Pikkelöity rosolli
Rosolli valmistetaan nyt pikkelöitynä. Maukas liemi antaa tutuillekin raaka-aineille uusia makuja ja ihanan rapsakan suutuntuman. Noin 1,10€/annos*
- 6-8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
- 4-6(500 g)raakaa punajuurta
- 3-4(300 g)porkkanaa
- 2-3(300 g)kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- 1-2(180 g)punasipulia
- 1(200 g)omena
- 1(100 g)maustekurkku
Liemi
- 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
- 3dlsokeria
- 4 1/2dlvettä
- 1 1/2tlmerisuolaa
- 1tähtianis
- 6maustepippuria
- 6kokonaista neilikkaa
- 1kanelitanko
- (pari oksaa tuoretta rosmariinia)
Lisäksi
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia tai
- 1prk(200 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Valmistus
yli 60 min- Keitä punajuuret kypsiksi kuorineen. Kuori, jäähdytä ja kuutioi.
- Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi omena. Kuutioi maustekurkku.
- Laita liemen ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää porkkanat ja perunat, keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
- Lisää sipulit, punajuuret sekä maustekurkut ja omenat liemeen. Sekoita varovasti ja anna maustua viileässä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.
- Poista mausteet ja valuta halutessasi liemi pois. Tarjoa lisäkkeenä turkkilaisen jogurtin tai ranskankerman kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
kuinka kauan pikkelöity rosolli säilyy jääkaapissa, siis montako päivää ennen jouluaatoa voin tämän tehdä?
joulukokki, rosolli säilyy liemessä noin viikon verran. Omenat kannattaa kuitenkin lisätä liemeen vasta muutama tunti ennen tarjoilua.
Hurjan hyvää
Hyvä ohje