Appelsiiniriisi
Appelsiiniriisi on perinteinen jälkiruoka, johon voi hyödyntää yli jääneen riisipuuron. N. 1,05€/annos*.
6-8 annostaalle 30 min58,7 kcal / 100 g
Ainekset
6-8 annosta
- 4dlvalmista riisipuuroa tai
- 1dlvettä
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 1kg(3-4)appelsiinia
- 1/2-1tlk(à 2 1/2 dl)Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai
- kuohukermaa
- (1 rklsokeria)
- (1 tlvanilliinisokeria)
Valmistus
alle 30 min- Mittaa puuro kulhoon tai keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kylmäksi.
- Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, ja edelleen pieniksi paloiksi.
- Vaahdota vaniljakastike tai kerma.
- Sekoita riisipuuron joukkoon appelsiinit ja vaahto. Mausta tarvittaessa sokerilla ja vanilliinisokerilla. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa jälkiruokana.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa appelsiiniriisin myös keitetystä riisistä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 58,7 kcal246 kJ
- Proteiinia 1,7 g
- Hiilihydraatteja9,51 g
- Rasvaa1,43 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kiitos Vanha jälkiruoa ,joka kestää uuden tulemisen.
Tätä ohjetta olen etsinyt pitkään. Iso Kiitos, kun julkaisitte tämän.
Taivaallisen hyvää,vie kielen mennessään.Koko perheen herkku.