Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Helppo tuorejuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo tuorejuusto

Tosi helppo tuorejuusto syntyy Kefiristä, sillä kefir juoksettuu ilman juoksutinta. Itse tehdyn tuorejuuston voi myös maustaa mielensä mukaan. N. 2,20€/annos.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1lValio Kefir -juomaa, maustamaton
    • ripaussuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä kefir kattilassa lähes kiehuvaksi, kunnes se juoksettuu. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia.
  2. Nostele kiinteä osa siivilään tai suodattimeen, jossa on harso (tai suodatinpussi). Ripottele väleihin hieman suolaa. Nosta siivilä kulhoon ja valuta juustoa jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  3. Kumoa juusto lautaselle ja tarjoa tuorejuuston tapaan esimerkiksi leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit maustaa juuston haluamallasi tavalla. Kokeile esimerkiksi erilaisia yrttejä tai valkosipulia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio Gefilus Kefir juotava välipala 1kg maustamaton laktoositon
    Valio Gefilus Kefir juotava välipala 1kg maustamaton laktoositon
    2,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua
  • Kylli 6.7.2019

    Juustomassan herasta voi valmistaa leipää tai sämpylöitä.

  • calli0p35.3.2017

    Onko ideoita millä happamuutta voisi taittaa? Esim tl hunajaa tms? Pilaako koostumuksen?

  • K-Kuluttajapalvelu5.3.2017

    Hei calli0p3, hunajaa ei kannata lisätä valmistusvaiheessa mutta tuorejuuston voi toki tarjoilla jonkin makean kanssa jos se tuntuu liian happamalta.

  • Kokeilija12.1.2017

    Helppo kuin mikä. Mutta hapan niin hapan. Meillä ei tykätty ja päätyi roskiin.

  • Minsku30.11.2016

    On tosi helppoa mutta piimäisen hapanta. Hyvää leivällä jos pitää happamesta.