Nopea italialainen pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nopea italialainen pizzapohja

Maukas ja rapea italialainen pizzapohja onnistuu myös pikataikinana. Vaivausajasta ei kannata tinkiä. Lyhyt nostatusaika vaatii hieman enemmän hiivaa. Noin 1,15€/annos.

  • 2 pellillistä
  • yli 60 min

Ainekset

2 pellillistä
    • 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
    • n. 2tlsuolaa
    • 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
    • 7dlvehnäjauhoja (mieluiten 00-laatuisia)
    • 1rkloliiviöljyä

Lisäksi

    • n. 1 1/2dltomaattikastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.
  2. Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
  3. Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
  4. Levitä taikina kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota mielellään vielä 30 minuuttia.
  5. Levitä päälle tomaattikastike ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla vielä noin 4 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos teet valkoisen pizzan, esipaista pizzapohja ensin ilman täytteitä (noin 10 minuttia). *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 32 arvostelua
  • Tamare10.7.2018

    Nopea??

  • K-Kuluttajapalvelu10.7.2018

    Tamare, tämä resepti on tosiaan nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.

  • SJ KOKKARIT7.10.2017

    SEN TEKEMISEEN MENEE LIIANKAUAN OLISI VOINUT VAROITTAA, VARMAAN KYLLÄ TULISI

  • K-Kuluttajapalvelu7.10.2017

    SJ KOKKARIT, tämä resepti on nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.