Sitruuna-valkosipulilihapullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruuna-valkosipulilihapullat

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Arvosana4,030 arvostelua
  • 4 kommenttia
  • Laktoositon
  • Maidoton
Mausta lihapullat sitruunalla ja valkosipulilla ja pääset välimeren tunnelmaan. Herkullinen sitruuna-valkosipuliöljy viimeisetelee annoksen.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

5 annosta
1 rs (500 g)
 
tai
1 dl
 
korppujauhoja
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
1 (50 g)
 
pieni punasipuli
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
1/2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1
 
kananmuna
tai
1/2 dl
 
tuoretta persiljaa hienonnettuna
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1 1/4 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

n. 2 rkl
 
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2
 
sitruunaa viipaleina
tai

Valmistus

30 - 60 min
Turvota korppujauhoja vedessä noin 10 minuuttia. Hienonna punasipuli, kuullota sipuli ja valkosipuli rasvassa pannulla.
Sekoita korppujauhojen joukkoon jäähtynyt sipuliseos, muna, jauheliha, persilja, sitruunankuori, suola ja pippuri.
Muotoile taikinasta lihapullia (noin 25 kpl) leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Voit myös paistaa lihapyörykät pannulla öljyssä.
Siirrä lihapullat tarjoiluastiaan. Kuullota valkosipulia oliiviöljyssä pannulla. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja valuta seos lihapullille. Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreella persiljalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilata.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,85/kpl
    11,70/l

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (30 arvostelua)

  • Valkosipuliallergikko
    2 päivää sitten
    Miksi tämäkin ruoka on pitänyt mennä pilaamaan valkosipulilla. Eikö nyt j.......a kokeilla riitä itsetuntoa ja taitoa tekemään maistuvaa ruokaa ilman valkosipulia ???
  • Hapero
    6 päivää sitten
    Pienellä varauksella suhtauduin, mutta oli kyllä hyvä resepti.
  • Olli
    9 päivää sitten
    Erittåin hyvä pulla taikina
  • Pekka
    12 päivää sitten
    Oikein kelvollisia! Lihapullien päälle valutettava sitruuna-valkosipuliöljy kruunaa kaiken.