Kuusigraavattu lohi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
500 g | lohifileetä tai |
3 dl | kuusenneulasia tai |
1 dl | tai |
1 dl | suolaa tai |
Kastike | |
---|---|
2 dl | Pirkka rypsiöljyä tai |
2 dl | kuusenneulasia tai |
1 1/2 prk (à 150 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 636 kJ / 391 kcal |
Rasva | 33,8 g |
josta tyydyttynyttä | 5,6 g |
Hiilihydraatit | 10,9 g |
josta sokereita | 10,9 g |
Proteiini | 11,7 g |
Suola | 14,4 g |
Valmistus
Huuhtele ja kuivaa lohi, poista nahka, lihan ruskea osa ja ruodot.
Hienonna neulaset, siirrä ne huhmareeseen ja murskaa, jolloin neulasten maku irtoaa. Sekoita neulaset, sokeri ja suola. Levitä puolet seoksesta tasaisesti reunallisen astian pohjalle ja laita kala seoksen päälle. Ripottele loput seoksesta tasaisesti kalan päälle. Peitä tiiviisti kelmulla ja siirrä 2 tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Huuhtele lohesta nopeasti pintamausteet pois juoksevan, kylmän veden alla. Kuivaa filee, peitä se tiiviisti kelmulla ja siirrä takaisin kylmään 12 tunniksi.
Valmista kuusiöljy ja kastike. Laita rypsiöljy ja neulaset tehosekoittimeen, anna sekoittua maksimiteholla 4–8 minuuttia, kunnes öljy hieman lämpenee. Kaada kuusiöljy toiseen astiaan jäähtymään. Kun öljy on jäähtynyt, siivilöi neulaset pois öljystä. Sekoita ranskankermaan kierrevatkaimella 5 rkl jäähtynyttä kuusiöljyä sekä suola.
Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele ne tasaisesti tarjoiluastialle. Jos haluat vahvistaa kuusen makua, voit sivellä lohisiivujen pintaan vielä ohuesti kuusiöljyä. Pursota tai nostele lusikalla pieniä kastikenokareita lohen sekaan.
Vinkki! Säästä ylijäävä kuusiöljy ja kokeile sitä mausteena esimerkiksi juomiin, salaatteihin ja jälkiruokiin. Kuusiöljy säilyy jääkapissa noin viikon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 1,15/kpl5,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(35 arviota)
- yli 60 min3,9(26 arviota)
- yli 60 min4,2(15 arviota)
- 30 - 60 min4,2(50 arviota)
- yli 60 min3,8(4 arviota)
- 30 - 60 min4,0(39 arviota)
- yli 60 min4,7(102 arviota)
- 30 - 60 min4,3(26 arviota)
Arvostele resepti
- Kokki4 vuotta sittenNo eikä lämpene tavallisessa tehosekoittimessa. Ohje lienee jostain keittiöstä missä on käytössä thermomix. Tässä tapauksessa parempi sekoittaa ensin öljy ja neulaset ja lämmittää sen jälkeen varovasti kattilassa (60C riittää)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMievaan, huoneenlämpöinen öljy lämpenee automaattisesti tehosekoittimessa. Jos tehosekoittimessa on pienet tehot, öljy ei lämpene reseptissä mainitulla tavalla. Se ei kuitenkaan haittaa, koska lämpötilalla ei ole isoa vaikutusta makuun. Riittää siis kun nestettä sekoitetaan niin kauan, että öljy ja neulaset ovat kunnolla sekaisin ja murskaantuneitten neulasten maku irtoaa öljyyn.
- Mievaan4 vuotta sittenMiten kuusiöljy saadaan tehosekoittimessa höyryävän kuumaksi?