Kinkun paistaminenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinkun paistaminen

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Täydellisen joulukinkun paisto onnistuu helposti näillä ohjeilla. Oikea lämpötila on kaiken a ja o, ja sen tarkistamiseen tarvitset paistomittarin.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

1 (n. 6 kg)
 
tai

Kuorrutus

1
 
kananmunan keltuainen
tai
3 rkl
 
tai
1 dl
 
tai

Koristeeksi

 
appelsiinilohkoja
tai
 
tuoretta rosmariinia
tai

Valmistus

yli 60 min

Anna jäisen kinkun sulaa hitaasti viileässä. Aikaa kuluu noin 3 päivää.

Testaa paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98–100 astetta.

Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.

Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle mutta ei kosketa luuta. Kaada uunipannulle vettä, jotta valuva lihasneste ei pala kiinni pannuun.

Kypsennä kinkkua 125 asteessa noin 60–90 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä, kun paistomittari näyttää 75 astetta, perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

Anna kinkun hiukan jäähtyä. Poista verkko ja nahka.

Sivele kinkun pinta sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele päälle ohut kerros korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Koristele kinkku halutessasi appelsiinilla ja rosmariinilla. Tarjoa kinkku esimerkiksi paistoliemestä keitetyn kastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sinappi mieto 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Pirkka korppujauho 320g
    Hinta 1,19/kpl
    3,72/kg
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Hinta 4,99/kpl
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Meira perinteinen sinappi 950g
    Hinta 4,65/kpl
    4,89/kg
  • Plussa-etu −7 %
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,19/kpl
    3,97/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,29/kpl (4,30/kg)
  • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
    Hinta 3,89/kpl
    11,11/kg
  • Pirkka appelsiini
    Hinta n. 0,46/kpl
    1,69/kg
  • Appelsiini luomu
    Hinta n. 1,07/kpl
    4,29/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (54 arviota)

  • ohjetta aina käyttänyt mummeli.
    4 vuotta sitten
    Erinomainen on tämä ohjeenne. Aina onnistunut ja maittava kinkku. Hyvä että näitä ohjeita jaetaan. Tärkeitä varsinkin eka kertaa kinkun paistoa harjoitteleville. KIITOS, KIITOS.