Helppo kalapata
Helppo kalapata on maukas tomaattinen kalaruoka. Mausta kalat savupaprikaisella mausteseoksella. Tarjoa maukas kalapata tuoreen leivän kanssa tai riisin kanssa. Noin 1,35 €/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka alaskanseitiä annospaloina (pakaste)
- 2rklMeira kalamaustetta, savuinen pippuri
- 1 1/2tlsuolaa
- 1(100 g)punasipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklöljyä
- 2tlk(à 500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- ripaussokeria
- 1/2dl(lehti)persiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Ota seiti lautaselle sulamaan. Leikkaa kohmeiset kalapalat neljään osaan ja pyörittele mausteseoksessa ja suolassa (1/2 tl). Anna maustua sen aikaa, kun teet tomaattikastikkeen.
- Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit padassa öljyssä, lisää joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla (1 tl) ja sokerilla. Anna kastikkeen kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
- Nosta kalapalat kastikkeen joukkoon. Peitä pata kannella ja kypsennä vielä 10-15 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää persilja juuri ennen tarjoamista. Tarjoa kalapata tuoreen leivän tai keitetyn riisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olipa tyhmä resepti, litra tomaattimurskaa ja muutama kalan palanen sekaan. Onhan se helppoa mutta nyt voisi hiukan muokata reseptiä puolittamalla tomaattimurskan määrä ja lisäämällä vähän jotain muutakin.
Huono resepti. Pelkkää tomaattimurska soppaa tästä tuli eikä maistunut oikein millekään. Ei jatkoon.