Hyppää sisältöön
Lohimedaljongit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohimedaljongit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Lohimedaljongit on helppo valmistaa itse. Valitse fileepala kalan niskapuolelta, niin saat kookkaampia medaljonkeja.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
800 g
 
nahallista lohifileetä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Paistamiseen

1 rkl
 
rypsiöljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 538 kJ / 368 kcal
Rasva
26,5 g
josta tyydyttynyttä
4,7 g
Hiilihydraatit
0,1 g
josta sokereita
0 g
Proteiini
32,6 g
Suola
2,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
Leikkaa fileeseen 2 sentin päästä reunasta viilto, joka yltää nahkaan saakka, muttei mene nahasta läpi. Tee seuraava viilto 2 sentin päähän ja leikkaa tällä kertaa pala irti fileestä. Toista näin, kunnes olet saanut 4 samanlaista viipaletta. Taita viipaleet perhosen muotoon.
Kuumenna öljy pannulla. Laita medaljongit pannulle avonainen puoli alaspäin. Paista medaljonkeja noin 2 minuuttia/puoli.
Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja vihersalaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (48 arviota)

  • FaktaTieto68
    5 kuukautta sitten
    Nämä eivät ole medaljongeja vaan ns. ”perhosia”. Näin on Hakaniemen torin kalakauppias opettanut. Medaljongi leikataan kokonaisesta kalasta jolloin selkäruotoa jää kalaan. Perhonen taas leikataan fileestä, viilto keskiosaan nahkaan asti ja taitto
  • Joku
    2 vuotta sitten
    On hyvää
  • Masterchef
    2 vuotta sitten
    Muuten hyvä mutta kala paistetaan AINA voissa.