Helppo kalapata
- Annosmäärä4-5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Helppo kalapata on maukas kalaruoka, joka maistuu myös lapsille. Pata valmistuu nopeasti maustetun tomaattimurskan ja kalapalojen avulla. Reseptillä on Sydänmerkki.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4-5 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 (175 g) | punainen paprika tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
2 tlk (à 390 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
1 tl | tai |
ripaus | sokeria tai |
1/2 dl | (lehti)persiljaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 223 kJ / 53 kcal |
Rasva | 1,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 4,1 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota kalapalat lautaselle ja mausta suolalla (1/2 tl). Anna maustua sen aikaa, kun teet tomaattikastikkeen.
Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna kuorittu punasipuli.
Kuullota sipulit ja paprikat padassa öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurskat. Huuhdo tomaattimurskapurkit vedellä (1 dl) ja kaada myös se pataan. Mausta suolalla (1/2 tl), pizzamausteella ja sokerilla. Anna kastikkeen kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
Nosta kalapalat kastikkeen joukkoon. Peitä pata kannella ja kypsennä vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää persilja juuri ennen tarjoamista. Tarjoa kalapata tuoreen leivän tai keitetyn täysjyväriisin tai ohran kanssa.
Resepteiltä löytyvä Sydänmerkki kertoo ravintoarvoiltaan paremmasta vaihtoehdosta. Resepteissä on kiinnitetty huomiota rasvan laatuun sekä rasvan, suolan ja sokerin määrään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kalakuutiot 300g MSC pakasteHinta 3,45/kpl11,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −20 %Pirkka valkosipulitomaattimurska 390gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl2,14/kgIlman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
- Pirkka pizzamauste 10gHinta 0,59/kpl59,00/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,70/kpl4,69/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenMutti Tomaattimurska valkosipulilla 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Pizzamauste 10g pussiPlussa-kortillaEtuhinta 0,47/kpl47,00/kgIlman Plussa-korttia 0,59/kpl (59,00/kg)
- Santa Maria pizzamauste 12gHinta 1,15/kpl95,83/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(34 arviota)
- alle 30 min4,0(85 arviota)
- 30 - 60 min4,2(99 arviota)
- 30 - 60 min4,2(18 arviota)
- 30 - 60 min4,5(15 arviota)
- 30 - 60 min3,8(78 arviota)
- 30 - 60 min3,6(79 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (61 arviota)
- Kalansyöjä1 vuosi sittenAlaska sei on huonoin mahdollinen kala
- kotikokki1 vuosi sittentästä vois kehittää pohjan johonkin. tomaattimurskan määrä -50% ja silläkin lopputulos on lähempänä soppaa kuin pataa. aiemmasta kommentista perunat ja porkkanat on hyvä lisä, jotain muutakin voisi lisätä (muuten on tosiaan kalan paloja tomaatissa). jos ei pidä mausteisista ruuista niin meiran mausteen kanssa tarkkana (tomaatti kuumetessaan voimistaa mausteen makua).
- Jaakko2 vuotta sittenNo joo aika pliisu. Ite tuunasin ja laitoin perunoita ja porkkanoita sekaan, sekä vähensiin tomaattimurskan määrää.
- Parkkapiska5 vuotta sittenOlipa tyhmä resepti, litra tomaattimurskaa ja muutama kalan palanen sekaan. Onhan se helppoa mutta nyt voisi hiukan muokata reseptiä puolittamalla tomaattimurskan määrä ja lisäämällä vähän jotain muutakin.
- Kotikokki5 vuotta sittenHuono resepti. Pelkkää tomaattimurska soppaa tästä tuli eikä maistunut oikein millekään. Ei jatkoon.