• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hirviwallenberg

Rapeat Wallenbergin pihvit tehdään riistalihasta. Resepti: Alex Nurmi.
Hirviwallenberg
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 205 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 800ghirvenlihaa jauhettuna
    • 4dlkuohukermaa
    • 4kananmunan keltuaista
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tljauhettua valkopippuria
    • 1/2tljauhettua neilikkaa
    • 1/2tljauhettua muskottia
    • 1/2tljauhettua mustapippuria
    • 2-3dlpankojauhoja
    • tai
    • korppujauhoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita liha, mausteet ja kerma hyvin keskenään.
  2. Lisää munankeltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä kylmässä muutaman tunnin ajan, jos mahdollista.
  3. Pyörittele pulleita pihvejä ja paneroi ne panko- tai tavallisessa korppujauhossa.
  4. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi.
  5. Tarjoile perunasoseen, kantarellien, herneiden ja punaviinin tai oluen kera.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 205 kcal857 kJ
  • Proteiinia14,4 g
  • Hiilihydraatteja6,33 g
  • Rasvaa13,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua