Helpot perunarieskat
Perunarieskat valmistuvat näppärästi perunamuusijauheesta. Rieskat maistuvat vaikkapa keiton tai teen seurana.
4 kplyli 60 min121 kcal / 100 g (148g)
Ainekset
4 kpl
- 1ps(105 g)Pirkka perunamuusijauhetta
- 2dlvettä
- 1kananmuna
- 1tlleivinjauhetta
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kiehauta maito ja vesi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää perunamuusijauhe hyvin sekoittaen. Jäähdytä muusi jääkaappikylmäksi.
- Lisää muna muusiin. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jauhoseos perunamuusin joukkoon.
- Jaa taikina 4 osaan ja taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen ohuiksi (n. 1/2 cm) rieskoiksi.
- Paista 225° C uunin ylätasolla n. 10 minuuttia. Tarjoa perunarieskat lämpiminä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Rieskat voi myös pakastaa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 121 kcal505 kJ
- Proteiinia 4,68 g
- Hiilihydraatteja20,9 g
- Rasvaa2,23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi