Kinkun paistaminenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkun paistaminen

Joulukinkku on joulupöydän kruunu. Testatulla ohjeella onnistut varmasti kinkun paistamisessa ja kuorruttamisessa.

 • yli 60 min

Ainekset

  • 1(5-6 kg)Pirkka tuoresuolattu viljapossun kinkkurulla

Kuorrutus

Koristeeksi

  • hedelmiä (omenoita, sitruksia, luumuja)
  • varrastikku

Valmistus

yli 60 min
 1. Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
 2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
 3. Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
 4. Poista hieman jäähtyneestä kinkusta verkko ja nahka.
 5. Sivele pinta sinapilla ja ripottele pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Pistele pintaan manteleita. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
 6. Koristele kinkku halutessasi varrastikkuun pujotetuilla hedelmillä. Kinkun lisäkkeeksi sopivat keitetyt herneet, parsa- tai ruusukaali ja luumut.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua
 • ohjetta aina käyttänyt mummeli.11.12.2018

  Erinomainen on tämä ohjeenne. Aina onnistunut ja maittava kinkku. Hyvä että näitä ohjeita jaetaan. Tärkeitä varsinkin eka kertaa kinkun paistoa harjoitteleville. KIITOS, KIITOS.