• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juustoinen kesäkeitto

Juustoinen kesäkeitto saa makua sulatejuustosta ja pinaatista. Tarjoa keitto leivän kanssa lounaaksi.
Juustoinen kesäkeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Pese uudet perunat huolellisesti kuorettomiksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja säästä varret. Lisää perunakuutiot ja sipulisilppu veteen, keitä n. 5-8 min.
  2. Vatkaa vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tasaiseksi suurukseksi. Sekoita suurus keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata pinaatti kiehuvaan liemeen. Lisää vihannekset ja maito ja kuumenna. Lisää juusto liemeen pieninä nokareina ja sekoita keittoa varovasti, kunnes juusto on sulanut täydellisesti.
  3. Hienonna sipulinvarret ja persilja keittoon. Kokeile, että porkkanat ovat kypsiä, tarkista suola ja lisää hiukan sokeria. Kesäkeitto on parasta vastavalmistettuna. Jäähtyessään keiton liemi voi hiukan juoksettua, mutta silenee kuumennettaessa. Tarjoa keiton kanssa näkkileipää juustolla ja tomaattiviipaleilla päällystettynä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 32,3 kcal135 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja3,79 g
  • Rasvaa0,93 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille