Jauhelihamureke
Jauhelihamureke kuuluu monen arjen suosikkiruokiin. Tarjoa herkullinen jauhelihamureke valkosipulisen parsakaalilisäkkeen kanssa. Noin 2,00€/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1rklöljyä
- 1dlvettä
- 1/2lihaliemikuutio
- 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa (20 %)
- 1/2dlkorppujauhoja
- 1kananmuna
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- 450gparsakaalia
- 1/2lkanalientä
- 3/4dlsoijakastiketta
- 2 1/2rklsokeria
- 1rklvalkoviinietikkaa
- (1 rkl raastettua inkivääriä)
- 1 3/4dlvettä
- 2rklmaissitärkkelystä
Valmistus
30 - 60 min- Valmista lihamureke. Kuullota sipulikuutiot öljyssä pannulla. Lisää pannulle vesi ja murennettu lihaliemikuutio ja anna kiehahtaa.
- Soseuta sipuliseos ja anna jäähtyä. Lisää sipuliseoksen joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, suola ja mustapippuri.
- Muotoile mureketaikinasta kostein käsin 20 cm pitkä tanko. Paista mureketta uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
- Paloittele parsakaali ja keitä paloja kanaliemessä muutama minuutti. Valuta parsakaalit siivilässä, ota sivuun 1 dl kanalientä ja pane se takaisin kattilaan. Lisää joukkoon soija, sokeri, viinietikka, valkosipuli ja halutessasi inkivääri. Keitä muutama minuutti.
- Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään. Lisää seos tasaisena nauhana kanaliemen sekaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia.
- Lisää sekaan esikypsennetyt parsakaalipalat. Tarjoa lihamurekkeen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
"1. Valmista lihamureke. Kuullota sipulikuutiot öljyssä pannulla. Lisää pannulle vesi ja murennettu lihaliemikuutio ja anna kiehahtaa." Ensin siis valmistan lihamurekkeen, jonka ohjetta juuri luen, ja sitten alan kuullottamaan sipuleita? Todella huonosti kirjoitettu ohje.
Joni, ikävä kuulla, että ohjeistusta on hankala ymmärtää. Ohje alkaa lihamurekkeen valmistuksella eli sipulien kuullotuksella. Vien huomiosi eteenpäin tiedoksi. Halutessasi voit koittaa myös sivuston reseptihausta nimellä lihamureke löytyvää ohjetta.
"Ota sivuun 1 dl kanalientä ja pane se takaisin kattilaan." Miksi? Otetaan pois ja takaisin. En ymmärrä. Todella sekava.
Laura, kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että resepti on ollut epäselvä. Kun parsakaalit on keitetty, otetaan keitinliemenä ollutta kanalientä 1 dl talteen. Tästä 1 dl:sta valmistetaan kastike parsakaaleille.
Resepti sekava
kokki3, ikävä kyylla, että resepti on mielestäsi sekava. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi.