JauhelihamurekeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihamureke

Herkullinen jauhelihamureke tarjotaan valkosipulisen parsakaalilisäkkeen kanssa. Noin 2,00€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1/2lihaliemikuutio
    • 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa (20 %)
    • 1/2dlkorppujauhoja
    • 1kananmuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Lisäksi

    • 450gparsakaalia
    • 1/2lkanalientä
    • 3/4dlsoijakastiketta
    • 2 1/2rklsokeria
    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • (1 rkl raastettua inkivääriä)
    • 1 3/4dlvettä
    • 2rklmaissitärkkelystä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista lihamureke. Kuullota sipulikuutiot öljyssä pannulla. Lisää pannulle vesi ja murennettu lihaliemikuutio ja anna kiehahtaa.
  2. Soseuta sipuliseos ja anna jäähtyä. Lisää sipuliseoksen joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, suola ja mustapippuri.
  3. Muotoile mureketaikinasta kostein käsin 20 cm pitkä tanko. Paista mureketta uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
  4. Paloittele parsakaali ja keitä paloja kanaliemessä muutama minuutti. Valuta parsakaalit siivilässä, ota sivuun 1 dl kanalientä ja pane se takaisin kattilaan. Lisää joukkoon soija, sokeri, viinietikka, valkosipuli ja halutessasi inkivääri. Keitä muutama minuutti.
  5. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään. Lisää seos tasaisena nauhana kanaliemen sekaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia.
  6. Lisää sekaan esikypsennetyt parsakaalipalat. Tarjoa lihamurekkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste
    0,59/kpl2,95/kg
  • Apetit Kotimaiset sipulikuutiot 200g pa
    0,85/kpl4,25/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Keiju rypsiöljy 1l
    3,85/kpl
  • Knorr lihaliemikuutio 18x10g 180g
    1,95/kpl10,83/kg
  • Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    3,002 kpl
    1,79/kpl10,65/kg
  • Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    3,002 kpl
    1,69/kpl14,08/kg
  • Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,95/kpl3,17/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Knorr kanaliemikuutio 18x10g
    1,95/kpl10,83/kg
  • Bong Kanaliemikuutiot 120g
    3,002 kpl
    1,69/kpl14,08/kg
  • Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 g
    1,99/kpl22,61/kg
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    1,55/kpl10,33/l
  • Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    1,09/kpl7,27/l
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennetty
    1,95/kpl13,00/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    0,59/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,83/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    2,35/kpl7,83/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4 l
    2,99/kpl7,48/l
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    1,95/kpl5,57/l
  • Pirkka valkosipulimurska 145g
    2,59/kpl17,86/kg
  • Valkoliekki valkosipulimurska 175g
    3,29/kpl18,80/kg
  • Blue Dragon Valkosipulimurska 110g
    3,09/kpl28,09/kg
  • Inkivääri
    1,49/kpl5,95/kg
  • Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,79/kpl4,48/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua
  • Joni13.3.2019

    "1. Valmista lihamureke. Kuullota sipulikuutiot öljyssä pannulla. Lisää pannulle vesi ja murennettu lihaliemikuutio ja anna kiehahtaa." Ensin siis valmistan lihamurekkeen, jonka ohjetta juuri luen, ja sitten alan kuullottamaan sipuleita? Todella huonosti kirjoitettu ohje.

  • K-Kuluttajapalvelu13.3.2019

    Joni, ikävä kuulla, että ohjeistusta on hankala ymmärtää. Ohje alkaa lihamurekkeen valmistuksella eli sipulien kuullotuksella. Vien huomiosi eteenpäin tiedoksi. Halutessasi voit koittaa myös sivuston reseptihausta nimellä lihamureke löytyvää ohjetta.

  • Laura6.11.2018

    "Ota sivuun 1 dl kanalientä ja pane se takaisin kattilaan." Miksi? Otetaan pois ja takaisin. En ymmärrä. Todella sekava.

  • K-Kuluttajapalvelu6.11.2018

    Laura, kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että resepti on ollut epäselvä. Kun parsakaalit on keitetty, otetaan keitinliemenä ollutta kanalientä 1 dl talteen. Tästä 1 dl:sta valmistetaan kastike parsakaaleille.

  • kokki331.10.2018

    Resepti sekava

  • K-Kuluttajapalvelu31.10.2018

    kokki3, ikävä kyylla, että resepti on mielestäsi sekava. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi.