Lohimedaljongit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Lohimedaljongit on helppo valmistaa itse. Valitse fileepala kalan niskapuolelta, niin saat kookkaampia medaljonkeja.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
800 g | nahallista lohifileetä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Paistamiseen | |
---|---|
1 rkl | rypsiöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 538 kJ / 368 kcal |
Rasva | 26,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,7 g |
Hiilihydraatit | 0,1 g |
josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 32,6 g |
Suola | 2,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Leikkaa fileeseen 2 sentin päästä reunasta viilto, joka yltää nahkaan saakka, muttei mene nahasta läpi. Tee seuraava viilto 2 sentin päähän ja leikkaa tällä kertaa pala irti fileestä. Toista näin, kunnes olet saanut 4 samanlaista viipaletta. Taita viipaleet perhosen muotoon.
Kuumenna öljy pannulla. Laita medaljongit pannulle avonainen puoli alaspäin. Paista medaljonkeja noin 2 minuuttia/puoli.
Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja vihersalaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(97 arviota)
- 30 - 60 min3,7(85 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- 30 - 60 min4,3(30 arviota)
- alle 30 min3,5(81 arviota)
- alle 30 min3,7(23 arviota)
- yli 60 min3,4(32 arviota)
- 30 - 60 min4,0(137 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (48 arviota)
- FaktaTieto685 kuukautta sittenNämä eivät ole medaljongeja vaan ns. ”perhosia”. Näin on Hakaniemen torin kalakauppias opettanut. Medaljongi leikataan kokonaisesta kalasta jolloin selkäruotoa jää kalaan. Perhonen taas leikataan fileestä, viilto keskiosaan nahkaan asti ja taitto
- Joku2 vuotta sittenOn hyvää
- Masterchef2 vuotta sittenMuuten hyvä mutta kala paistetaan AINA voissa.