Nopea italialainen pizzapohja
- Annosmäärä2 pellillistä
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Maukas ja rapea italialainen pizzapohja onnistuu myös pikataikinana. Vaivausajasta ei kannata tinkiä. Lyhyt nostatusaika vaatii hieman enemmän hiivaa.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 pellillistä
3 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä tai |
n. 2 tl | suolaa tai |
1/2 pkt (à 50 g) | tuorehiivaa tai |
7 dl | tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Lisäksi | |
---|---|
n. 1 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 774 kJ / 183 kcal |
Rasva | 2 g |
Hiilihydraatit | 34 g |
Proteiini | 6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.
Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
Levitä taikina kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota mielellään vielä 30 minuuttia.
Levitä päälle tomaattikastike ja paista 250-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Lisää täytteet ja jatka paistamista uunin ylätasolla vielä noin 4 minuuttia.
Vinkki! Jos teet valkoisen pizzan, esipaista pizzapohja ensin ilman täytteitä (noin 10 minuttia).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(100 arviota)
- yli 60 min4,0(88 arviota)
- yli 60 min1,9(20 arviota)
- yli 60 min3,6(40 arviota)
- 30 - 60 min3,6(489 arviota)
- yli 60 min4,2(126 arviota)
- yli 60 min3,8(141 arviota)
- yli 60 min3,5(40 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (223 arviota)
- Heidi4 kuukautta sittenHyvä pizzapohja tulee tällä ohjeella, rapea.
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenDahmer, uunin korkean lämmön vuoksi suosittelemme paistoa ilman leivinpaperia.
- Dahmer5 kuukautta sittenKelpaako öljytyn pellin sijaan leivinpaperi, ja täytyykö paistella erikseen?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMarsa, resepti on valitettavasti testattu ainoastaan tällä ohjeella K-Koekeittiössä.
- Marsa1 vuosi sittenTosi hyvä pohja tulee, vaivan arvoista. Voiko taikinaa säilyttää jääkaapissa, jos sen tekee esim. muutaman tunnin etukäteen ?
- Rr2 vuotta sittenAi NOPEA? Jos kaks tuntia männöö taikinan tekkoon, niin missä se nopoeus tulloo???
- T3 vuotta sittenTällä reseptillä tosiaan tulee toiseksi paras pizzapohja. Parhaan pizzapohjan maininta kuuluukin anopille.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTamare, tämä resepti on tosiaan nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.
- Tamare4 vuotta sittenNopea??
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSJ KOKKARIT, tämä resepti on nopeampi versio reseptistämme italialainen pizzapohja. Valmistusaika (yli 60 min) on kerrottu reseptin alussa.