Ison janssonin piirakka
Janssoninkiusauksesta inspiroitunut piirakka on ruokaisa ja täyttävä lounas!
n. 16 palaayli 60 min155 kcal / 100 g
Ainekset
n. 16 palaa
Pohja
- 3(n. 250 g)keitettyä perunaa
- 150gmargariinia
- 1 1/2tlleivinjauhetta
Täyte
- 2ps(à 250 g)Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
- 1ps(500 g)Pirkka peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
- 2rs(à 145 g/94 g)Pirkka janssoninfileitä
- 1tlk(2 1/2 dl)Flora Ruoka -kasvirasvasekoitetta
- 3kananmunaa
- tuoretta ruohosipulia
- tuoretta tilliä
- mustapippuria
- 250gjuustoraastetta
Valmistus
yli 60 min- Raasta keitetyt, jäähtyneet perunat hienoksi raasteeksi. Nypi sekaisin margariini, hiivaleipäjauhot ja leivinjauhe. Lisää perunaraaste. Pane taikina kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Ota kasvis- ja perunasuikaleet sulamaan. Valuta kalafileistä liemi ja suikaloi fileet.
- Vatkaa kasvirasvasekoitteen joukkoon munat ja lisää silputtua ruohosipulia ja tilliä.
- Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Taikina saa ulottua myös noin 1 cm uunipannun reunoille.
- Levitä taikinan päälle pussillinen kohmeisia kasvissuikaleita, sitten peruna-sipulisekoitus ja päälle vielä kasvis- sekä kalasuikaleet.
- Kaada pinnalle tasaisesti munaseos. Mausta mustapippurirouheella. Peitä pinta lopuksi juustoraasteella.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia ja nosta piirakka ylemmäksi ja paista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vihreän salaatin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 155 kcal648 kJ
- Proteiinia 6,5 g
- Hiilihydraatteja13,2 g
- Rasvaa8,32 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi