• Erityisruokavaliot

Ison janssonin piirakka

Ison janssonin piirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 palaa
  • yli 60 min
  • 155 kcal / 100 g

Ainekset

n. 16 palaa

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta keitetyt, jäähtyneet perunat hienoksi raasteeksi. Nypi sekaisin margariini, hiivaleipäjauhot ja leivinjauhe. Lisää perunaraaste. Pane taikina kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Ota kasvis- ja perunasuikaleet sulamaan. Valuta kalafileistä liemi ja suikaloi fileet.
  3. Vatkaa kasvirasvasekoitteen joukkoon munat ja lisää silputtua ruohosipulia ja tilliä.
  4. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Taikina saa ulottua myös noin 1 cm uunipannun reunoille.
  5. Levitä taikinan päälle pussillinen kohmeisia kasvissuikaleita, sitten peruna-sipulisekoitus ja päälle vielä kasvis- sekä kalasuikaleet.
  6. Kaada pinnalle tasaisesti munaseos. Mausta mustapippurirouheella. Peitä pinta lopuksi juustoraasteella.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia ja nosta piirakka ylemmäksi ja paista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 155 kcal648 kJ
  • Proteiinia6,5 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa8,32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1