• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Silakkatempura ja chili-piparjuurimajoneesiReseptin teki kumppani

Silakkatempura ja chili-piparjuurimajoneesi

Resepti: Harri Syrjänen

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 500gsilakkafileitä
    • suolaa ja valkopippuria
    • 50gpankojauhoja

Chili-piparjuurimajoneesi

    • 2dlmajoneesia
    • 1tlsriracha-chilikastiketta
    • 1/2tuore chili hienonnettuna
    • 1/2tlchilijauhetta
    • 1rklpiparjuurta raastettuna
    • 1rklkorianteria hienonnettuna

Tempurataikina

    • 50gvehnäjauhoja
    • 50gmaissitärkkelystä
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2dlkivennäisvettä
    • ripaus suolaa
    • 1kananmunan valkuainen

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kivennäisvesi ja sekoita hyvin.
  3. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
  4. Leikkaa silakkafileet pituussuunnassa kahteen osaan. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
  5. Kasta fileet tempurataikinaan ja pyörittele sen jälkeen vielä pankojauhoissa kauttaaltaan.
  6. Friteeraa 170-asteisessa rypsiöljyssä kullanruskeaksi.
  7. Tarjoa chili-piparjuurimajoneesin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua