Pikkelöity rosolliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pikkelöity rosolli

Rosolli valmistetaan nyt pikkelöitynä. Maukas liemi antaa tutuillekin raaka-aineille uusia makuja ja ihanan rapsakan suutuntuman. Noin 1,10€/annos*

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 4-6(500 g)raakaa punajuurta
    • 3-4(300 g)porkkanaa
    • 2-3(300 g)kiinteää perunaa (vihreä pussi)
    • 1-2(180 g)punasipulia
    • 1(200 g)omena
    • 1(100 g)maustekurkku

Liemi

    • 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 3dlsokeria
    • 4 1/2dlvettä
    • 1 1/2tlmerisuolaa
    • 1tähtianis
    • 6maustepippuria
    • 6kokonaista neilikkaa
    • 1kanelitanko
    • (pari oksaa tuoretta rosmariinia)

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen. Kuori, jäähdytä ja kuutioi.
  2. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi omena. Kuutioi maustekurkku.
  3. Laita liemen ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää porkkanat ja perunat, keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
  4. Lisää sipulit, punajuuret sekä maustekurkut ja omenat liemeen. Sekoita varovasti ja anna maustua viileässä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.
  5. Poista mausteet ja valuta halutessasi liemi pois. Tarjoa lisäkkeenä turkkilaisen jogurtin tai ranskankerman kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu