• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
JauhelihamurekeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauhelihamureke

Herkullinen jauhelihamureke tarjotaan valkosipulisen parsakaalilisäkkeen kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1/2lihaliemikuutio
    • 400gPirkka suomalaista nauta-sikajauhelihaa (20 %)
    • 1/2dlkorppujauhoja
    • 1kananmuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Lisäksi

    • 450gparsakaalia tai varsiparsakaalia
    • 1/2lkanalientä
    • 3/4dlsoijakastiketta
    • 2 1/2rklsokeria
    • 1rklvalkoviinietikkaa
    • 1tlmurskattua valkosipulia
    • (1 rkl raastettua inkivääriä)
    • 1 3/4dlvettä
    • 2rklmaissitärkkelystä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista lihamureke. Kuullota sipulikuutiot öljyssä pannulla. Lisää pannulle vesi ja murennettu lihaliemikuutio ja anna kiehahtaa.
  2. Soseuta seos ja anna jäähtyä. Lisää sekaan jauheliha, korppujauhot, kananmuna, suola ja mustapippuri.
  3. Muotoile seoksesta kostein käsin 20 cm pitkä tanko. Paista mureketta uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
  4. Pilko parsakaali ja keitä paloja kanaliemessä pari minuuttia. Ota sivuun 1 dl kanalientä ja pane se takaisin kattilaan. Lisää joukkoon soija, sokeri, viinietikka, valkosipuli ja halutessasi inkivääri. Keitä muutama minuutti.
  5. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään. Lisää seos tasaisena nauhana kanaliemen sekaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia.
  6. Lisää sekaan esikypsennetyt parsakaalipalat. Tarjoa lihamurekkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu