Hyppää sisältöön
Kinkun paistaminenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkun paistaminen

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Täydellisen joulukinkun paisto onnistuu helposti näillä ohjeilla. Oikea lämpötila on kaiken a ja o, ja sen tarkistamiseen tarvitset paistomittarin.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

16 annosta
1 (n. 6 kg)
 
luuton juhlakinkku (pakaste)
tai

Kuorrutus

1
 
kananmunan keltuainen
tai
3 rkl
 
tai
1 dl
 
tai

Koristeeksi

 
appelsiinilohkoja
tai
 
tuoretta rosmariinia
tai

Ravintosisältö

Energia
923 kJ / 221 kcal
Rasva
15,8 g
josta tyydyttynyttä
6 g
Hiilihydraatit
1 g
josta sokereita
0,4 g
Proteiini
18,8 g
Suola
1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Anna jäisen kinkun sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu noin 3 päivää.
Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.
Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle mutta ei kosketa luuta. Kaada uunipannulle vettä, jotta valuva lihasneste ei pala kiinni pannuun.
Kypsennä kinkkua 125 asteessa noin 60–90 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä, kun paistomittari näyttää 75 astetta, perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun hiukan jäähtyä. Poista verkko ja nahka.
Sivele kinkun pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle ohut kerros korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Koristele kinkku halutessasi appelsiinilla ja rosmariinilla. Tarjoa kinkku esimerkiksi paistoliemestä keitetyn kastikkeen kanssa.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi mieto 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Hinta 1,09/kpl
    3,41/kg
  • Oksasen puutarha Rosmariini 20g Suomi
    Hinta 3,95/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Auran sinappi mieto 125g
    Hinta 1,25/kpl
    10,00/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Hinta 1,49/kpl
    4,97/kg
  • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
    Hinta 3,79/kpl
    10,83/kg
  • Pirkka Luomu appelsiini
    Hinta n. 0,80/kpl
    3,19/kg
  • Appelsiini
    Hinta n. 0,80/kpl
    2,95/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
    197,50/kg
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Hinta 4,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (70 arviota)

  • ohjetta aina käyttänyt mummeli.
    6 vuotta sitten
    Erinomainen on tämä ohjeenne. Aina onnistunut ja maittava kinkku. Hyvä että näitä ohjeita jaetaan. Tärkeitä varsinkin eka kertaa kinkun paistoa harjoitteleville. KIITOS, KIITOS.