• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kevyt puolukkavaahto

Kevyt marjavaahto syntyy puolukasta ja omenamehusta valmistetusta hyytelöstä. Hyytelö vaahdotetaan kuohkeaksi.
Kevyt puolukkavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Soseuta kohmeiset marjat monitoimikoneessa. Jätä muutama puolukka koristelua varten. Lisää marjojen joukkoon mehu ja sokeri. Sekoita seos tasaiseksi.
  3. Kiehauta 1 dl mehua kattilassa, nosta kattila liedeltä ja liuota joukkoon puristetut liivatteet. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen puolukkasoseen joukkoon. Jäähdytä seosta jääkaapissa noin 30 minuuttia, kunnes seos alkaa hyytyä.
  4. Vatkaa seos monitoimikoneella tai sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi (5-10 minuuttia). Jaa vaahto annosmaljoihin ja koristele puolukoilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 86,7 kcal363 kJ
  • Proteiinia2,15 g
  • Hiilihydraatteja19,3 g
  • Rasvaa0,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille