K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Hiillostettuja muikkuja, gremolataa ja hapanjuurileipääReseptin takana kumppani

Hiillostettuja muikkuja, gremolataa ja hapanjuurileipää

Kokoa paahdetun hapanjuurileivän päälle hiillostettuja muikkuja, marinoitua sipulia ja yrttistä gremolataa. Resepti: Bocuse d'Or Johan Kurkela

Ainekset

4 annosta

Hiillostetut muikut

Gremolata

    • 2ruukkuatuoretta lehtipersiljaa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1sitruuna
    • 1 1/2dloliiviöljyä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria myllystä

Marinoitu sipuli

    • 1(50 g) pienipunasipuli
    • 1 1/2dlvettä
    • 1dlruokosokeria
    • 1/2dlpunaviinietikkaa

Paahdettu hapanjuurileipä

    • 4viipaletta(100 g)hapanjuuri- tai maalaisleipää
    • ripaussormisuolaa
    • 3tlrypsiöljyä
    • ripausmustapippuria myllystä
    • 1valkosipulinkynsi

Koristeluun

    • oliiviöljyä
    • tuoretta lehtipersiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele muikut kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa liinalla tai paperilla. Siirrä muikut pellille ja sirottele suolaa kalojen nahka- ja vatsapuolelle. Anna muikkujen suolautua noin 20 minuuttia.
  2. Öljyä muikut kevyesti rypsiöljyllä. Hiillosta muikkujen molemmille nahkapuolille kaunis väri kaasupolttimella. Voit hiillostaa muikut myös paistinpannulla. Mausta vielä pinta suolalla ja tuoreella mustapippurilla myllystä.
  3. Keitä kattilassa 1 litra vettä kiehuvaksi. Ryöppää persilja ja pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada yrtit siivilään ja valuta vesi pois. Purista yrteistä käsin loppu ylimääräinen vesi.
  4. Raasta valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori kulhoon. Purista sitruunan mehu (n. 3 tl) talteen. Lisää kulhoon ryöpätyt yrtit, oliiviöljy ja puolet sitruunanmehusta (n. 1 1/2 tl). Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi pestomaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja tuoreella mustapippurilla myllystä, ja tarpeen mukaan sitruunanmehulla.
  5. Leikkaa kuorittu punasipuli puoliksi, ja viipaloi puolikkaat ohuelti pituussuunnassa. Pane punasipulit, vesi, ruokosokeri ja punaviinietikka kattilaan ja kiehauta. Siirrä sipulit liemineen maustumaan kulhoon huoneenlämpöön.
  6. Sivele leipäviipaleet molemmin puolin rypsiöljyllä. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Paahda leipiin kullanruskea väri paistinpannulla. Murskaa valkosipuli veitsellä ja hiero murskattua valkosipulia leipäviipaleiden molemmille puolille.
  7. Lusikoi leipäviipaleiden päälle noin 2 rkl gremolataa ja levitä tasaisesti. Asettele jokaisen leivän päälle 5 hiillostettua muikkua riviin. Asettele muikkujen päälle marinoitua punasipulia. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä ja koristele lehtipersiljalla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,45/kpl
    6,90/l
  • Pirkka Luomu babypinaatti 65g
    Pirkka Luomu babypinaatti 65g
    1,99/kpl
    30,61/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,29/kpl
    45,80/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,66/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,85/kpl
    11,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    3,35/kpl
    13,40/l
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    7,85/kpl
    7,85/l
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,19/kpl
    1,89/kg
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    1,65/kpl
    3,30/kg
  • Druvan punaviinietikka 300ml
    Druvan punaviinietikka 300ml
    2,49/kpl
    8,30/l
  • Rajamäen punaviinietikka 0,4 l
    Rajamäen punaviinietikka 0,4 l
    3,25/kpl
    8,12/l
  • Filos 350ml punaviinietikka
    Filos 350ml punaviinietikka
    1,99/kpl
    5,68/l
  • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    3,55/kpl
    28,40/kg
  • Maldon 125g sormisuola savuarominen
    Maldon 125g sormisuola savuarominen
    4,45/kpl
    35,60/kg
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    4,69/kpl
    18,76/kg
  • Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
    Bertolli classico jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy 500ml
    5,85/kpl
    11,70/l
  • Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
    Bertolli cucina delicata oliiviöljy 500ml miedon hedelmäinen
    5,85/kpl
    11,70/l
  • Borges oliiviöljy 500ml extra mild
    Borges oliiviöljy 500ml extra mild
    6,15/kpl
    12,30/l
  • Järvikylä lehtipersilja rkk FI
    Järvikylä lehtipersilja rkk FI
    1,89/kpl
  • Vihreäkeiju Lehtipersilja Suomi
    Vihreäkeiju Lehtipersilja Suomi
    1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille16 arvostelua