
Uuniriisi | |
---|---|
1 (200 g) | purjo tai |
1 | punainen paprika tai |
1 (300 g) | kesäkurpitsa tai |
n. 7 dl | vettä tai |
1 | tai |
2 dl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
ripaus | suolaa tai |
Lisäksi | |
50 g | tai |
1 ruukku | rucolaa tai |
1 rs (250 g) | Pirkka kirsikkatomaatteja tai |
Ravintosisältö
Energia | 419 kJ / 100 kcal |
Rasva | 5,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 5,1 g |
josta sokereita | 1,1 g |
Proteiini | 8 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Ota broileri jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Nosta broileri uunivuokaan (voit käyttää paistopussia halutessasi).
Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Poista paprikasta siemenet. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa isoiksi paloiksi. Kiehauta vesi ja sekoita siihen fondi. Levitä voideltuun laakeaan uunivuokaan paloitellut vihannekset ja riisi. Mausta vihannekset pippurilla ja suolalla. Kaada kuuma liemi vuokaan.
Kypsennä vuokia yhtäaikaa 175 asteessa 1 h 15 min-1 h 30 min, kunnes broilerin sisälämpötila on 75–80 astetta. (Broileri on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.) Paloittele broileri veitsellä irrottamalla ensin koipi- ja siipipalat ja sen jälkeen rintafileet luita myöten.
Sekoita kuuman, kypsän riisin joukkoon parmesaaniraaste ja rucola. Koristele kirsikkatomaateilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- Paprika punainen ulkomainenHinta n. 0,33/kpl2,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka paistopussi 30 x 55 cm 7 kplHinta 2,15/kpl0,31/kpl
- Knorr FOND DU CHEF Naudanliha-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kgHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,37/kpl5,49/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,25/kpl1,69/kg
- Paprika Suomi 1lkHinta n. 1,04/kpl6,95/kg
- Rucola 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 2,99/kpl59,80/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka iso paistopussi 55x60cm 2kplHinta 2,09/kpl1,05/kpl
- Plussa-etu −11 %Pirkka Nautafondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl
- Maggi Lihaliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,59/kpl7,18/l
- Pirkka tumma riisi 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(172 arviota)
- yli 60 min4,1(19 arviota)
- 30 - 60 min5,0(4 arviota)
- yli 60 min4,1(14 arviota)
- 30 - 60 min4,1(18 arviota)
- 30 - 60 min2,4(7 arviota)
- 30 - 60 min4,2(43 arviota)