Tomaattinen jauhelihavuoka
Tomaattinen jauhelihavuoka on helppo tehdä pakastevalkosipuliperunoista. Resepti vain noin 1,35 €/annos*.
6 annostayli 60 min128 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 2ps(à 500 g)Pirkka valkosipuliperunoita (pakaste)
- 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa
- 1dlPirkka sipulikuutioita (pakaste)
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 5dlvettä
- 3(400 g) isoatomaattia
- 2tloreganoa
Valmistus
yli 60 min- Voitele iso uunivuoka, esimerkiksi lasagnevuoka. Levitä pohjalle pussillinen valkosipuliperunoita.
- Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipulikuutiot mukaan kuullottumaan. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla ja levitä perunoiden päälle.
- Lisää pannuun 5 dl vettä ja kiehauta se. Levitä toinen pussillinen perunoita lihakerroksen päälle ja kaada päälle pannun huuhdeliemi. Rouhi päälle hiukan mustapippuria myllystä.
- Kypsennä perunavuokaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja peitä niillä vuoan pinta. Ripottele pinnalle puolet oreganosta ja levitä päälle juustoraaste. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. (Peitä vuoka tarvittaessa foliolla). Ripottele kypsän vuoan pintaan oreganoa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 128 kcal536 kJ
- Proteiinia 6,78 g
- Hiilihydraatteja10,5 g
- Rasvaa6,62 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Laitoin reilusti lisää mausteita ja lisäksi 100g fetaa kuutioina joukkoon. Pidensin myös paistoaikaa. 45min jälkeen tomaatit, oreganot ja juustoraasteet pintaan. Takaisin uuniin. Uuni pois päältä ja tunnin lenkille. Tunnin päästä oli kypsää ja maukasta. 👍
Tuo 5dl nestettä oli omalla kohdalla hieman liikaa. Sanoisin, että about 3dl oisi voinut olla kohdallaan. Toiseksi pannusta ei irronnut tarpeeksi makua liemeen, jonka vuoksi ruoka jäi hieman mauttomaksi. Ensi kerralla liotan nesteen sekaan esim. liemikuution. Reseptin paistoaika myös hieman lyhyt. Pidin itse ensin 40min ja sitten vielä n. 30min, kun olin laittanut tomaatit, oreganon ja juustoraasteen. Muuten oikein hyvä ja kätevä ruoka. Tulee kokeiltua toistekin, mutta hieman enemmän mielikuvitusta käyttäen.
Voiko käyttää valkosipulikermaperunoita?
Ostin väärin, valmiiksi kermaa sisältävät perunat saattavat vaikuttaa ruoan rakenteeseen.
0,5 litraa nestettä oli liian vähän tähän määrään aineksia. Pohjalla olleet perunat olivat kypsiä ja maustuneetkin ok, mutta jauhelihojen päällä olleet perunat jäivät mauttomiksi ja hieman raa`an tuntuiseksi. (Vaikka olivat uunissa 15 min kauemmin mitä ohjeessa suositeltiin.) Nesteessä lilluneet olivat siis kypsiä. Juustokuorrutteiset tomaatit pinnassa antoivat makua, mutta se ei riittänyt seuraavaan kerrokseen. Eli mausreitakin saa olla enemmän.
Tastaaja, kiitos palautteestasi. Välitän sen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Pitääkö pakasteet sulataa ensin?
Hei Artisti! Pakasteita ei tarvitse ensin sulattaa.
Kyllä vaatii enemmän mausteita mut niitähän voi pistää oman mielen mukaan
Paistoaika ok. Ruoka oli aivan liian mautonta minun makuun. Nestemäärä vähän yläkantissa.
Maustoin jauhelihat vahvemmin jauhelihamausteella ja kypsensin ensi vaiheessa ainakin tunnin. Reilusti tomaattia, oreganoa ja juustoa, lopuksi vielä hieman ohjetta pidempi haudutus ja tuli erittäin hyvää. Maistui myös lastenlapsille!
Melkoisesti saa laittaa erilaisia mausteita lisää jos meinaa, että ruoka edes maistuu joltain. Tuo paistoaika on myös aika minimissään ellei halua syödä raakaa perunaa.
Erinomainen ohje,kokeilen itsekkin.