Italialainen pizzapohja
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kunnolla vaivatun ja pitkään kohotetun taikinan avulla saat pizzaan ihanan maukkaan ja rapean pohjan. Paista pizza kuumassa uunissa.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 kpl
3 1/2 dl | kylmää vettä tai |
n. 2 tl | suolaa tai |
n. 7 dl | tai |
1/2 tl | Pirkka kuivahiivaa tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 1/2 dl | tai tai |
Ravintosisältö
Energia | 788 kJ / 186 kcal |
Rasva | 2,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 34,9 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola.
Mittaa vehnäjauhot, hiiva ja loput vesimäärästä taikinakulhoon. Vaivaa taikinaa yleiskoneen hiljaisella teholla 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista noin 5 minuttia tai kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti, kunnes taikina on sileää eikä tartu enää käsiin. Peitä kulho tiiviisti ja anna seistä huoneenlämmössä noin 10 tuntia.
Pyöräytä löysähkö taikina jauhotetuilla käsillä kahdeksi palloksi pöydälle tai leivinpaperin päälle. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa. Peitä kostealla liinalla ja kohota vielä 2 tuntia.
Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Taputtele taikinat käsin pellille. Kohota pizzapohjia vielä liinan alla noin 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Levitä tomaattikastike pohjan päälle. Paista pizzaa ensin uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää haluamasi täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla noin 4 minuuttia. Tarkkaile, ettei pizza pääse palamaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl2,25/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl (2,59/kg)
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Mutti pastakastike Rossoro-tomaateilla ja basilikalla 400gHinta 3,19/kpl7,98/kg
- Plussa-etu −18 %Pirkka pizzakastike 390gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,85/kgIlman Plussa-korttia 1,85/kpl (4,74/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,75/kpl7,50/kg
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Delizie di Calabria pastakastike basilica 330gHinta 4,25/kpl12,88/kg
- Rummo pastakastike 340g Sugo al basilicoHinta 2,99/kpl8,79/kg
- Hungry Chef Pizzakastike 260gHinta 3,25/kpl12,50/kg
- Hungry Chef Pizzakastike 260g DiavolaHinta 3,25/kpl12,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(252 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min3,4(16 arviota)
- yli 60 min4,6(94 arviota)
- yli 60 min3,2(46 arviota)
- 30 - 60 min3,7(626 arviota)
- yli 60 min3,7(41 arviota)
- yli 60 min3,8(159 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (121 arviota)
- 😊1 vuosi sittenLoistava
- Pizzakokki2 vuotta sittenSopii hyvin myös pizzauuniin, tulee 4 pizzaa. Mutta silloin ei kannata tehdä liian ohutta lättyä.
- Hemkok2 vuotta sittenEpäonnistunut Minulla ei ole yleiskonetta, tein taikinan käsin. Onnistuin hyvin.
- Hemkok2 vuotta sittenHyvä resepti, ainoa miinus pitkä nostatusaika
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTumpelo, on normaalia, pizzataikina alkaa käymään, kun sitä kohotetaan pitkään. Uuneissa on eroja, joten paistoaikaa kannattaa tarkkailla, jotta pohjasta ei tule liian rapea.
- Tumpelo3 vuotta sittenKohotin taikinaa huoneenlämmössä yön yli ja taikina haisi aivan alkoholille onko tämä normaalia? Paistettuani pizzan pohjasta tuli kiiltävä ja liian rapea (muistutti lähinnä sipsiä) vaikka paistoin ohjeiden mukaisesti, mitähän tein väärin?
- someone3 vuotta sittenPaljonko tällä on kaloreita kiitos?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittensomeone, reseptin kalorimäärää ei valitettavasti ole mahdollista ilmoittaa tällä hetkellä. Välitän palautteesi tiedoksi K-koekeittiölle resepteistä vastaaville henkilöille, jotta he voivat laskea kalorimäärän, kun sen laskenta on jälleen mahdolllista.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipuri hiiva, kuivahiiva toimii myös alhaisessa lämpötilassa, mutta tällöin tulee nostatusajan olla pidempi kuin lämpimällä nesteellä.
- Leipuri hiiva4 vuotta sittenHerääkö kuivahiiva kylmässä vedessä, vai vaatiiko se juuri sen takia tuon 10 tunnin nostatuksen? Yleensä sanotaan että kuivahiiva vaatii lämpimän veden alkaakseen toimia.
- Epäonnistunut6 vuotta sittenMillaisella yleiskoneen terällä tämä taikina tulisi vaivata? Käytin koukun mallista terää, taikina jäi nyt toisellakin kerralla aivan löysäksi. Taikinasta en siis saanut mitenkään sellaista etteikö olisi tarttunut käsiin.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenItalialainen, ohjeessa on tarkoituksella mukana vain pohjataikinan ohje ja tomaattikastike. Juuston ja muut täytteet voi lisätä oman mieltymyksensä mukaisesti.
- Italialainen7 vuotta sittenItalialaisesta pizzapohjareseptistä on unohtunut kokonaan juusto.