• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiiniriisi

Appelsiiniriisi on perinteinen jälkiruoka, johon voi hyödyntää yli jääneen riisipuuron. N. 1,05€/annos*.
Appelsiiniriisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • alle 30 min
  • 58,7 kcal / 100 g

Ainekset

6-8 annosta

Lisäksi

    • 1kg(3-4)appelsiinia
    • 1/2-1tlk(à 2 1/2 dl)Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai
    • kuohukermaa
    • (1 rklsokeria)
    • (1 tlvanilliinisokeria)

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa puuro kulhoon tai keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kylmäksi.
  2. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, ja edelleen pieniksi paloiksi.
  3. Vaahdota vaniljakastike tai kerma.
  4. Sekoita riisipuuron joukkoon appelsiinit ja vaahto. Mausta tarvittaessa sokerilla ja vanilliinisokerilla. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa jälkiruokana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa appelsiiniriisin myös keitetystä riisistä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 58,7 kcal246 kJ
  • Proteiinia1,7 g
  • Hiilihydraatteja9,51 g
  • Rasvaa1,43 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua