Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Kinkun paistaminenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkun paistaminen

Joulukinkku on joulupöydän kruunu. Testatulla ohjeella onnistut varmasti kinkun paistamisessa ja kuorruttamisessa.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1(5-6 kg)Pirkka tuoresuolattu viljapossun kinkkurulla

Kuorrutus

Koristeeksi

    • hedelmiä (omenoita, sitruksia, luumuja)
    • varrastikku

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
  3. Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  4. Poista hieman jäähtyneestä kinkusta verkko ja nahka.
  5. Sivele pinta sinapilla ja ripottele pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Pistele pintaan manteleita. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
  6. Koristele kinkku halutessasi varrastikkuun pujotetuilla hedelmillä. Kinkun lisäkkeeksi sopivat keitetyt herneet, parsa- tai ruusukaali ja luumut.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sinappi mieto 125g
    Pirkka sinappi mieto 125g
    0,79/kpl6,32/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sinappi tulinen 125g
    Pirkka sinappi tulinen 125g
    0,79/kpl6,32/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Sinappi 275g mieto
    Pirkka Sinappi 275g mieto
    1,49/kpl5,42/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka korppujauho 400g
    Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,95/kpl3,17/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kuorittu manteli 150g
    Pirkka kuorittu manteli 150g
    -8 %5,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-8 %
    2,99/kpl19,93/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mantelirouhe 125g
    Pirkka mantelirouhe 125g
    2,75/kpl22,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mantelilastu 100g
    Pirkka mantelilastu 100g
    -12 %3,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    1,99/kpl19,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Eskimo grillitikku 25 cm n. 100 kpl
    Eskimo grillitikku 25 cm n. 100 kpl
    1,25/kpl0,01/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua
  • ohjetta aina käyttänyt mummeli.11.12.2018

    Erinomainen on tämä ohjeenne. Aina onnistunut ja maittava kinkku. Hyvä että näitä ohjeita jaetaan. Tärkeitä varsinkin eka kertaa kinkun paistoa harjoitteleville. KIITOS, KIITOS.