Nopea italialainen pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nopea italialainen pizzapohja

  • Annosmäärä2 pellillistä
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Maukas ja rapea italialainen pizzapohja onnistuu myös pikataikinana. Vaivausajasta ei kannata tinkiä. Lyhyt nostatusaika vaatii hieman enemmän hiivaa.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 pellillistä
3 1/2 dl
 
kädenlämpöistä vettä
tai
n. 2 tl
 
suolaa
tai
1/2 pkt (à 50 g)
 
tuorehiivaa
tai
7 dl
 
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Lisäksi

n. 1 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
774 kJ / 183 kcal
Rasva
2 g
Hiilihydraatit
34 g
Proteiini
6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.
Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
Levitä taikina kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota mielellään vielä 30 minuuttia.
Levitä päälle tomaattikastike ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla vielä noin 4 minuuttia.
Vinkki! Jos teet valkoisen pizzan, esipaista pizzapohja ensin ilman täytteitä (noin 10 minuttia).

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -13 %
    4,502 kpl
    2,59/kpl
    2,59/kg
  • Mutti tomaattikastike 400g basilica
    Mutti tomaattikastike 400g basilica
    2,99/kpl
    7,48/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,49/kpl
    6,98/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (223 arviota)

  • Heidi
    4 kuukautta sitten
    Hyvä pizzapohja tulee tällä ohjeella, rapea.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Dahmer, uunin korkean lämmön vuoksi suosittelemme paistoa ilman leivinpaperia.
  • Dahmer
    5 kuukautta sitten
    Kelpaako öljytyn pellin sijaan leivinpaperi, ja täytyykö paistella erikseen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Marsa, resepti on valitettavasti testattu ainoastaan tällä ohjeella K-Koekeittiössä.
  • Marsa
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvä pohja tulee, vaivan arvoista. Voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa, jos sen tekee esim. muutaman tunnin etukäteen ?
  • Rr
    2 vuotta sitten
    Ai NOPEA? Jos kaks tuntia männöö taikinan tekkoon, niin missä se nopoeus tulloo???
  • T
    3 vuotta sitten
    Tällä reseptillä tosiaan tulee toiseksi paras pizzapohja. Parhaan pizzapohjan maininta kuuluukin anopille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Tamare, tämä resepti on tosiaan nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.
  • Tamare
    4 vuotta sitten
    Nopea??
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    SJ KOKKARIT, tämä resepti on nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.