Helppo tuorejuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo tuorejuusto

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tosi helppo tuorejuusto syntyy Kefiristä, sillä kefir juoksettuu ilman juoksutinta. Itse tehdyn tuorejuuston voi myös maustaa mielensä mukaan.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

1 l
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä kefir kattilassa lähes kiehuvaksi, kunnes se juoksettuu. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia.

Nostele kiinteä osa siivilään tai suodattimeen, jossa on harso (tai suodatinpussi). Ripottele väleihin hieman suolaa. Nosta siivilä kulhoon ja valuta juustoa jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kumoa juusto lautaselle ja tarjoa tuorejuuston tapaan esimerkiksi leivän kanssa.

Vinkki! Voit maustaa juuston haluamallasi tavalla. Kokeile esimerkiksi erilaisia yrttejä tai valkosipulia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Gefilus Kefir juotava välipala 1kg maustamaton laktoositon
    Hinta 3,09/kpl
    3,09/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,7 (24 arviota)

  • Raikku
    1 vuosi sitten
    Siis nää on ihan hyödyttömiä. "lähes kiehuvaksi" Mikäs siinä on niin vaikeaa ettei voi mitata lämpötiloja ? Toihan voi tarkoittaa kaikkea 70-99 asteen välillä!
  • Kylli
    4 vuotta sitten
    Juustomassan herasta voi valmistaa leipää tai sämpylöitä.
  • calli0p3
    7 vuotta sitten
    Onko ideoita millä happamuutta voisi taittaa? Esim tl hunajaa tms? Pilaako koostumuksen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei calli0p3, hunajaa ei kannata lisätä valmistusvaiheessa mutta tuorejuuston voi toki tarjoilla jonkin makean kanssa jos se tuntuu liian happamalta.
  • Kokeilija
    7 vuotta sitten
    Helppo kuin mikä. Mutta hapan niin hapan. Meillä ei tykätty ja päätyi roskiin.
  • Minsku
    7 vuotta sitten
    On tosi helppoa mutta piimäisen hapanta. Hyvää leivällä jos pitää happamesta.