Nopea italialainen pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nopea italialainen pizzapohja

  • Annosmäärä2 pellillistä
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Maukas ja rapea italialainen pizzapohja onnistuu myös pikataikinana. Vaivausajasta ei kannata tinkiä. Lyhyt nostatusaika vaatii hieman enemmän hiivaa.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 pellillistä
3 1/2 dl
 
kädenlämpöistä vettä
tai
n. 2 tl
 
suolaa
tai
1/2 pkt (à 50 g)
 
tuorehiivaa
tai
7 dl
 
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Lisäksi

n. 1 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
777 kJ / 184 kcal
Rasva
2,2 g
josta tyydyttynyttä
0,4 g
Hiilihydraatit
34,1 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
6,2 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.

Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.

Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.

Levitä taikina kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota mielellään vielä 30 minuuttia.

Levitä päälle tomaattikastike ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla vielä noin 4 minuuttia.

Vinkki! Jos teet valkoisen pizzan, esipaista pizzapohja ensin ilman täytteitä (noin 10 minuttia).

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Plussa-etu −13 %
    Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    2,25/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,59/kpl (2,59/kg)
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,09/kpl
    35,45/l
  • Mutti pastakastike Rossoro-tomaateilla ja basilikalla 400g
    Hinta 3,19/kpl
    7,98/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650g
    Hinta 5,99/kpl
    9,22/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,49/kpl
    42,45/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,65/kpl
    26,60/l
  • Delizie di Calabria pastakastike basilica 330g
    Hinta 4,25/kpl
    12,88/kg
  • Plussa-etu −24 %
    Rummo pastakastike 340g Sugo al basilico
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    6,62/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,99/kpl (8,79/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (239 arviota)

  • Heidi
    1 vuosi sitten
    Hyvä pizzapohja tulee tällä ohjeella, rapea.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Dahmer, uunin korkean lämmön vuoksi suosittelemme paistoa ilman leivinpaperia.
  • Dahmer
    1 vuosi sitten
    Kelpaako öljytyn pellin sijaan leivinpaperi, ja täytyykö paistella erikseen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Marsa, resepti on valitettavasti testattu ainoastaan tällä ohjeella K-Koekeittiössä.
  • Marsa
    2 vuotta sitten
    Tosi hyvä pohja tulee, vaivan arvoista. Voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa, jos sen tekee esim. muutaman tunnin etukäteen ?
  • Rr
    3 vuotta sitten
    Ai NOPEA? Jos kaks tuntia männöö taikinan tekkoon, niin missä se nopoeus tulloo???
  • T
    4 vuotta sitten
    Tällä reseptillä tosiaan tulee toiseksi paras pizzapohja. Parhaan pizzapohjan maininta kuuluukin anopille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Tamare, tämä resepti on tosiaan nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.
  • Tamare
    5 vuotta sitten
    Nopea??
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    SJ KOKKARIT, tämä resepti on nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.