Seesaminen juuresraastevuoka
Juuresvuoka on herkullinen lisäke niin liha- kuin kalaruoille. Helppo kasvislisäke saa makua juureksista, currysta sekä seesaminsiemenistä.
10 annostayli 60 min120 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 1(n. 100 g)sipuli
- 4(n. 300 g)porkkanaa
- 1(n. 200 g)palsternakka
- 1(n. 300 g)lanttu
- pala(n. 200 g)juuriselleriä
- 2rklöljyä
- 1dlseesaminsiemeniä
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa (10 %)
- 1kananmuna
- 2rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkanat, palsternakka, lanttu ja selleri mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Kuullota sipulia ja juuresraastetta paistokasarissa öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Sekoita (paahdetut) seesaminsiemenet joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita ruokakerma, muna, hunaja, suola ja currytahna keskenään. Lisää seos juuresraasteen joukkoon ja sekoita. Paista juuresvuokaa uunissa 175 asteessa keskitasolla noin 60 minuuttia. Tarjoa seesaminen juuresraastevuoka esimerkiksi kalkkunan lisäkkeenä.
Katso video
Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 120 kcal504 kJ
- Proteiinia 2,99 g
- Hiilihydraatteja7,72 g
- Rasvaa8,67 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi