Siianmäti-graavisiikarullatReseptin teki kumppani

Siianmäti-graavisiikarullat

Mädillä ja kermalla täytetyt siikarullat maistuvat joulun kalapöydässä keitettyjen perunoiden kanssa.

  • 15 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

15 palaa
    • 4pkt(à 100 g)Pirkka graavisuolattuja siikaviipaleita
    • 3liivatelehteä
    • 1dlkuohukermaa
    • 1dlcrème fraîchea (ranskankermaa)
    • 2tlruohosipulia hienonnettuna
    • 2tltilliä hienonnettuna
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1rkllimetinmehua
    • 1dlsiianmätiä
    • (suolaa)

Koristeluun

    • 1dlsiianmätiä
    • 2tlroseepippuria
    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa ranskankerma, yrtit ja mustapippuri. Kääntele joukkoon kermavaahto.
  3. Kiehauta limetinmehu kattilassa. Nosta joukkoon puristetut liivatteet ja heiluttele kattilaa, kunnes liivatteet liukenevat nesteeseen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon mäti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta jääkaappiin kalojen valmistelun ajaksi.
  4. Levitä 20 x 30 cm:n kokoiselle leikkuulaudalle talouskelmu, jonka reunat yltävät reilusti laudan yli. Asettele kelmun päälle graavisiikaviipaleet vieri viereen limittäin toistensa päälle, niin että siikaviipaleet lopulta peittävät koko laudan. Levitä täyte kalaviipaleiden päälle siten, että toisesta leveämmästä reunasta noin 2 cm jää ilman täytettä. Kääri levy leveämmän sivun puolelta rullaksi kelmun avulla. Jätä saumakohta alle ja kääri myös rullan päistä kelmu tiukalle. Nosta rulla jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  5. Ennen tarjoamista leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 2 cm leveiksi paloiksi. Koristele siianmädillä, roseepippurilla ja tillillä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua