Nduja pizza
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Napolilaisen pizzan salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Aloita taikinan teko hyvissä ajoin aamulla tai jo edellisenä päivänä. Noin 2,65€/annos.*
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Napolilainen pizzataikina | |
---|---|
375 g (n. 3–4 dl) | jääkylmää vettä tai |
1 g (n. 1/3 tl) | kuivahiivaa tai |
625 g (n. 10 dl) | tai |
20 g (n. 1 rkl) | suolaa tai |
Tomaattikastike | |
2 rkl | tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1 tlk (400 g) | tai |
1 tl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Täytteet | |
1 dl (50 g) | tai |
100 g (n. 1 dl) | tai |
2 ps (à 200 g/125 g) | tai |
1/2 ruukkua | basilikaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmista kastike. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja paista hienonnettuja valkosipulinkynsiä pari minuuttia. Lisää kokonaiset tomaatit liemineen, sokeri ja suola. Riko tomaattien rakenne puukauhalla ja kuumenna noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Anna tekeytyä peitettynä yön yli jääkaapissa. Tee taikina kohoamaan heti kastikkeen jälkeen.
Mittaa kylmä vesi yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon noin 2 dl jauhoja ja suola. Lisää loput jauhot ripeästi koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa 15 minuuttia yleiskoneessa, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin. Voit myös vaivata taikinan käsin, jolloin aikaa kuluu 20 minuuttia.
Siirrä taikina isoon kannelliseen kulhoon ja kohota huoneenlämmössä 12 tuntia.
Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä tasaisiksi palloiksi. Kohota muovikelmulla peitetyssä uunivuoassa huoneenlämmössä noin 2–4 tuntia.
Ota yksi taikinapallo kerrallaan jauhotetulle pöydälle ja painele se sormin keskeltä kohti reunoja ohueksi pizzapohjaksi (Ø 22 cm). Jätä reuna paksummaksi 1–2 sentin leveydeltä. Vedä pohja leivinpaperin päälle ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi reunoilta pois. Tee muut taikinapallot samoin.
Pane uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
Levitä tomaattikastike pohjalle, mutta jätä reuna paljaaksi. Levitä parmesaaniraaste kastikkeen päälle. Lusikoi noin teelusikallisen kokoisia kekoja ndujaa pizzalle. Vedä pizzat leivinpaperin avulla kuumalle uunipellille. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi reunoilta pois.
Paista pizzoja yksi kerrallaan 250-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Revi mozzarella pizzan päälle ja paista vielä 2 minuuttia. Viimeistele basilikalla.
Vinkki! Tarkista leivinpaperisi lämmönkestävyys pakkauksesta! Voit paistaa pizzat myös ilman leivinpaperia. Kumoa silloin pizzataikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille tai pizzakivelle, täytä nopeasti. Paista pizzoja pizzauunissa 450 asteessa noin 1 minuutin ajan kunnes pizzan reunat ovat kauniin kullanruskeat. Voit myös vaihtaa puolet parmesaaniraasteesta pecorinoraasteeseen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,1(55 arviota)
- yli 60 min3,5(8 arviota)
- yli 60 min4,5(173 arviota)
- yli 60 min4,7(48 arviota)
- yli 60 min3,5(15 arviota)
- yli 60 min3,8(24 arviota)
- 30 - 60 min3,8(73 arviota)
- 30 - 60 min4,0(22 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (84 arviota)