• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Herukkavaahto

Mustaherukkavaahto on kevyt ja raikas jälkiruoka. Kermavaahto sopii hyvin tarjottavaksi marjavaahdon kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,45€/annos*.
Herukkavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 1ps(200 g)suomalaisia mustaherukoita (pakaste)
    • 2dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 6liivatelehteä
    • 1dlvettä

Koristeluun

    • 1dlkuohukermaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • muutamamustaherukka ja herukan lehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata mustaherukoita mikroaaltouunissa sulatusteholla 1 1/2 min. Jätä muutama herukka koristelua varten.
  2. Soseuta kohmeiset marjat monitoimikoneessa. Lisää marjojen joukkoon vesi ja sokeri. Sekoita seos tasaiseksi.
  3. Kiehauta 1 dl vettä kattilassa ja lisää veteen puristetut liivatteet. Älä keitä seosta. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen mustaherukkasoseen joukkoon. Jäähdytä seosta jääkaapissa noin 15-30 minuuttia eli kunnes seos alkaa hyytyä.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia.). Jaa vaahto annosmaljoihin ja koristele vanilliinisokerilla maustetulla kermavaahdolla, mustaherukoilla ja vihreillä lehdillä. Tarjoa kylmänä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 120 kcal501 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3