Tomaattinen jauhelihavuoka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Tomaattinen jauhelihavuoka on helppo tehdä pakastevalkosipuliperunoista.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 ps (à 500 g) | tai |
1 rs (400 g) | nauta-sikajauhelihaa tai |
1 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
5 dl | vettä tai |
3 isoa (400 g) | tomaattia tai |
2 tl | oreganoa tai |
1 ps (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 404 kJ / 97 kcal |
Rasva | 4,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,5 g |
Hiilihydraatit | 8 g |
josta sokereita | 0,9 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele iso uunivuoka, esimerkiksi lasagnevuoka. Levitä pohjalle pussillinen valkosipuliperunoita.
Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipulikuutiot mukaan kuullottumaan. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla ja levitä perunoiden päälle.
Lisää pannuun 5 dl vettä ja kiehauta se. Levitä toinen pussillinen perunoita lihakerroksen päälle ja kaada päälle pannun huuhdeliemi. Rouhi päälle hiukan mustapippuria myllystä.
Kypsennä perunavuokaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja peitä niillä vuoan pinta. Ripottele pinnalle puolet oreganosta ja levitä päälle juustoraaste. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. (Peitä vuoka tarvittaessa foliolla). Ripottele kypsän vuoan pintaan oreganoa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −11 %Pirkka valkosipuliperuna 500g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,00/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (3,38/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,99/kpl
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Apetit Kotimaiset valkosipulikermaperunat 700g pakasteHinta 3,69/kpl5,27/kg
- Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%Hinta 14,95/kg
- Apetit Kotimaiset sipulikuutiot 200g paHinta 0,85/kpl4,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Nams Terttutomaatti 500g Suomi ExtraHinta 4,99/kpl9,98/kg
- Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250gHinta 5,49/kpl21,96/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(345 arviota)
- yli 60 min4,5(95 arviota)
- yli 60 min3,9(175 arviota)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
- yli 60 min4,1(703 arviota)
- yli 60 min4,6(25 arviota)
- yli 60 min4,2(30 arviota)
- yli 60 min3,9(216 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (172 arviota)
- Jenni1 kuukausi sittenJäi mauttomaksi ja nestemäärä turhan iso. Alempi perunakerros ok, ylempi jäi raa'aksi
- Marpaula4 vuotta sittenLaitoin reilusti lisää mausteita ja lisäksi 100g fetaa kuutioina joukkoon. Pidensin myös paistoaikaa. 45min jälkeen tomaatit, oreganot ja juustoraasteet pintaan. Takaisin uuniin. Uuni pois päältä ja tunnin lenkille. Tunnin päästä oli kypsää ja maukasta. 👍
- Testaaja6 vuotta sittenTuo 5dl nestettä oli omalla kohdalla hieman liikaa. Sanoisin, että about 3dl oisi voinut olla kohdallaan. Toiseksi pannusta ei irronnut tarpeeksi makua liemeen, jonka vuoksi ruoka jäi hieman mauttomaksi. Ensi kerralla liotan nesteen sekaan esim. liemikuution. Reseptin paistoaika myös hieman lyhyt. Pidin itse ensin 40min ja sitten vielä n. 30min, kun olin laittanut tomaatit, oreganon ja juustoraasteen. Muuten oikein hyvä ja kätevä ruoka. Tulee kokeiltua toistekin, mutta hieman enemmän mielikuvitusta käyttäen.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenOstin väärin, valmiiksi kermaa sisältävät perunat saattavat vaikuttaa ruoan rakenteeseen.
- Ostin väärin6 vuotta sittenVoiko käyttää valkosipulikermaperunoita?
- Testaaja7 vuotta sitten0,5 litraa nestettä oli liian vähän tähän määrään aineksia. Pohjalla olleet perunat olivat kypsiä ja maustuneetkin ok, mutta jauhelihojen päällä olleet perunat jäivät mauttomiksi ja hieman raa`an tuntuiseksi. (Vaikka olivat uunissa 15 min kauemmin mitä ohjeessa suositeltiin.) Nesteessä lilluneet olivat siis kypsiä. Juustokuorrutteiset tomaatit pinnassa antoivat makua, mutta se ei riittänyt seuraavaan kerrokseen. Eli mausreitakin saa olla enemmän.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTastaaja, kiitos palautteestasi. Välitän sen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- Artisti7 vuotta sittenPitääkö pakasteet sulataa ensin?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Artisti! Pakasteita ei tarvitse ensin sulattaa.
- Kokki37 vuotta sittenKyllä vaatii enemmän mausteita mut niitähän voi pistää oman mielen mukaan
- Mamma 597 vuotta sittenPaistoaika ok. Ruoka oli aivan liian mautonta minun makuun. Nestemäärä vähän yläkantissa.
- Vaari7 vuotta sittenMaustoin jauhelihat vahvemmin jauhelihamausteella ja kypsensin ensi vaiheessa ainakin tunnin. Reilusti tomaattia, oreganoa ja juustoa, lopuksi vielä hieman ohjetta pidempi haudutus ja tuli erittäin hyvää. Maistui myös lastenlapsille!
- just tein7 vuotta sittenMelkoisesti saa laittaa erilaisia mausteita lisää jos meinaa, että ruoka edes maistuu joltain. Tuo paistoaika on myös aika minimissään ellei halua syödä raakaa perunaa.
- Sepeteus7 vuotta sittenErinomainen ohje,kokeilen itsekkin.