Kuusigraavattu lohiReseptin takana kumppani

Kuusigraavattu lohi

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Joulun juhlapöydän klassikossa maistuu tänä vuonna metsä. Kuusigraavattu lohi saa makunsa kuusenneulasista ja kuusiöljyllä maustetusta ranskankermasta.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
500 g
 
lohifileetä
tai
3 dl
 
kuusenneulasia
tai
1 dl
 
tai
1 dl
 
suolaa
tai

Kastike

2 dl
 
Pirkka rypsiöljyä
tai
2 dl
 
kuusenneulasia
tai
1 1/2 prk (à 150 g)
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 636 kJ / 391 kcal
Rasva
33,8 g
josta tyydyttynyttä
5,6 g
Hiilihydraatit
10,9 g
josta sokereita
10,9 g
Proteiini
11,7 g
Suola
14,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huuhtele ja kuivaa lohi, poista nahka, lihan ruskea osa ja ruodot.

Hienonna neulaset, siirrä ne huhmareeseen ja murskaa, jolloin neulasten maku irtoaa. Sekoita neulaset, sokeri ja suola. Levitä puolet seoksesta tasaisesti reunallisen astian pohjalle ja laita kala seoksen päälle. Ripottele loput seoksesta tasaisesti kalan päälle. Peitä tiiviisti kelmulla ja siirrä 2 tunniksi jääkaappiin maustumaan.

Huuhtele lohesta nopeasti pintamausteet pois juoksevan, kylmän veden alla. Kuivaa filee, peitä se tiiviisti kelmulla ja siirrä takaisin kylmään 12 tunniksi.

Valmista kuusiöljy ja kastike. Laita rypsiöljy ja neulaset tehosekoittimeen, anna sekoittua maksimiteholla 4–8 minuuttia, kunnes öljy hieman lämpenee. Kaada kuusiöljy toiseen astiaan jäähtymään. Kun öljy on jäähtynyt, siivilöi neulaset pois öljystä. Sekoita ranskankermaan kierrevatkaimella 5 rkl jäähtynyttä kuusiöljyä sekä suola.

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele ne tasaisesti tarjoiluastialle. Jos haluat vahvistaa kuusen makua, voit sivellä lohisiivujen pintaan vielä ohuesti kuusiöljyä. Pursota tai nostele lusikalla pieniä kastikenokareita lohen sekaan.

Vinkki! Säästä ylijäävä kuusiöljy ja kokeile sitä mausteena esimerkiksi juomiin, salaatteihin ja jälkiruokiin. Kuusiöljy säilyy jääkapissa noin viikon.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,79/kpl
    5,27/kg
  • Plussa-etu
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/2 kpl
    1,45/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositon
    Hinta 1,85/kpl
    9,25/kg
  • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    4,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (32 arviota)

  • Kokki
    5 vuotta sitten
    No eikä lämpene tavallisessa tehosekoittimessa. Ohje lienee jostain keittiöstä missä on käytössä thermomix. Tässä tapauksessa parempi sekoittaa ensin öljy ja neulaset ja lämmittää sen jälkeen varovasti kattilassa (60C riittää)
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Mievaan, huoneenlämpöinen öljy lämpenee automaattisesti tehosekoittimessa. Jos tehosekoittimessa on pienet tehot, öljy ei lämpene reseptissä mainitulla tavalla. Se ei kuitenkaan haittaa, koska lämpötilalla ei ole isoa vaikutusta makuun. Riittää siis kun nestettä sekoitetaan niin kauan, että öljy ja neulaset ovat kunnolla sekaisin ja murskaantuneitten neulasten maku irtoaa öljyyn.
  • Mievaan
    5 vuotta sitten
    Miten kuusiöljy saadaan tehosekoittimessa höyryävän kuumaksi?