Hiillostettuja muikkuja, gremolataa ja hapanjuurileipää
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokoa paahdetun hapanjuurileivän päälle hiillostettuja muikkuja, marinoitua sipulia ja yrttistä gremolataa. Resepti: Bocuse d'Or Johan Kurkela
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Hiillostetut muikut
- 250 g (n. 25 kpl) Hätälä perattuja muikkuja
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria myllystä
- 2 rkl rypsiöljyä
Gremolata
- 1 ps (65 g) Pirkka Luomu babypinaattia
- 2 ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 1 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria myllystä
Marinoitu sipuli
- 1 (50 g) pieni punasipuli
- 1 1/2 dl vettä
- 1 dl ruokosokeria
- 1/2 dl punaviinietikkaa
Paahdettu hapanjuurileipä
- 4 viipaletta (100 g) hapanjuuri- tai maalaisleipää
- ripaus sormisuolaa
- 3 tl rypsiöljyä
- ripaus mustapippuria myllystä
- 1 valkosipulinkynsi
Koristeluun
- oliiviöljyä
- tuoretta lehtipersiljaa
Ravintosisältö
- Energia870 kJ / 208 kcal
- Rasva15,2 g
- josta tyydyttynyttä1,9 g
- Hiilihydraatit12 g
- josta sokereita7,6 g
- Proteiini4,9 g
- Suola1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Huuhtele muikut kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa liinalla tai paperilla. Siirrä muikut pellille ja sirottele suolaa kalojen nahka- ja vatsapuolelle. Anna muikkujen suolautua noin 20 minuuttia.
- Öljyä muikut kevyesti rypsiöljyllä. Hiillosta muikkujen molemmille nahkapuolille kaunis väri kaasupolttimella. Voit hiillostaa muikut myös paistinpannulla. Mausta vielä pinta suolalla ja tuoreella mustapippurilla myllystä.
- Keitä kattilassa 1 litra vettä kiehuvaksi. Ryöppää persilja ja pinaatti nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada yrtit siivilään ja valuta vesi pois. Purista yrteistä käsin loppu ylimääräinen vesi.
- Raasta valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori kulhoon. Purista sitruunan mehu (n. 3 tl) talteen. Lisää kulhoon ryöpätyt yrtit, oliiviöljy ja puolet sitruunanmehusta (n. 1 1/2 tl). Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi pestomaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja tuoreella mustapippurilla myllystä, ja tarpeen mukaan sitruunanmehulla.
- Leikkaa kuorittu punasipuli puoliksi, ja viipaloi puolikkaat ohuelti pituussuunnassa. Pane punasipulit, vesi, ruokosokeri ja punaviinietikka kattilaan ja kiehauta. Siirrä sipulit liemineen maustumaan kulhoon huoneenlämpöön.
- Sivele leipäviipaleet molemmin puolin rypsiöljyllä. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Paahda leipiin kullanruskea väri paistinpannulla. Murskaa valkosipuli veitsellä ja hiero murskattua valkosipulia leipäviipaleiden molemmille puolille.
- Lusikoi leipäviipaleiden päälle noin 2 rkl gremolataa ja levitä tasaisesti. Asettele jokaisen leivän päälle 5 hiillostettua muikkua riviin. Asettele muikkujen päälle marinoitua punasipulia. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä ja koristele lehtipersiljalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Luomu babypinaatti 65gHinta 1,99/kpl30,62/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,22/kpl2,19/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytysHinta 4,99/kpl19,96/l
- Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70gHinta 2,59/kpl37,00/kg
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Pirkka babypinaatti 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
- Pinaatti 70g 1lkHinta 1,69/kpl24,14/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,61/kpl3,19/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,64/kpl3,79/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,15/kpl20,60/l
- Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lkHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Punasipuli 500g NL/EG 2lkHinta 1,19/kpl2,38/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
- Druvan punaviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Filos 350ml punaviinietikkaHinta 2,15/kpl6,14/l
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
- 30 - 60 min4,0(77 arviota)
- alle 30 min3,4(259 arviota)
- yli 60 min3,4(25 arviota)
- yli 60 min4,2(20 arviota)
- alle 15 min3,8(41 arviota)
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (18 arviota)
- Kotikokkaaja3 vuotta sittenTälle alkupalalle koko porukka antoi kympin
- Kotikokki3 vuotta sittenErittäin hyvä alkuruoka. Sattui olemaan muikkujen sijaan kylmäsavusiikaa eli sellainen pieni muutos. Gremolata ja sipulit säväytti!