Nopea italialainen pizzapohja
- Annosmäärä2 pellillistä
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Maukas ja rapea italialainen pizzapohja onnistuu myös pikataikinana. Vaivausajasta ei kannata tinkiä. Lyhyt nostatusaika vaatii hieman enemmän hiivaa.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 pellillistä
3 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä tai |
n. 2 tl | suolaa tai |
1/2 pkt (à 50 g) | tuorehiivaa tai |
7 dl | tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Lisäksi | |
---|---|
n. 1 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 766 kJ / 181 kcal |
Rasva | 1,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 34,2 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.
Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
Levitä taikina kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota mielellään vielä 30 minuuttia.
Levitä päälle tomaattikastike ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla vielä noin 4 minuuttia.
Vinkki! Jos teet valkoisen pizzan, esipaista pizzapohja ensin ilman täytteitä (noin 10 minuttia).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl2,25/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl (2,59/kg)
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,75/kpl7,50/kg
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Hungry Chef Pizzakastike 260gHinta 3,25/kpl12,50/kg
- Hungry Chef Pizzakastike 260g DiavolaHinta 3,25/kpl12,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(121 arviota)
- yli 60 min3,8(161 arviota)
- 30 - 60 min3,7(631 arviota)
- yli 60 min3,7(41 arviota)
- 30 - 60 min3,4(83 arviota)
- yli 60 min2,1(23 arviota)
- yli 60 min3,9(99 arviota)
- yli 60 min4,0(61 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (253 arviota)
- Heidi2 vuotta sittenHyvä pizzapohja tulee tällä ohjeella, rapea.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenDahmer, uunin korkean lämmön vuoksi suosittelemme paistoa ilman leivinpaperia.
- Dahmer2 vuotta sittenKelpaako öljytyn pellin sijaan leivinpaperi, ja täytyykö paistella erikseen?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMarsa, resepti on valitettavasti testattu ainoastaan tällä ohjeella K-Koekeittiössä.
- Marsa3 vuotta sittenTosi hyvä pohja tulee, vaivan arvoista. Voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa, jos sen tekee esim. muutaman tunnin etukäteen ?
- Rr4 vuotta sittenAi NOPEA? Jos kaks tuntia männöö taikinan tekkoon, niin missä se nopoeus tulloo???
- T4 vuotta sittenTällä reseptillä tosiaan tulee toiseksi paras pizzapohja. Parhaan pizzapohjan maininta kuuluukin anopille.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTamare, tämä resepti on tosiaan nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.
- Tamare6 vuotta sittenNopea??
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSJ KOKKARIT, tämä resepti on nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.