HerneenversokeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Herneenversokeitto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Raikkaista herneenversoista syntyy vihertävä keitto, joka maistuu kananmunien kanssa, kuten pinaattikeitto.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 ruukku
 
tai
3 rkl
 
tai
1 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 l
 
kevytmaitoa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
sokeria
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
369 kJ / 88 kcal
Rasva
4,2 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
8,9 g
josta sokereita
4,8 g
Proteiini
3,4 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Hienonna herneenversot. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää herneenversot ja sekoittele hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.

Lisää loppu maito. Sekoita edelleen. Keitä pari minuuttia ja mausta suolalla, sokerilla sekä pippurilla.

Tarjoa keiton kanssa keitettyjä kananmunia sekä tuoretta leipää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Oivariini 350 g vähemmän suolaa HYLA
    Hinta 3,29/kpl
    9,40/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (14 arviota)