Homejuusto-piparkakkulohi
Tuttu lohifilee saa jouluista makua homejuustosta ja piparkakuista. Tarjoa kala ohrasuurimoiden ja raikkaan fenkolisalaatin kanssa.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 800glohifileetä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2pkt(à 170 g)Valio Aura sinihomejuustoa
- 1/4pkt(à 350 g)Pirkka piparkakkuja
- 1rosmariininoksa
Ohrasuurimot
- 2dlohrasuurimoita
- 1kalaliemikuutio
- 2lvettä
- 2tltimjamia hienonnettuna
Fenkolisalaatti
- 1fenkoli
- 2appelsiinia
- 2rklrypsiöljyä
- 1tlsokeria
- 1/2tlsuolaa
- 1dlgranaattiomenan siemeniä
Valmistus
yli 60 min- Aloita laittamalla suurimot kiehumaan liemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon timjamia.
- Suurimoiden kiehuessa pyyhi talouspaperilla kala puhtaaksi ja poista mahdolliset ruodot. Leikkaa kala poikittain noin 3 cm viipaleisiin. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
- Murustele homejuusto ja piparkakut kulhoon. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini. Levitä seos kalaviipaleiden päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
- Leikkaa huuhdottu fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Purista toisen appelsiinin mehu kulhoon. Sekoita mehuun öljy, sokeri ja suola. Nosta joukkoon fenkoliviipaleet ja anna maustua muun salaatin valmistuksen ajan.
- Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Avaa granaattiomena ja ota 1 dl siemeniä talteen. Valuta fenkoliviipaleet ja sekoita joukkoon appelsiininlohkot sekä granaattiomenan siemenet.
- Tarjoa kala ohrasuurimoiden ja fenkolisalaatin kanssa.
Kommentoi
En laittaisi makeita pipareita lohen päälle, koska oma maku kärsii