Silakkatempura ja chili-piparjuurimajoneesi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Resepti: Harri Syrjänen
Ainekset
4 annosta
500 g | silakkafileitä tai |
suolaa ja valkopippuria tai | |
50 g | pankojauhoja tai |
Chili-piparjuurimajoneesi | |
---|---|
2 dl | majoneesia tai |
1 tl | sriracha-chilikastiketta tai |
1/2 | tuore chili hienonnettuna tai |
1/2 tl | chilijauhetta tai |
1 rkl | piparjuurta raastettuna tai |
1 rkl | korianteria hienonnettuna tai |
Tempurataikina | |
50 g | vehnäjauhoja tai |
50 g | maissitärkkelystä tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1/2 dl | kivennäisvettä tai |
ripaus | suolaa tai |
1 | kananmunan valkuainen tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kivennäisvesi ja sekoita hyvin.
Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
Leikkaa silakkafileet pituussuunnassa kahteen osaan. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
Kasta fileet tempurataikinaan ja pyörittele sen jälkeen vielä pankojauhoissa kauttaaltaan.
Friteeraa 170-asteisessa rypsiöljyssä kullanruskeaksi.
Tarjoa chili-piparjuurimajoneesin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min5,0(4 arviota)
- 30 - 60 min4,2(19 arviota)
- 30 - 60 min3,9(56 arviota)
- 30 - 60 min4,6(29 arviota)
- yli 60 min4,3(32 arviota)
- 30 - 60 min4,3(7 arviota)
- 30 - 60 min3,2(6 arviota)
- 30 - 60 min4,7(13 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,9 (9 arviota)
- ET5 vuotta sittenVoi hyvänen aika! Pankojauhoja?