Silakkatempura ja chili-piparjuurimajoneesiReseptin takana kumppani

Silakkatempura ja chili-piparjuurimajoneesi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Resepti: Harri Syrjänen

    Ainekset

    4 annosta
    500 g
     
    silakkafileitä
    tai
     
    suolaa ja valkopippuria
    tai
    50 g
     
    pankojauhoja
    tai

    Chili-piparjuurimajoneesi

    2 dl
     
    majoneesia
    tai
    1 tl
     
    sriracha-chilikastiketta
    tai
    1/2
     
    tuore chili hienonnettuna
    tai
    1/2 tl
     
    chilijauhetta
    tai
    1 rkl
     
    piparjuurta raastettuna
    tai
    1 rkl
     
    korianteria hienonnettuna
    tai

    Tempurataikina

    50 g
     
    vehnäjauhoja
    tai
    50 g
     
    maissitärkkelystä
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1/2 dl
     
    kivennäisvettä
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    1
     
    kananmunan valkuainen
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 197 kJ / 286 kcal
    Rasva
    21,7 g
    josta tyydyttynyttä
    2,2 g
    Hiilihydraatit
    13,1 g
    josta sokereita
    0,8 g
    Proteiini
    10,2 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kivennäisvesi ja sekoita hyvin.

    Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.

    Leikkaa silakkafileet pituussuunnassa kahteen osaan. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.

    Kasta fileet tempurataikinaan ja pyörittele sen jälkeen vielä pankojauhoissa kauttaaltaan.

    Friteeraa 170-asteisessa rypsiöljyssä kullanruskeaksi.

    Tarjoa chili-piparjuurimajoneesin kanssa.