Nopea italialainen pizzapohja
Maukas ja rapea italialainen pizzapohja onnistuu myös pikataikinana. Vaivausajasta ei kannata tinkiä. Lyhyt nostatusaika vaatii hieman enemmän hiivaa. Noin 1,15€/annos.
2 pellillistäyli 60 min
Ainekset
2 pellillistä
- 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
- n. 2tlsuolaa
- 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
- 7dlvehnäjauhoja (mieluiten 00-laatuisia)
- 1rkloliiviöljyä
Lisäksi
- n. 1 1/2dltomaattikastiketta
Valmistus
yli 60 min- Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.
- Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
- Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
- Levitä taikina kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota mielellään vielä 30 minuuttia.
- Levitä päälle tomaattikastike ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla vielä noin 4 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos teet valkoisen pizzan, esipaista pizzapohja ensin ilman täytteitä (noin 10 minuttia). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tosi hyvä pohja tulee, vaivan arvoista. Voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa, jos sen tekee esim. muutaman tunnin etukäteen ?
Marsa, resepti on valitettavasti testattu ainoastaan tällä ohjeella K-Koekeittiössä.
Ai NOPEA? Jos kaks tuntia männöö taikinan tekkoon, niin missä se nopoeus tulloo???
Tällä reseptillä tosiaan tulee toiseksi paras pizzapohja. Parhaan pizzapohjan maininta kuuluukin anopille.
Tamare, tämä resepti on tosiaan nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.
Nopea??
SJ KOKKARIT, tämä resepti on nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.