Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Saat vaihtelua kalapöytään, kun maustat graavilohen appelsiinilla ja rosmariinilla.
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
15 annosta
- n. 1 kg lohifileen keskipalaa
- 3 rkl merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl Pirkka roseepippureita
- 1 tl viherpippureita
- 1 appelsiinin keltainen kuori
- 2–3 rkl tuoreita rosmariinin lehtiä
- appelsiininkuorisuikaleita
Ravintosisältö
- Energia986 kJ / 236 kcal
- Rasva15,1 g
- josta tyydyttynyttä2,9 g
- Hiilihydraatit3,9 g
- josta sokereita3,7 g
- Proteiini21 g
- Suola6,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Leikkaa fileestä pois vatsapuolen rasva. Poista ruodot.
- Sekoita suola, sokeri ja huhmaressa hierretyt pippurit. Suikaloi appelsiinin keltainen kuori. Hienonna rosmariini.
- Kuivaa kalan pinta ja levitä reilu puolet suolaseoksesta tasaisesti kalalle. Levitä pintaan myös appelsiininkuorisuikaleet ja rosmariini.
- Jaa fileepala keskeltä kahtia. Nosta fileepalat lihapuolet vastakkain niin, että paksu selkäpuoli tulee ohutta vatsapuolta vasten.
- Repäise pöydälle reilu pala foliota ja sen päälle tuorekelmua. Ripottele kelmun päälle puolet jäljelle jätetystä suolaseoksesta. Nosta kala suolan päälle ja levitä loput suolasta nahkan päälle. Paketoi kala tuorekelmuun ja vielä folioon. Nosta kala lautaselle ja aseta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna maustua 1 1/2–2 vuorokautta. Käännä pakettia muutaman kerran suolautumisen aikana.
- Poista mausteet ennen leikkaamista. Leikkaa filee irti nahasta vinosti ohuiksi viipaleiksi. Koristele vati rosmariinilla ja appelsiininkuorisuikaleilla.
Leikkaa kalaa tarjolle vain kerralla käytettävä määrä. Nauti graavattu kala 3–4 päivän kuluessa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Santa Maria Viherpippuri Kokonainen 1 gHinta 2,95/kpl226,92/kg
- Meira Viherpippuri kokonainen 15gHinta 1,39/kpl92,67/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 1,00/kpl3,69/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,54/kpl1,99/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(10 arviota)
- yli 60 min4,6(111 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min3,9(28 arviota)
- yli 60 min3,8(14 arviota)
- yli 60 min3,8(155 arviota)
- alle 15 min3,6(51 arviota)
- 30 - 60 min2,8(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (46 arviota)