• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hunaja-yrttimarinoitu juusto

Manchego on lampaanmaidosta valmistettu espanjalainen juusto. Marinadissa maistuvat sitruuna, yrtit ja hunaja.
Hunaja-yrttimarinoitu juusto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta
    • n. 250gpitkään kypsytettyä Manchegoa tai emmentalia

Marinadi

    • 1dlPirkka rypsiöljyä
    • 3rklsitruunanmehua
    • 1rkltuoretta basilikaa tai oreganoa hienonnettuna
    • 1rkltuoretta sitruunamelissaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota juusto huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Lämmitä uuni 100-asteiseksi.
  2. Poista juustosta kuori ja viipaloi se noin 1/2 sentin paksuisiksi kolmionmuotoisiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset hyvin.
  3. Aseta juustoviipaleet tasapohjaiseen tarjoiluastiaan. Lämmitä juustovatia uunissa viisi minuuttia. Kaada marinadi juustopaloille ja anna maustua huoneenlämmössä noin tunti ennen ruokailua.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 217 kcal906 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille