Tomaattinen jauhelihavuoka
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
2 ps (à 500 g) | tai |
1 rs (400 g) | nauta-sikajauhelihaa tai |
1 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
5 dl | vettä tai |
3 isoa (400 g) | tomaattia tai |
2 tl | oreganoa tai |
1 ps (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 404 kJ / 97 kcal |
Rasva | 4,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,5 g |
Hiilihydraatit | 8 g |
josta sokereita | 0,9 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Voitele iso uunivuoka, esimerkiksi lasagnevuoka. Levitä pohjalle pussillinen valkosipuliperunoita.
Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipulikuutiot mukaan kuullottumaan. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla ja levitä perunoiden päälle.
Lisää pannuun 5 dl vettä ja kiehauta se. Levitä toinen pussillinen perunoita lihakerroksen päälle ja kaada päälle pannun huuhdeliemi. Rouhi päälle hiukan mustapippuria myllystä.
Kypsennä perunavuokaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja peitä niillä vuoan pinta. Ripottele pinnalle puolet oreganosta ja levitä päälle juustoraaste. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. (Peitä vuoka tarvittaessa foliolla). Ripottele kypsän vuoan pintaan oreganoa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300gHinta 2,79/kpl9,30/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka valkosipuliperuna 500g pakasteHinta 1,55/kpl3,10/kg
- Plussa-etu −22 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,29/kpl3,19/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Apetit Kotimaiset valkosipulikermaperunat 700g pakasteHinta 3,59/kpl5,13/kg
- Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raasteHinta 3,15/kpl21,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(91 arviota)
- yli 60 min3,4(292 arviota)
- yli 60 min3,8(181 arviota)
- yli 60 min3,9(161 arviota)
- 30 - 60 min4,1(93 arviota)
- yli 60 min4,3(25 arviota)
- yli 60 min4,6(24 arviota)
- 30 - 60 min4,1(103 arviota)
Arvostele resepti
- Marpaula3 vuotta sittenLaitoin reilusti lisää mausteita ja lisäksi 100g fetaa kuutioina joukkoon. Pidensin myös paistoaikaa. 45min jälkeen tomaatit, oreganot ja juustoraasteet pintaan. Takaisin uuniin. Uuni pois päältä ja tunnin lenkille. Tunnin päästä oli kypsää ja maukasta. 👍
- Testaaja4 vuotta sittenTuo 5dl nestettä oli omalla kohdalla hieman liikaa. Sanoisin, että about 3dl oisi voinut olla kohdallaan. Toiseksi pannusta ei irronnut tarpeeksi makua liemeen, jonka vuoksi ruoka jäi hieman mauttomaksi. Ensi kerralla liotan nesteen sekaan esim. liemikuution. Reseptin paistoaika myös hieman lyhyt. Pidin itse ensin 40min ja sitten vielä n. 30min, kun olin laittanut tomaatit, oreganon ja juustoraasteen. Muuten oikein hyvä ja kätevä ruoka. Tulee kokeiltua toistekin, mutta hieman enemmän mielikuvitusta käyttäen.
- Ostin väärin5 vuotta sittenVoiko käyttää valkosipulikermaperunoita?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenOstin väärin, valmiiksi kermaa sisältävät perunat saattavat vaikuttaa ruoan rakenteeseen.
- Testaaja5 vuotta sitten0,5 litraa nestettä oli liian vähän tähän määrään aineksia. Pohjalla olleet perunat olivat kypsiä ja maustuneetkin ok, mutta jauhelihojen päällä olleet perunat jäivät mauttomiksi ja hieman raa`an tuntuiseksi. (Vaikka olivat uunissa 15 min kauemmin mitä ohjeessa suositeltiin.) Nesteessä lilluneet olivat siis kypsiä. Juustokuorrutteiset tomaatit pinnassa antoivat makua, mutta se ei riittänyt seuraavaan kerrokseen. Eli mausreitakin saa olla enemmän.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTastaaja, kiitos palautteestasi. Välitän sen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- Artisti5 vuotta sittenPitääkö pakasteet sulataa ensin?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei Artisti! Pakasteita ei tarvitse ensin sulattaa.
- Kokki35 vuotta sittenKyllä vaatii enemmän mausteita mut niitähän voi pistää oman mielen mukaan
- Mamma 595 vuotta sittenPaistoaika ok. Ruoka oli aivan liian mautonta minun makuun. Nestemäärä vähän yläkantissa.
- Vaari5 vuotta sittenMaustoin jauhelihat vahvemmin jauhelihamausteella ja kypsensin ensi vaiheessa ainakin tunnin. Reilusti tomaattia, oreganoa ja juustoa, lopuksi vielä hieman ohjetta pidempi haudutus ja tuli erittäin hyvää. Maistui myös lastenlapsille!
- just tein6 vuotta sittenMelkoisesti saa laittaa erilaisia mausteita lisää jos meinaa, että ruoka edes maistuu joltain. Tuo paistoaika on myös aika minimissään ellei halua syödä raakaa perunaa.
- Sepeteus6 vuotta sittenErinomainen ohje,kokeilen itsekkin.