Silakkatempura ja chili-piparjuurimajoneesi
Resepti: Harri Syrjänen
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 500gsilakkafileitä
- suolaa ja valkopippuria
- 50gpankojauhoja
Chili-piparjuurimajoneesi
- 2dlmajoneesia
- 1tlsriracha-chilikastiketta
- 1/2tuore chili hienonnettuna
- 1/2tlchilijauhetta
- 1rklpiparjuurta raastettuna
- 1rklkorianteria hienonnettuna
Tempurataikina
- 50gvehnäjauhoja
- 50gmaissitärkkelystä
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2dlkivennäisvettä
- ripaus suolaa
- 1kananmunan valkuainen
Valmistus
yli 60 min- Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kivennäisvesi ja sekoita hyvin.
- Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
- Leikkaa silakkafileet pituussuunnassa kahteen osaan. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
- Kasta fileet tempurataikinaan ja pyörittele sen jälkeen vielä pankojauhoissa kauttaaltaan.
- Friteeraa 170-asteisessa rypsiöljyssä kullanruskeaksi.
- Tarjoa chili-piparjuurimajoneesin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kommentoi
Voi hyvänen aika! Pankojauhoja?