Tomaattinen jauhelihavuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaattinen jauhelihavuoka

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Tomaattinen jauhelihavuoka on helppo tehdä pakastevalkosipuliperunoista.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2 ps (à 500 g)
 
tai
1 rs (400 g)
 
nauta-sikajauhelihaa
tai
1 dl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
5 dl
 
vettä
tai
3 isoa (400 g)
 
tomaattia
tai
2 tl
 
oreganoa
tai
1 ps (150 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
404 kJ / 97 kcal
Rasva
4,9 g
josta tyydyttynyttä
2,5 g
Hiilihydraatit
8 g
josta sokereita
0,9 g
Proteiini
4,8 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele iso uunivuoka, esimerkiksi lasagnevuoka. Levitä pohjalle pussillinen valkosipuliperunoita.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipulikuutiot mukaan kuullottumaan. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla ja levitä perunoiden päälle.

Lisää pannuun 5 dl vettä ja kiehauta se. Levitä toinen pussillinen perunoita lihakerroksen päälle ja kaada päälle pannun huuhdeliemi. Rouhi päälle hiukan mustapippuria myllystä.

Kypsennä perunavuokaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja peitä niillä vuoan pinta. Ripottele pinnalle puolet oreganosta ja levitä päälle juustoraaste. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. (Peitä vuoka tarvittaessa foliolla). Ripottele kypsän vuoan pintaan oreganoa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Tomaattinen jauhelihavuoka

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300g
    Hinta 2,79/kpl
    9,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka valkosipuliperuna 500g pakaste
    Hinta 1,55/kpl
    3,10/kg
  • Plussa-etu −22 %
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    13,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,59/kpl
  • Tomaatti Suomi
    Hinta n. 0,29/kpl
    3,19/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Apetit Kotimaiset valkosipulikermaperunat 700g pakaste
    Hinta 3,59/kpl
    5,13/kg
  • Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raaste
    Hinta 3,15/kpl
    21,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (159 arviota)

  • Marpaula
    3 vuotta sitten
    Laitoin reilusti lisää mausteita ja lisäksi 100g fetaa kuutioina joukkoon. Pidensin myös paistoaikaa. 45min jälkeen tomaatit, oreganot ja juustoraasteet pintaan. Takaisin uuniin. Uuni pois päältä ja tunnin lenkille. Tunnin päästä oli kypsää ja maukasta. 👍
  • Testaaja
    4 vuotta sitten
    Tuo 5dl nestettä oli omalla kohdalla hieman liikaa. Sanoisin, että about 3dl oisi voinut olla kohdallaan. Toiseksi pannusta ei irronnut tarpeeksi makua liemeen, jonka vuoksi ruoka jäi hieman mauttomaksi. Ensi kerralla liotan nesteen sekaan esim. liemikuution. Reseptin paistoaika myös hieman lyhyt. Pidin itse ensin 40min ja sitten vielä n. 30min, kun olin laittanut tomaatit, oreganon ja juustoraasteen. Muuten oikein hyvä ja kätevä ruoka. Tulee kokeiltua toistekin, mutta hieman enemmän mielikuvitusta käyttäen.
  • Ostin väärin
    5 vuotta sitten
    Voiko käyttää valkosipulikermaperunoita?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Ostin väärin, valmiiksi kermaa sisältävät perunat saattavat vaikuttaa ruoan rakenteeseen.
  • Testaaja
    5 vuotta sitten
    0,5 litraa nestettä oli liian vähän tähän määrään aineksia. Pohjalla olleet perunat olivat kypsiä ja maustuneetkin ok, mutta jauhelihojen päällä olleet perunat jäivät mauttomiksi ja hieman raa`an tuntuiseksi. (Vaikka olivat uunissa 15 min kauemmin mitä ohjeessa suositeltiin.) Nesteessä lilluneet olivat siis kypsiä. Juustokuorrutteiset tomaatit pinnassa antoivat makua, mutta se ei riittänyt seuraavaan kerrokseen. Eli mausreitakin saa olla enemmän.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Tastaaja, kiitos palautteestasi. Välitän sen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Artisti
    5 vuotta sitten
    Pitääkö pakasteet sulataa ensin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hei Artisti! Pakasteita ei tarvitse ensin sulattaa.
  • Kokki3
    5 vuotta sitten
    Kyllä vaatii enemmän mausteita mut niitähän voi pistää oman mielen mukaan
  • Mamma 59
    5 vuotta sitten
    Paistoaika ok. Ruoka oli aivan liian mautonta minun makuun. Nestemäärä vähän yläkantissa.
  • Vaari
    5 vuotta sitten
    Maustoin jauhelihat vahvemmin jauhelihamausteella ja kypsensin ensi vaiheessa ainakin tunnin. Reilusti tomaattia, oreganoa ja juustoa, lopuksi vielä hieman ohjetta pidempi haudutus ja tuli erittäin hyvää. Maistui myös lastenlapsille!
  • just tein
    6 vuotta sitten
    Melkoisesti saa laittaa erilaisia mausteita lisää jos meinaa, että ruoka edes maistuu joltain. Tuo paistoaika on myös aika minimissään ellei halua syödä raakaa perunaa.
  • Sepeteus
    6 vuotta sitten
    Erinomainen ohje,kokeilen itsekkin.