Italialainen pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Italialainen pizzapohja

Kunnolla vaivatun ja pitkään kohotetun taikinan avulla saat pizzaan ihanan maukkaan ja rapean pohjan. Paista pizza kuumassa uunissa. Noin 1,10€/annos.

  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl
    • 3 1/2dlkylmää vettä
    • n. 2tlsuolaa
    • n. 7dlvehnäjauhoja (mieluiten 00-laatuisia)
    • 1rkloliiviöljyä

Lisäksi

    • 1 1/2dltomaattikastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola.
  2. Mittaa vehnäjauhot, hiiva ja loput vesimäärästä taikinakulhoon. Vaivaa taikinaa yleiskoneen hiljaisella teholla 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista noin 5 minuttia tai kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti, kunnes taikina on sileää eikä tartu enää käsiin. Peitä kulho tiiviisti ja anna seistä huoneenlämmössä noin 10 tuntia.
  3. Pyöräytä löysähkö taikina jauhotetuilla käsillä kahdeksi palloksi pöydälle tai leivinpaperin päälle. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa. Peitä kostealla liinalla ja kohota vielä 2 tuntia.
  4. Öljyä kaksi puhdasta uunipeltiä. Taputtele taikinat käsin pellille. Kohota pizzapohjia vielä liinan alla noin 30 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Levitä tomaattikastike pohjan päälle. Paista pizzaa ensin uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää haluamasi täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla noin 4 minuuttia. Tarkkaile, ettei pizza pääse palamaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,85/kpl25,91/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Mutti tomaattikastike datterini 400g
    Mutti tomaattikastike datterini 400g
    2,39/kpl5,97/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 80 arvostelua
  • Tumpelo2.4.2021

    Kohotin taikinaa huoneenlämmössä yön yli ja taikina haisi aivan alkoholille onko tämä normaalia? Paistettuani pizzan pohjasta tuli kiiltävä ja liian rapea (muistutti lähinnä sipsiä) vaikka paistoin ohjeiden mukaisesti, mitähän tein väärin?

  • K-Kuluttajapalvelu2.4.2021

    Tumpelo, on normaalia, pizzataikina alkaa käymään, kun sitä kohotetaan pitkään. Uuneissa on eroja, joten paistoaikaa kannattaa tarkkailla, jotta pohjasta ei tule liian rapea.

  • someone14.3.2021

    Paljonko tällä on kaloreita kiitos?

  • K-Kuluttajapalvelu14.3.2021

    someone, reseptin kalorimäärää ei valitettavasti ole mahdollista ilmoittaa tällä hetkellä. Välitän palautteesi tiedoksi K-koekeittiölle resepteistä vastaaville henkilöille, jotta he voivat laskea kalorimäärän, kun sen laskenta on jälleen mahdolllista.

  • K-Kuluttajapalvelu3.8.2020

    Leipuri hiiva, kuivahiiva toimii myös alhaisessa lämpötilassa, mutta tällöin tulee nostatusajan olla pidempi kuin lämpimällä nesteellä.

  • Leipuri hiiva3.8.2020

    Herääkö kuivahiiva kylmässä vedessä, vai vaatiiko se juuri sen takia tuon 10 tunnin nostatuksen? Yleensä sanotaan että kuivahiiva vaatii lämpimän veden alkaakseen toimia.

  • Epäonnistunut5.8.2018

    Millaisella yleiskoneen terällä tämä taikina tulisi vaivata? Käytin koukun mallista terää, taikina jäi nyt toisellakin kerralla aivan löysäksi. Taikinasta en siis saanut mitenkään sellaista etteikö olisi tarttunut käsiin.

  • Italialainen27.12.2017

    Italialaisesta pizzapohjareseptistä on unohtunut kokonaan juusto.

  • K-Kuluttajapalvelu27.12.2017

    Italialainen, ohjeessa on tarkoituksella mukana vain pohjataikinan ohje ja tomaattikastike. Juuston ja muut täytteet voi lisätä oman mieltymyksensä mukaisesti.