Italialainen pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Italialainen pizzapohja

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kunnolla vaivatun ja pitkään kohotetun taikinan avulla saat pizzaan ihanan maukkaan ja rapean pohjan. Paista pizza kuumassa uunissa.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl
3 1/2 dl
 
kylmää vettä
tai
n. 2 tl
 
suolaa
tai
n. 7 dl
 
tai
1/2 tl
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Lisäksi

1 1/2 dl
 
 
tai
tai

Ravintosisältö

Energia
788 kJ / 186 kcal
Rasva
2,2 g
josta tyydyttynyttä
0,4 g
Hiilihydraatit
34,9 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
6,1 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola.
Mittaa vehnäjauhot, hiiva ja loput vesimäärästä taikinakulhoon. Vaivaa taikinaa yleiskoneen hiljaisella teholla 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista noin 5 minuttia tai kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti, kunnes taikina on sileää eikä tartu enää käsiin. Peitä kulho tiiviisti ja anna seistä huoneenlämmössä noin 10 tuntia.
Pyöräytä löysähkö taikina jauhotetuilla käsillä kahdeksi palloksi pöydälle tai leivinpaperin päälle. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa. Peitä kostealla liinalla ja kohota vielä 2 tuntia.
Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Taputtele taikinat käsin pellille. Kohota pizzapohjia vielä liinan alla noin 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Levitä tomaattikastike pohjan päälle. Paista pizzaa ensin uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää haluamasi täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla noin 4 minuuttia. Tarkkaile, ettei pizza pääse palamaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Plussa-etu −13 %
    Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    2,25/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,59/kpl (2,59/kg)
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Mutti pastakastike Rossoro-tomaateilla ja basilikalla 400g
    Hinta 3,19/kpl
    7,98/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Pirkka pizzakastike 390g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,85/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,85/kpl (4,74/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500g
    Hinta 3,75/kpl
    7,50/kg
  • Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650g
    Hinta 5,99/kpl
    9,22/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Delizie di Calabria pastakastike basilica 330g
    Hinta 4,25/kpl
    12,88/kg
  • Rummo pastakastike 340g Sugo al basilico
    Hinta 2,99/kpl
    8,79/kg
  • Hungry Chef Pizzakastike 260g
    Hinta 3,25/kpl
    12,50/kg
  • Hungry Chef Pizzakastike 260g Diavola
    Hinta 3,25/kpl
    12,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (121 arviota)

  • 😊
    1 vuosi sitten
    Loistava
  • Pizzakokki
    2 vuotta sitten
    Sopii hyvin myös pizzauuniin, tulee 4 pizzaa. Mutta silloin ei kannata tehdä liian ohutta lättyä.
  • Hemkok
    2 vuotta sitten
    Epäonnistunut Minulla ei ole yleiskonetta, tein taikinan käsin. Onnistuin hyvin.
  • Hemkok
    2 vuotta sitten
    Hyvä resepti, ainoa miinus pitkä nostatusaika
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Tumpelo, on normaalia, pizzataikina alkaa käymään, kun sitä kohotetaan pitkään. Uuneissa on eroja, joten paistoaikaa kannattaa tarkkailla, jotta pohjasta ei tule liian rapea.
  • Tumpelo
    3 vuotta sitten
    Kohotin taikinaa huoneenlämmössä yön yli ja taikina haisi aivan alkoholille onko tämä normaalia? Paistettuani pizzan pohjasta tuli kiiltävä ja liian rapea (muistutti lähinnä sipsiä) vaikka paistoin ohjeiden mukaisesti, mitähän tein väärin?
  • someone
    3 vuotta sitten
    Paljonko tällä on kaloreita kiitos?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    someone, reseptin kalorimäärää ei valitettavasti ole mahdollista ilmoittaa tällä hetkellä. Välitän palautteesi tiedoksi K-koekeittiölle resepteistä vastaaville henkilöille, jotta he voivat laskea kalorimäärän, kun sen laskenta on jälleen mahdolllista.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Leipuri hiiva, kuivahiiva toimii myös alhaisessa lämpötilassa, mutta tällöin tulee nostatusajan olla pidempi kuin lämpimällä nesteellä.
  • Leipuri hiiva
    4 vuotta sitten
    Herääkö kuivahiiva kylmässä vedessä, vai vaatiiko se juuri sen takia tuon 10 tunnin nostatuksen? Yleensä sanotaan että kuivahiiva vaatii lämpimän veden alkaakseen toimia.
  • Epäonnistunut
    6 vuotta sitten
    Millaisella yleiskoneen terällä tämä taikina tulisi vaivata? Käytin koukun mallista terää, taikina jäi nyt toisellakin kerralla aivan löysäksi. Taikinasta en siis saanut mitenkään sellaista etteikö olisi tarttunut käsiin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Italialainen, ohjeessa on tarkoituksella mukana vain pohjataikinan ohje ja tomaattikastike. Juuston ja muut täytteet voi lisätä oman mieltymyksensä mukaisesti.
  • Italialainen
    7 vuotta sitten
    Italialaisesta pizzapohjareseptistä on unohtunut kokonaan juusto.