• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tomaattinen jauhelihavuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaattinen jauhelihavuoka

Tomaattinen jauhelihavuoka on helppo tehdä pakastevalkosipuliperunoista. Resepti vain noin 1,35 €/annos*.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 128 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele iso uunivuoka, esimerkiksi lasagnevuoka. Levitä pohjalle pussillinen valkosipuliperunoita.
  2. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipulikuutiot mukaan kuullottumaan. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla ja levitä perunoiden päälle.
  3. Lisää pannuun 5 dl vettä ja kiehauta se. Levitä toinen pussillinen perunoita lihakerroksen päälle ja kaada päälle pannun huuhdeliemi. Rouhi päälle hiukan mustapippuria myllystä.
  4. Kypsennä perunavuokaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja peitä niillä vuoan pinta. Ripottele pinnalle puolet oreganosta ja levitä päälle juustoraaste. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. (Peitä vuoka tarvittaessa foliolla). Ripottele kypsän vuoan pintaan oreganoa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 128 kcal536 kJ
  • Proteiinia6,78 g
  • Hiilihydraatteja10,5 g
  • Rasvaa6,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 103 arvostelua
  • Ostin väärin3.5.2018

    Voiko käyttää valkosipulikermaperunoita?

  • K-Kuluttajapalvelu3.5.2018

    Ostin väärin, valmiiksi kermaa sisältävät perunat saattavat vaikuttaa ruoan rakenteeseen.

  • Testaaja 24.1.2018

    0,5 litraa nestettä oli liian vähän tähän määrään aineksia. Pohjalla olleet perunat olivat kypsiä ja maustuneetkin ok, mutta jauhelihojen päällä olleet perunat jäivät mauttomiksi ja hieman raa`an tuntuiseksi. (Vaikka olivat uunissa 15 min kauemmin mitä ohjeessa suositeltiin.) Nesteessä lilluneet olivat siis kypsiä. Juustokuorrutteiset tomaatit pinnassa antoivat makua, mutta se ei riittänyt seuraavaan kerrokseen. Eli mausreitakin saa olla enemmän.

  • K-Kuluttajapalvelu24.1.2018

    Tastaaja, kiitos palautteestasi. Välitän sen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Artisti16.1.2018

    Pitääkö pakasteet sulataa ensin?

  • K-Kuluttajapalvelu16.1.2018

    Hei Artisti! Pakasteita ei tarvitse ensin sulattaa.

  • Kokki314.1.2018

    Kyllä vaatii enemmän mausteita mut niitähän voi pistää oman mielen mukaan

  • Mamma 5913.1.2018

    Paistoaika ok. Ruoka oli aivan liian mautonta minun makuun. Nestemäärä vähän yläkantissa.

  • Vaari12.1.2018

    Maustoin jauhelihat vahvemmin jauhelihamausteella ja kypsensin ensi vaiheessa ainakin tunnin. Reilusti tomaattia, oreganoa ja juustoa, lopuksi vielä hieman ohjetta pidempi haudutus ja tuli erittäin hyvää. Maistui myös lastenlapsille!

  • just tein26.4.2017

    Melkoisesti saa laittaa erilaisia mausteita lisää jos meinaa, että ruoka edes maistuu joltain. Tuo paistoaika on myös aika minimissään ellei halua syödä raakaa perunaa.

  • Sepeteus16.3.2017

    Erinomainen ohje,kokeilen itsekkin.