Kuusigraavattu lohiReseptin teki kumppani

Kuusigraavattu lohi

Joulun juhlapöydän klassikossa maistuu tänä vuonna metsä. Kuusigraavattu lohi saa makunsa kuusenneulasista ja kuusiöljyllä maustetusta ranskankermasta.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 500glohifileetä
    • 3dlkuusenneulasia
    • 1dlPirkka sokeria
    • 1dlsuolaa

Kastike

    • 2dlPirkka rypsiöljyä
    • 2dlkuusenneulasia
    • 1 1/2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa)
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele ja kuivaa lohi, poista nahka, lihan ruskea osa ja ruodot.
  2. Hienonna neulaset, siirrä ne huhmareeseen ja murskaa, jolloin neulasten maku irtoaa. Sekoita neulaset, sokeri ja suola. Levitä puolet seoksesta tasaisesti reunallisen astian pohjalle ja laita kala seoksen päälle. Ripottele loput seoksesta tasaisesti kalan päälle. Peitä tiiviisti kelmulla ja siirrä 2 tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  3. Huuhtele lohesta nopeasti pintamausteet pois juoksevan, kylmän veden alla. Kuivaa filee, peitä se tiiviisti kelmulla ja siirrä takaisin kylmään 12 tunniksi.
  4. Valmista kuusiöljy ja kastike. Laita rypsiöljy ja neulaset tehosekoittimeen, anna sekoittua maksimiteholla 4-8 minuuttia tai kunnes öljy lämpenee höyryäväksi. Kaada kuusiöljy toiseen astiaan jäähtymään. Kun öljy on jäähtynyt, siivilöi neulaset pois öljystä. Sekoita ranskankermaan 5 rkl jäähtynyttä kuusiöljyä sekä suola.
  5. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele ne tasaisesti tarjoiluastialle. Jos haluat vahvistaa kuusen makua, voit sivellä lohisiivujen pintaan vielä ohuesti kuusiöljyä. Pursota tai nostele lusikalla pieniä kastikenokareita lohen sekaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Säästä ylijäävä kuusiöljy ja kokeile sitä mausteena esimerkiksi juomiin, salaatteihin ja jälkiruokiin. Kuusiöljy säilyy jääkapissa noin viikon.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille