Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Kuusigraavattu lohiReseptin teki kumppani

Kuusigraavattu lohi

Joulun juhlapöydän klassikossa maistuu tänä vuonna metsä. Kuusigraavattu lohi saa makunsa kuusenneulasista ja kuusiöljyllä maustetusta ranskankermasta.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 500glohifileetä
    • 3dlkuusenneulasia
    • 1dlPirkka sokeria
    • 1dlsuolaa

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele ja kuivaa lohi, poista nahka, lihan ruskea osa ja ruodot.
  2. Hienonna neulaset, siirrä ne huhmareeseen ja murskaa, jolloin neulasten maku irtoaa. Sekoita neulaset, sokeri ja suola. Levitä puolet seoksesta tasaisesti reunallisen astian pohjalle ja laita kala seoksen päälle. Ripottele loput seoksesta tasaisesti kalan päälle. Peitä tiiviisti kelmulla ja siirrä 2 tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  3. Huuhtele lohesta nopeasti pintamausteet pois juoksevan, kylmän veden alla. Kuivaa filee, peitä se tiiviisti kelmulla ja siirrä takaisin kylmään 12 tunniksi.
  4. Valmista kuusiöljy ja kastike. Laita rypsiöljy ja neulaset tehosekoittimeen, anna sekoittua maksimiteholla 4-8 minuuttia, kunnes öljy hieman lämpenee. Kaada kuusiöljy toiseen astiaan jäähtymään. Kun öljy on jäähtynyt, siivilöi neulaset pois öljystä. Sekoita ranskankermaan kierrevatkaimella 5 rkl jäähtynyttä kuusiöljyä sekä suola.
  5. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele ne tasaisesti tarjoiluastialle. Jos haluat vahvistaa kuusen makua, voit sivellä lohisiivujen pintaan vielä ohuesti kuusiöljyä. Pursota tai nostele lusikalla pieniä kastikenokareita lohen sekaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Säästä ylijäävä kuusiöljy ja kokeile sitä mausteena esimerkiksi juomiin, salaatteihin ja jälkiruokiin. Kuusiöljy säilyy jääkapissa noin viikon.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Tuore gourmet lohifile, Norja, VILJELTY
    Tuore gourmet lohifile, Norja, VILJELTY
    24,99/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Neito rypsiöljy 500ml
    Neito rypsiöljy 500ml
    3,59/kpl7,18/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    1,09/kpl7,27/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • Kokki20.12.2018

    No eikä lämpene tavallisessa tehosekoittimessa. Ohje lienee jostain keittiöstä missä on käytössä thermomix. Tässä tapauksessa parempi sekoittaa ensin öljy ja neulaset ja lämmittää sen jälkeen varovasti kattilassa (60C riittää)

  • K-Kuluttajapalvelu18.12.2018

    Mievaan, huoneenlämpöinen öljy lämpenee automaattisesti tehosekoittimessa. Jos tehosekoittimessa on pienet tehot, öljy ei lämpene reseptissä mainitulla tavalla. Se ei kuitenkaan haittaa, koska lämpötilalla ei ole isoa vaikutusta makuun. Riittää siis kun nestettä sekoitetaan niin kauan, että öljy ja neulaset ovat kunnolla sekaisin ja murskaantuneitten neulasten maku irtoaa öljyyn.

  • Mievaan18.12.2018

    Miten kuusiöljy saadaan tehosekoittimessa höyryävän kuumaksi?