• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
JoululohiReseptin teki kumppani

Joululohi

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 800gtuoretta lohifileetä
    • sitruunaista kalamaustetta
    • 2pientä raakaa punajuurta
    • 1sipuli
    • 1dlpurjoviipaleita
    • 1rklvoita tai margariinia
    • 2dlkuohukermaa
    • tai
    • 2dlruokakermaa
    • suolaa
    • rouhittua valkopippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita lohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta.
  2. Raasta kuoritut punajuuret karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sulata rasva paistinpannussa ja pehmitä kasvikset siinä. Mausta.
  3. Levitä seos lohifileen päälle ja kaada kerma vuokaan.
  4. Peitä kannella tai alumiinifoliolla ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua