Italialainen pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Italialainen pizzapohja

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kunnolla vaivatun ja pitkään kohotetun taikinan avulla saat pizzaan ihanan maukkaan ja rapean pohjan. Paista pizza kuumassa uunissa.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl
3 1/2 dl
 
kylmää vettä
tai
n. 2 tl
 
suolaa
tai
n. 7 dl
 
tai
1/2 tl
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Lisäksi

1 1/2 dl
 
 
tai
tai

Ravintosisältö

Energia
788 kJ / 186 kcal
Rasva
2,2 g
josta tyydyttynyttä
0,4 g
Hiilihydraatit
34,9 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
6,1 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola.

Mittaa vehnäjauhot, hiiva ja loput vesimäärästä taikinakulhoon. Vaivaa taikinaa yleiskoneen hiljaisella teholla 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista noin 5 minuttia tai kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti, kunnes taikina on sileää eikä tartu enää käsiin. Peitä kulho tiiviisti ja anna seistä huoneenlämmössä noin 10 tuntia.

Pyöräytä löysähkö taikina jauhotetuilla käsillä kahdeksi palloksi pöydälle tai leivinpaperin päälle. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa. Peitä kostealla liinalla ja kohota vielä 2 tuntia.

Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Taputtele taikinat käsin pellille. Kohota pizzapohjia vielä liinan alla noin 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Levitä tomaattikastike pohjan päälle. Paista pizzaa ensin uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää haluamasi täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla noin 4 minuuttia. Tarkkaile, ettei pizza pääse palamaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Hinta 2,59/kpl
    2,59/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,19/kpl
    27,05/kg
  • Pirkka oliiviöljy 1l
    Hinta 18,40/kpl
    18,40/l
  • Mutti pastakastike Rossoro-tomaateilla ja basilikalla 400g
    Hinta 3,19/kpl
    7,98/kg
  • Pirkka pizzakastike 390g
    Hinta 1,95/kpl
    5,00/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka Parhaat käsittelyjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Hinta 1,89/kpl
    1,89/kg
  • Pirkka Parhaat erittäin vahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Hinta 2,59/kpl
    2,59/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,45/kpl
    32,95/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 2,89/kpl
    26,27/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 5,55/kpl
    22,20/l
  • Bertolli cucina oliiviöljy 1.5l
    Hinta 27,95/kpl
    18,63/l
  • Plussa-etu −16 %
    Pirkka tomaatti-basilikapastakastike 390g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,50/2 kpl
    4,49/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,36/kg)
  • Pirkka Luomu tomaatti-basilikapastakastike 390g
    Hinta 2,45/kpl
    6,28/kg
  • Pirkka Parhaat pizzakastike 390g Pizzanpaistajat
    Hinta 1,85/kpl
    4,74/kg
  • Mutti aromaattinen pizzakastike 400g
    Hinta 1,89/kpl
    4,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (113 arviota)

  • 😊
    10 kuukautta sitten
    Loistava
  • Pizzakokki
    1 vuosi sitten
    Sopii hyvin myös pizzauuniin, tulee 4 pizzaa. Mutta silloin ei kannata tehdä liian ohutta lättyä.
  • Hemkok
    1 vuosi sitten
    Epäonnistunut Minulla ei ole yleiskonetta, tein taikinan käsin. Onnistuin hyvin.
  • Hemkok
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti, ainoa miinus pitkä nostatusaika
  • Tumpelo
    2 vuotta sitten
    Kohotin taikinaa huoneenlämmössä yön yli ja taikina haisi aivan alkoholille onko tämä normaalia? Paistettuani pizzan pohjasta tuli kiiltävä ja liian rapea (muistutti lähinnä sipsiä) vaikka paistoin ohjeiden mukaisesti, mitähän tein väärin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Tumpelo, on normaalia, pizzataikina alkaa käymään, kun sitä kohotetaan pitkään. Uuneissa on eroja, joten paistoaikaa kannattaa tarkkailla, jotta pohjasta ei tule liian rapea.
  • someone
    2 vuotta sitten
    Paljonko tällä on kaloreita kiitos?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    someone, reseptin kalorimäärää ei valitettavasti ole mahdollista ilmoittaa tällä hetkellä. Välitän palautteesi tiedoksi K-koekeittiölle resepteistä vastaaville henkilöille, jotta he voivat laskea kalorimäärän, kun sen laskenta on jälleen mahdolllista.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Leipuri hiiva, kuivahiiva toimii myös alhaisessa lämpötilassa, mutta tällöin tulee nostatusajan olla pidempi kuin lämpimällä nesteellä.
  • Leipuri hiiva
    3 vuotta sitten
    Herääkö kuivahiiva kylmässä vedessä, vai vaatiiko se juuri sen takia tuon 10 tunnin nostatuksen? Yleensä sanotaan että kuivahiiva vaatii lämpimän veden alkaakseen toimia.
  • Epäonnistunut
    5 vuotta sitten
    Millaisella yleiskoneen terällä tämä taikina tulisi vaivata? Käytin koukun mallista terää, taikina jäi nyt toisellakin kerralla aivan löysäksi. Taikinasta en siis saanut mitenkään sellaista etteikö olisi tarttunut käsiin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Italialainen, ohjeessa on tarkoituksella mukana vain pohjataikinan ohje ja tomaattikastike. Juuston ja muut täytteet voi lisätä oman mieltymyksensä mukaisesti.
  • Italialainen
    6 vuotta sitten
    Italialaisesta pizzapohjareseptistä on unohtunut kokonaan juusto.