Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
K-Ruoka.fi uudistuu. Käytät uutta versiota.Uudistamme K-Ruoka.fi:tä ja käytät palvelun uutta beta-versiota.
Anna palautetta tai lue uudistuksesta.lue lisää uudistuksesta.
Hunajainen juuresvuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hunajainen juuresvuoka

Hunajainen juuresvuoka on helppo ja herkullinen kasvislisäke monien ruokien kaveriksi.

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise purjo pituussuunnassa, huuhtele hyvin ja leikkaa noin 10 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Kuori lantut ja porkkanat. Leikkaa porkkanat ja halkaistut lantut juustohöylällä tai veitsellä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää hunaja. Lado 1½ litran pitkänomaiseen vuokaan tasainen ja tiivis kerros lanttuviipaleita. Lisää 1/3 osa porkkanaviipaleista päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Valele hunajavoilla ja siivilöi osa perunajauhoista päälle. Lisää kerros purjosuikaleita. Toista näin kaksi kertaa. Painele kasviksia kevyesti täyttämisen aikana.
  3. Lado päällimmäiseksi loput lanttuviipaleet ja valele hunajavoilla. Painele tiiviiksi ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 2 tuntia, tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  4. Ota vuoka uunista ja pane kevyt paino vuoan päälle. Anna vetäytyä 20–30 minuuttia painon alla. Kumoa ja leikkaa noin 3 cm:n viipaleita ja tarjoa kinkun lisäkkeenä. Voit tarjota vuoan myös kylmänä alkuruokana tai lisäkkeenä esimerkiksi voileipäpöydässä. Anna vuoan silloin jäähtyä jääkaapissa yön yli ja kumoa vasta kylmänä.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille1 arvostelu