K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Nduja pizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nduja pizza

Napolilaisen pizzan salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Aloita taikinan teko hyvissä ajoin aamulla tai jo edellisenä päivänä. Noin 2,65€/annos.*

Ainekset

4 annosta

Napolilainen pizzataikina

    • 375g(n. 3-4 dl)jääkylmää vettä
    • 1g(n. 1/3 tl)kuivahiivaa
    • 625g(n. 10 dl)Polselli Classica 00-pizzajauhoja
    • 20g(n. 1 rkl)suolaa

Tomaattikastike

Täytteet

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kastike. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja paista hienonnettuja valkosipulinkynsiä pari minuuttia. Lisää kokonaiset tomaatit liemineen, sokeri ja suola. Riko tomaattien rakenne puukauhalla ja kuumenna noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Anna tekeytyä peitettynä yön yli jääkaapissa. Tee taikina kohoamaan heti kastikkeen jälkeen.
  2. Mittaa kylmä vesi yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon noin 2 dl jauhoja ja suola. Lisää loput jauhot ripeästi koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa 15 minuuttia yleiskoneessa, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin. Voit myös vaivata taikinan käsin, jolloin aikaa kuluu 20 minuuttia.
  3. Siirrä taikina isoon kannelliseen kulhoon ja kohota huoneenlämmössä 12 tuntia.
  4. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä tasaisiksi palloiksi. Kohota muovikelmulla peitetyssä uunivuoassa huoneenlämmössä noin 2-4 tuntia.
  5. Ota yksi taikinapallo kerrallaan jauhotetulle pöydälle ja painele se sormin keskeltä kohti reunoja ohueksi pizzapohjaksi (Ø 22 cm). Jätä reuna paksummaksi 1-2 sentin leveydeltä. Vedä pohja leivinpaperin päälle ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi reunoilta pois. Tee muut taikinapallot samoin.
  6. Pane uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
  7. Levitä tomaattikastike pohjalle, mutta jätä reuna paljaaksi. Levitä parmesaaniraaste kastikkeen päälle. Lusikoi noin teelusikallisen kokoisia kekoja ndujaa pizzalle. Vedä pizzat leivinpaperin avulla kuumalle uunipellille. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi reunoilta pois.
  8. Paista pizzoja yksi kerrallaan 250-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Revi mozzarella pizzan päälle ja paista vielä 2 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarkista leivinpaperisi lämmönkestävyys pakkauksesta! Voit paistaa pizzat myös ilman leivinpaperia. Kumoa silloin pizzataikina leivinpaperin avulla kuumalle pellille tai pizzakivelle, täytä nopeasti. Paista pizzoja pizzauunissa 450 asteessa noin 1 minuutin ajan kunnes pizzan reunat ovat kauniin kullanruskeat. Voit myös vaihtaa puolet parmesaaniraasteesta pecorinoraasteeseen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl
    30,68/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,99/kpl
    27,18/kg
  • Polselli Classica 00 pizzajauho 1kg
    Polselli Classica 00 pizzajauho 1kg
    2,25/kpl
    2,25/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,85/kpl
    11,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    3,35/kpl
    13,40/l
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    7,85/kpl
    7,85/l
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl
    16,50/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,29/kpl
    12,90/kg
  • K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240g
    0,59/kpl
    1,47/kg
  • Mutti Kokonaiset kuoritut tomaatit 400g
    Mutti Kokonaiset kuoritut tomaatit 400g
    1,19/kpl
    2,97/kg
  • Mutti kirsikkatomaatit 400g
    Mutti kirsikkatomaatit 400g
    1,25/kpl
    3,12/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    6,79/kpl
    33,95/kg
  • Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    8,39/kpl
    41,95/kg
  • Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    3,95/kpl
    49,37/kg
  • Delizie di Calabria Nduja salamilevite 180g
    Delizie di Calabria Nduja salamilevite 180g
    6,65/kpl
    36,94/kg
  • Pirkka mozzarella 200g/125g
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -17 %
    2,302 kpl
    1,39/kpl
    11,12/kg
  • Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    1,55/kpl
    12,40/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    2,79/kpl
    22,32/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Järvikylä basilika rkk FI
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille65 arvostelua