Kreikkalainen juustopaistos Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kreikkalainen juustopaistos

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Juustoinen kasvispiirakka maistuu niin arkena kuin illanistujaisten pikkusuolaisena.

    Ainekset

    6–8 annosta

    Pohja

    1 dl
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    100 g
     
    tai
    1 dl
     
    kylmää vettä
    tai

    Täyte

    200 g
     
    tai
    1–2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1–2
     
    valkosipulinkynttä hienonnettuna
    tai
    1 (150 g)
     
    paprika
    tai
    1 tl
     
    oreganoa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    3 (300 g)
     
    tomaattia
    tai
    1 tlk (365 g/200 g)
     
    tai
     
    persiljaa tai basilikaa hienonnettuna
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    12
     
    Pirkka kivetöntä kalamataoliivia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    666 kJ / 159 kcal
    Rasva
    10,3 g
    josta tyydyttynyttä
    5,8 g
    Hiilihydraatit
    10,4 g
    josta sokereita
    3,3 g
    Proteiini
    5,2 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita pohjan kuivat aineet monitoimikoneessa. Paloittele joukkoon kylmä rasva ja sekoita seos ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Leivo taikina jauhoisin käsin tasaiseksi matalaksi kakuksi ja taputtele piirakkavuoan (pyöreä halkaisija 25 cm tai suorakaide n. 20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille.

    Nosta pohja hetkeksi kylmään jähmettymään. Pistele pohja ja paista sitä 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.

    Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli. Puhdista paprika ja leikkaa kuutioiksi. Lisää paprikat pannulle ja anna pehmetä hetki. Mausta seos oreganolla ja pippurilla.

    Kuutioi tomaatit ja valuta juutokuutiot. Levitä vihannekset ja juustot vuokaan. Ripottele päälle persiljaa tai basilikaa ja rouhi pintaan mustapippuria.

    Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma. Kaada seos vuokaan ja koristele pinta halkaistuilla oliiveilla.

    Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa juustopaistoksen kanssa salaattia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka perunamuusijauhe 2x105g maidoton
      Hinta 1,99/kpl
      9,48/kg
    • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
      Hinta 2,79/kpl
      1,40/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste
      Hinta 0,75/kpl
      3,75/kg
    • Pirkka salaattijuusto kuutioina suolavedessä 365g/200g laktoositon
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka laktoositon kevytkerma 2dl UHT
      Hinta 0,89/kpl
      4,45/l
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (8 arviota)

    • Ponkku
      5 vuotta sitten
      Osaatteko sano, toimiiko pohja, jos vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Ponkku, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit kuitenkin kokeilla tehdä taikinan vehnäjauhojen sijaan gluteenittomalla jauhoseoksella.