Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi
Saat vaihtelua kalapöytään, kun maustat graavilohen appelsiinilla ja rosmariinilla.
15 annostaalle 30 min100 kcal / annos (60g)
Ainekset
15 annosta
- n. 1kglohifileen keskipalaa
- 3rklmerisuolaa
- 1rklsokeria
- 1tlviherpippureita
- 1appelsiinin keltainen kuori
- 2-3rkltuoreita rosmariinin lehtiä
- appelsiininkuorisuikaleita
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa fileestä pois vatsapuolen rasva. Poista ruodot.
- Sekoita suola, sokeri ja huhmaressa hierretyt pippurit. Suikaloi appelsiinin keltainen kuori. Hienonna rosmariini.
- Kuivaa kalan pinta ja levitä reilu puolet suolaseoksesta tasaisesti kalalle. Levitä pintaan myös appelsiininkuorisuikaleet ja rosmariini.
- Jaa fileepala keskeltä kahtia. Nosta fileepalat lihapuolet vastakkain niin, että paksu selkäpuoli tulee ohutta vatsapuolta vasten.
- Repäise pöydälle reilu pala foliota ja sen päälle tuorekelmua. Ripottele kelmun päälle puolet jäljelle jätetystä suolaseoksesta. Nosta kala suolan päälle ja levitä loput suolasta nahkan päälle. Paketoi kala tuorekelmuun ja vielä folioon. Nosta kala lautaselle ja aseta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna maustua 1 1/2-2 vuorokautta. Käännä pakettia muutaman kerran suolautumisen aikana.
- Poista mausteet ennen leikkaamista. Leikkaa filee irti nahasta vinosti ohuiksi viipaleiksi. Koristele vati rosmariinilla ja appelsiininkuorisuikaleilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Leikkaa kalaa tarjolle vain kerralla käytettävä määrä. Nauti graavattu kala 3-4 päivän kuluessa.Kategoriat
Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 100 kcal418 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja0 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi