• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helpot perunarieskat

Perunarieskat valmistuvat näppärästi perunasosejauheesta. Rieskat maistuvat vaikkapa keiton tai teen seurana.
Helpot perunarieskat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • yli 60 min
  • 121 kcal / 100 g (148g)

Ainekset

4 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta maito ja vesi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja ripottele joukkoon perunasosejauhe samalla hyvin sekoittaen. Jäähdytä sose jääkaappikylmäksi.
  2. Lisää muna soseeseen. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jauhoseos perunasoseen joukkoon.
  3. Jaa taikina 4 osaan ja taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen heti ohuiksi (n. 1/2 cm) rieskoiksi.
  4. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa perunarieskat lämpiminä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Rieskat voi myös pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 121 kcal505 kJ
  • Proteiinia4,68 g
  • Hiilihydraatteja20,9 g
  • Rasvaa2,23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22