
Sitruuna-valkosipulilihapullat
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Arvosana4,030 arvostelua
- 4 kommenttia
- Laktoositon
- Maidoton
Mausta lihapullat sitruunalla ja valkosipulilla ja pääset välimeren tunnelmaan. Herkullinen sitruuna-valkosipuliöljy viimeisetelee annoksen.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
5 annosta
1 rs (500 g) | tai |
1 dl | korppujauhoja tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
1 (50 g) | pieni punasipuli tai |
1–2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1/2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | tuoretta persiljaa hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 1/4 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
n. 2 rkl | tai |
1–2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 | sitruunaa viipaleina tai |
Valmistus
30 - 60 min
Turvota korppujauhoja vedessä noin 10 minuuttia. Hienonna punasipuli, kuullota sipuli ja valkosipuli rasvassa pannulla.
Sekoita korppujauhojen joukkoon jäähtynyt sipuliseos, muna, jauheliha, persilja, sitruunankuori, suola ja pippuri.
Muotoile taikinasta lihapullia (noin 25 kpl) leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Voit myös paistaa lihapyörykät pannulla öljyssä.
Siirrä lihapullat tarjoiluastiaan. Kuullota valkosipulia oliiviöljyssä pannulla. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja valuta seos lihapullille. Koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreella persiljalla.
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,1(42 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(16 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(52 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(99 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(12 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(48 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(85 arvostelua)
- 30 - 60 min4,4(59 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (30 arvostelua)
- Valkosipuliallergikko2 päivää sittenMiksi tämäkin ruoka on pitänyt mennä pilaamaan valkosipulilla. Eikö nyt j.......a kokeilla riitä itsetuntoa ja taitoa tekemään maistuvaa ruokaa ilman valkosipulia ???
- Hapero6 päivää sittenPienellä varauksella suhtauduin, mutta oli kyllä hyvä resepti.
- Olli9 päivää sittenErittåin hyvä pulla taikina
- Pekka12 päivää sittenOikein kelvollisia! Lihapullien päälle valutettava sitruuna-valkosipuliöljy kruunaa kaiken.