• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Herneenversokeitto

Raikkaista herneenversoista syntyy vihertävä keitto, joka maistuu kananmunien kanssa, kuten pinaattikeitto. Resepti vain noin 0,65 €/annos*.
Herneenversokeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 3rklValio Oivariinia, vähemmän suolaa
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1lkevytmaitoa
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsokeria
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna herneenversot. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää herneenversot ja sekoittele hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
  2. Lisää loppu maito. Sekoita edelleen. Keitä pari minuuttia ja mausta suolalla, sokerilla sekä pippurilla.
  3. Tarjoa keiton kanssa keitettyjä kananmunia sekä tuoretta leipää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 85,3 kcal357 kJ
  • Proteiinia3,29 g
  • Hiilihydraatteja8,19 g
  • Rasvaa4,33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3