• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kreikkalainen juustopaistos

Kreikkalainen juustopaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • yli 60 min
  • 176 kcal / 100 g

Ainekset

6-8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pohjan kuivat aineet monitoimikoneessa. Paloittele joukkoon kylmä rasva ja sekoita seos ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Leivo taikina jauhoisin käsin tasaiseksi matalaksi kakuksi ja taputtele piirakkavuoan (pyöreä halkaisija 25 cm tai suorakaide n. 20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Nosta pohja hetkeksi kylmään jähmettymään. Pistele pohja ja paista sitä 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli. Puhdista paprika ja leikkaa kuutioiksi. Lisää paprikat pannulle ja anna pehmetä hetki. Mausta seos oreganolla ja pippurilla.
  4. Kuutioi tomaatit ja valuta juutokuutiot. Levitä vihannekset ja juustot vuokaan. Ripottele päälle persiljaa tai basilikaa ja rouhi pintaan mustapippuria.
  5. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma. Kaada seos vuokaan ja koristele pinta halkaistuilla oliiveilla.
  6. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa juustopaistoksen kanssa salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 176 kcal738 kJ
  • Proteiinia6,07 g
  • Hiilihydraatteja12,9 g
  • Rasvaa11,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3