Juustoinen kesäkeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustoinen kesäkeitto

  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Juustoinen kesäkeitto saa makua sulatejuustosta ja pinaatista. Tarjoa keitto leivän kanssa lounaaksi.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

7 1/2 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
200–300 g
 
varhaisperunoita
tai
1
 
nippusipuli
tai
1 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
maitoa
tai
50 g
 
tai
1 ps (300 g)
 
tai
3 1/2 dl
 
maitoa
tai
100 g
 
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Valmistus

30 - 60 min

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Pese uudet perunat huolellisesti kuorettomiksi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja säästä varret. Lisää perunakuutiot ja sipulisilppu veteen, keitä n. 5–8 min.

Vatkaa vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tasaiseksi suurukseksi. Sekoita suurus keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata pinaatti kiehuvaan liemeen. Lisää vihannekset ja maito ja kuumenna. Lisää juusto liemeen pieninä nokareina ja sekoita keittoa varovasti, kunnes juusto on sulanut täydellisesti.

Hienonna sipulinvarret ja persilja keittoon. Kokeile, että porkkanat ovat kypsiä, tarkista suola ja lisää hiukan sokeria. Kesäkeitto on parasta vastavalmistettuna. Jäähtyessään keiton liemi voi hiukan juoksettua, mutta silenee kuumennettaessa. Tarjoa keiton kanssa näkkileipää juustolla ja tomaattiviipaleilla päällystettynä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakaste
    Hinta 0,45/kpl
    3,00/kg
  • Pirkka kukkavihannekset 300 g pakaste
    Hinta 1,09/kpl
    3,63/kg
  • Pirkka maustamaton sulatejuusto 400g laktoositon
    Hinta 4,35/kpl
    10,87/kg
  • Sipulinippu Suomi 1lk
    Hinta 2,95/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (5 arviota)