Kinkun paistaminen
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Täydellisen joulukinkun paisto onnistuu helposti näillä ohjeilla. Oikea lämpötila on kaiken a ja o, ja sen tarkistamiseen tarvitset paistomittarin.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
16 annosta
1 (n. 6 kg) | luuton juhlakinkku (pakaste) tai |
Kuorrutus | |
---|---|
1 | kananmunan keltuainen tai |
3 rkl | tai |
1 dl | tai |
Koristeeksi | |
appelsiinilohkoja tai | |
tuoretta rosmariinia tai |
Ravintosisältö
Energia | 923 kJ / 221 kcal |
Rasva | 15,8 g |
josta tyydyttynyttä | 6 g |
Hiilihydraatit | 1 g |
josta sokereita | 0,4 g |
Proteiini | 18,8 g |
Suola | 1,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Anna jäisen kinkun sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu noin 3 päivää.
Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.
Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle mutta ei kosketa luuta. Kaada uunipannulle vettä, jotta valuva lihasneste ei pala kiinni pannuun.
Kypsennä kinkkua 125 asteessa noin 60–90 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä, kun paistomittari näyttää 75 astetta, perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun hiukan jäähtyä. Poista verkko ja nahka.
Sivele kinkun pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle ohut kerros korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Koristele kinkku halutessasi appelsiinilla ja rosmariinilla. Tarjoa kinkku esimerkiksi paistoliemestä keitetyn kastikkeen kanssa.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sinappi mieto 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Oksasen puutarha Rosmariini 20g SuomiHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,80/kpl2,95/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(31 arviota)
- yli 60 min3,0(15 arviota)
- yli 60 min3,0(10 arviota)
- yli 60 min3,5(33 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,1(13 arviota)
- yli 60 min2,9(7 arviota)
- yli 60 min3,3(106 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (70 arviota)
- ohjetta aina käyttänyt mummeli.6 vuotta sittenErinomainen on tämä ohjeenne. Aina onnistunut ja maittava kinkku. Hyvä että näitä ohjeita jaetaan. Tärkeitä varsinkin eka kertaa kinkun paistoa harjoitteleville. KIITOS, KIITOS.