Homejuusto-piparkakkulohi
Tuttu lohifilee saa jouluista makua homejuustosta ja piparkakuista. Tarjoa kala ohrasuurimoiden ja raikkaan fenkolisalaatin kanssa.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 800glohifileetä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2pkt(à 170 g)Valio Aura sinihomejuustoa
- 1/4pkt(à 350 g)Pirkka piparkakkuja
- 1rosmariininoksa
Ohrasuurimot
- 2dlohrasuurimoita
- 1kalaliemikuutio
- 2lvettä
- 2tltimjamia hienonnettuna
Fenkolisalaatti
- 1fenkoli
- 2appelsiinia
- 2rklrypsiöljyä
- 1tlsokeria
- 1/2tlsuolaa
- 1dlgranaattiomenan siemeniä
Valmistus
yli 60 min- Aloita laittamalla suurimot kiehumaan liemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon timjamia.
- Suurimoiden kiehuessa pyyhi talouspaperilla kala puhtaaksi ja poista mahdolliset ruodot. Leikkaa kala poikittain noin 3 cm viipaleisiin. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
- Murustele homejuusto ja piparkakut kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini. Levitä seos kalaviipaleiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
- Leikkaa huuhdottu fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Purista toisen appelsiinin mehu kulhoon. Sekoita mehuun öljy, sokeri ja suola. Nosta joukkoon fenkoliviipaleet ja anna maustua muun salaatin valmistuksen ajan.
- Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Avaa granaattiomena ja ota 1 dl siemeniä talteen. Valuta fenkoliviipaleet ja sekoita joukkoon appelsiininlohkot sekä granaattiomenan siemenet.
- Tarjoa kala ohrasuurimoiden ja fenkolisalaatin kanssa.
Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
En laittaisi makeita pipareita lohen päälle, koska oma maku kärsii