Helppo tuorejuusto
Tosi helppo tuorejuusto syntyy Kefiristä, sillä kefir juoksettuu ilman juoksutinta. Itse tehdyn tuorejuuston voi myös maustaa mielensä mukaan. N. 2,20€/annos.
- yli 60 min
Ainekset
- 1lValio Kefir -juomaa, maustamaton
- ripaussuolaa
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä kefir kattilassa lähes kiehuvaksi, kunnes se juoksettuu. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia.
- Nostele kiinteä osa siivilään tai suodattimeen, jossa on harso (tai suodatinpussi). Ripottele väleihin hieman suolaa. Nosta siivilä kulhoon ja valuta juustoa jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Kumoa juusto lautaselle ja tarjoa tuorejuuston tapaan esimerkiksi leivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit maustaa juuston haluamallasi tavalla. Kokeile esimerkiksi erilaisia yrttejä tai valkosipulia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Juustomassan herasta voi valmistaa leipää tai sämpylöitä.
Onko ideoita millä happamuutta voisi taittaa? Esim tl hunajaa tms? Pilaako koostumuksen?
Hei calli0p3, hunajaa ei kannata lisätä valmistusvaiheessa mutta tuorejuuston voi toki tarjoilla jonkin makean kanssa jos se tuntuu liian happamalta.
Helppo kuin mikä. Mutta hapan niin hapan. Meillä ei tykätty ja päätyi roskiin.
On tosi helppoa mutta piimäisen hapanta. Hyvää leivällä jos pitää happamesta.