Hiillostettuja muikkuja, gremolataa ja hapanjuurileipääReseptin takana kumppani

Hiillostettuja muikkuja, gremolataa ja hapanjuurileipää

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokoa paahdetun hapanjuurileivän päälle hiillostettuja muikkuja, marinoitua sipulia ja yrttistä gremolataa. Resepti: Bocuse d'Or Johan Kurkela
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Hiillostetut muikut

250 g (n. 25 kpl)
 
Hätälä perattuja muikkuja
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria myllystä
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai

Gremolata

1 ps (65 g)
 
tai
2 ruukkua
 
tuoretta lehtipersiljaa
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1
 
sitruuna
tai
1 1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria myllystä
tai

Marinoitu sipuli

1 (50 g) pieni
 
punasipuli
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
ruokosokeria
tai
1/2 dl
 
punaviinietikkaa
tai

Paahdettu hapanjuurileipä

4 viipaletta (100 g)
 
hapanjuuri- tai maalaisleipää
tai
ripaus
 
sormisuolaa
tai
3 tl
 
rypsiöljyä
tai
ripaus
 
mustapippuria myllystä
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai

Koristeluun

 
oliiviöljyä
tai
 
tuoretta lehtipersiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
870 kJ / 208 kcal
Rasva
15,2 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
12 g
josta sokereita
7,6 g
Proteiini
4,9 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele muikut kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa liinalla tai paperilla. Siirrä muikut pellille ja sirottele suolaa kalojen nahka- ja vatsapuolelle. Anna muikkujen suolautua noin 20 minuuttia.

Öljyä muikut kevyesti rypsiöljyllä. Hiillosta muikkujen molemmille nahkapuolille kaunis väri kaasupolttimella. Voit hiillostaa muikut myös paistinpannulla. Mausta vielä pinta suolalla ja tuoreella mustapippurilla myllystä.

Keitä kattilassa 1 litra vettä kiehuvaksi. Ryöppää persilja ja pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada yrtit siivilään ja valuta vesi pois. Purista yrteistä käsin loppu ylimääräinen vesi.

Raasta valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori kulhoon. Purista sitruunan mehu (n. 3 tl) talteen. Lisää kulhoon ryöpätyt yrtit, oliiviöljy ja puolet sitruunanmehusta (n. 1 1/2 tl). Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi pestomaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja tuoreella mustapippurilla myllystä, ja tarpeen mukaan sitruunanmehulla.

Leikkaa kuorittu punasipuli puoliksi, ja viipaloi puolikkaat ohuelti pituussuunnassa. Pane punasipulit, vesi, ruokosokeri ja punaviinietikka kattilaan ja kiehauta. Siirrä sipulit liemineen maustumaan kulhoon huoneenlämpöön.

Sivele leipäviipaleet molemmin puolin rypsiöljyllä. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Paahda leipiin kullanruskea väri paistinpannulla. Murskaa valkosipuli veitsellä ja hiero murskattua valkosipulia leipäviipaleiden molemmille puolille.

Lusikoi leipäviipaleiden päälle noin 2 rkl gremolataa ja levitä tasaisesti. Asettele jokaisen leivän päälle 5 hiillostettua muikkua riviin. Asettele muikkujen päälle marinoitua punasipulia. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä ja koristele lehtipersiljalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu babypinaatti 65g
    Hinta 1,99/kpl
    30,62/kg
  • Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytys
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Hinta 8,35/kpl
    33,40/kg
  • Järvikylä Lehtipersilja rasia 20g
    Hinta 2,49/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Persilja ruukku luomu Suomi
    Hinta 2,99/kpl
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (18 arviota)

  • Kotikokkaaja
    2 vuotta sitten
    Tälle alkupalalle koko porukka antoi kympin
  • Kotikokki
    2 vuotta sitten
    Erittäin hyvä alkuruoka. Sattui olemaan muikkujen sijaan kylmäsavusiikaa eli sellainen pieni muutos. Gremolata ja sipulit säväytti!