Kuusigraavattu lohi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Joulun juhlapöydän klassikossa maistuu tänä vuonna metsä. Kuusigraavattu lohi saa makunsa kuusenneulasista ja kuusiöljyllä maustetusta ranskankermasta.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 500 g lohifileetä
- 3 dl kuusenneulasia
- 1 dl Pirkka sokeria
- 1 dl suolaa
Kastike
- 2 dl Pirkka rypsiöljyä
- 2 dl kuusenneulasia
- 1 1/2 prk (à 150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia1 636 kJ / 391 kcal
- Rasva33,8 g
- josta tyydyttynyttä5,6 g
- Hiilihydraatit10,9 g
- josta sokereita10,9 g
- Proteiini11,7 g
- Suola14,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Huuhtele ja kuivaa lohi, poista nahka, lihan ruskea osa ja ruodot.
- Hienonna neulaset, siirrä ne huhmareeseen ja murskaa, jolloin neulasten maku irtoaa. Sekoita neulaset, sokeri ja suola. Levitä puolet seoksesta tasaisesti reunallisen astian pohjalle ja laita kala seoksen päälle. Ripottele loput seoksesta tasaisesti kalan päälle. Peitä tiiviisti kelmulla ja siirrä 2 tunniksi jääkaappiin maustumaan.
- Huuhtele lohesta nopeasti pintamausteet pois juoksevan, kylmän veden alla. Kuivaa filee, peitä se tiiviisti kelmulla ja siirrä takaisin kylmään 12 tunniksi.
- Valmista kuusiöljy ja kastike. Laita rypsiöljy ja neulaset tehosekoittimeen, anna sekoittua maksimiteholla 4–8 minuuttia, kunnes öljy hieman lämpenee. Kaada kuusiöljy toiseen astiaan jäähtymään. Kun öljy on jäähtynyt, siivilöi neulaset pois öljystä. Sekoita ranskankermaan kierrevatkaimella 5 rkl jäähtynyttä kuusiöljyä sekä suola.
- Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele ne tasaisesti tarjoiluastialle. Jos haluat vahvistaa kuusen makua, voit sivellä lohisiivujen pintaan vielä ohuesti kuusiöljyä. Pursota tai nostele lusikalla pieniä kastikenokareita lohen sekaan.
Vinkki! Säästä ylijäävä kuusiöljy ja kokeile sitä mausteena esimerkiksi juomiin, salaatteihin ja jälkiruokiin. Kuusiöljy säilyy jääkapissa noin viikon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,79/kpl5,27/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Plussa-etu −20 %Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (9,45/kg)
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min4,2(36 arviota)
- yli 60 min3,9(28 arviota)
- alle 15 min3,6(51 arviota)
- Video30 - 60 min3,7(86 arviota)
- Videoalle 30 min4,5(19 arviota)
- yli 60 min4,4(26 arviota)
- yli 60 min3,6(5 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (32 arviota)
- Kokki6 vuotta sittenNo eikä lämpene tavallisessa tehosekoittimessa. Ohje lienee jostain keittiöstä missä on käytössä thermomix. Tässä tapauksessa parempi sekoittaa ensin öljy ja neulaset ja lämmittää sen jälkeen varovasti kattilassa (60C riittää)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMievaan, huoneenlämpöinen öljy lämpenee automaattisesti tehosekoittimessa. Jos tehosekoittimessa on pienet tehot, öljy ei lämpene reseptissä mainitulla tavalla. Se ei kuitenkaan haittaa, koska lämpötilalla ei ole isoa vaikutusta makuun. Riittää siis kun nestettä sekoitetaan niin kauan, että öljy ja neulaset ovat kunnolla sekaisin ja murskaantuneitten neulasten maku irtoaa öljyyn.
- Mievaan6 vuotta sittenMiten kuusiöljy saadaan tehosekoittimessa höyryävän kuumaksi?