• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hunajainen juuresvuoka

Hunajainen juuresvuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 53,7 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise purjo pituussuunnassa, huuhtele hyvin ja leikkaa noin 10 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Kuori lantut ja porkkanat. Leikkaa porkkanat ja halkaistut lantut juustohöylällä tai veitsellä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää hunaja. Lado 1½ litran pitkänomaiseen vuokaan tasainen ja tiivis kerros lanttuviipaleita. Lisää 1/3 osa porkkanaviipaleista päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Valele hunajavoilla ja siivilöi osa perunajauhoista päälle. Lisää kerros purjosuikaleita. Toista näin kaksi kertaa. Painele kasviksia kevyesti täyttämisen aikana.
  3. Lado päällimmäiseksi loput lanttuviipaleet ja valele hunajavoilla. Painele tiiviiksi ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 2 tuntia, tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  4. Ota vuoka uunista ja pane kevyt paino vuoan päälle. Anna vetäytyä 20-30 minuuttia painon alla. Kumoa ja leikkaa noin 3 cm:n viipaleita ja tarjoa kinkun lisäkkeenä. Voit tarjota vuoan myös kylmänä alkuruokana tai lisäkkeenä esimerkiksi voileipäpöydässä. Anna vuoan silloin jäähtyä jääkaapissa yön yli ja kumoa vasta kylmänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 53,7 kcal224 kJ
  • Proteiinia0,83 g
  • Hiilihydraatteja7,54 g
  • Rasvaa2,16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille