• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juuressose

Juuressose valmistetaan samaan tapaan, kuin perunamuusi. Värikäs juuressose sopii lisäkkeeksi esimerkiksi lihapullille. N. 0,30€/annos.
Juuressose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1(200-300 g)pieni lanttu
    • 2-3porkkanaa
    • 5isoa perunaa
    • 5dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1dlmaitoa
    • 1rklvoita tai margariinia
    • 1/2tlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele juurekset. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.
  2. Jätä keitinliemi juuresten joukkoon ja soseuta juurekset. Lisää maito, rasva ja sokeri. Kuumenna sose vielä ja tarjoa esimerkiksi lihapullien kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 320g100 g

  • 131 kcal550 kJ
  • Proteiinia2,9 g
  • Hiilihydraatteja17,3 g
  • Rasvaa3,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5