Herneenversokeitto
Raikkaista herneenversoista syntyy vihertävä keitto, joka maistuu kananmunien kanssa, kuten pinaattikeitto. Resepti vain noin 0,65 €/annos*.
4 annostaalle 30 min85,3 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1ruukkuPirkka Luomu herneenversoja
- 3rklValio Oivariinia, vähemmän suolaa
- 1dlvehnäjauhoja
- 1lkevytmaitoa
- 1tlsuolaa
- 1tlsokeria
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Hienonna herneenversot. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää herneenversot ja sekoittele hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
- Lisää loppu maito. Sekoita edelleen. Keitä pari minuuttia ja mausta suolalla, sokerilla sekä pippurilla.
- Tarjoa keiton kanssa keitettyjä kananmunia sekä tuoretta leipää.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 85,3 kcal357 kJ
- Proteiinia 3,29 g
- Hiilihydraatteja8,19 g
- Rasvaa4,33 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi