Tomaatti-mozzarellapizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaatti-mozzarellapizza

Pizzakivellä valmistettu pizza saa pintaansa klassikkotäytteet. Noin 1,35€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Pohja

Täyte

Lisäksi

    • Pirkka pizzakivi

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota hiiva ja sokeri 42 asteiseen veteen monitoimikoneen kulhoon ja lisää öljy.
  2. Käynnistä kone ja lisää pikkuhiljaa 3 dl jauhoista, anna sekoittua keskiteholla 5 minuuttia.
  3. Sammuta ja anna levätä 15 minuuttia.
  4. Lisää loput jauhoista ja suola. Käytä konetta vielä pari minuuttia.
  5. Jätä kulho peitettynä vedottomaan paikkaan ja anna nousta 30 minuuttia.
  6. Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä neljään osaan. Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi taikinapohjiksi.
  7. Kuumenna pizzakivi uunissa 250-300 asteessa tulikuumaksi.
  8. Revi mozzarellat pienemmiksi paloiksi ja anna valua kunnolla siivilässä.
  9. Ripottele kuumalle pizzakivelle hieman vehnäjauhoja ja siirrä yksi pizzapohja kivelle. Levitä 1/4 tomaattikastikkeesta ja revityistä mozzarellapaloista pizzapohjan päälle. Sulje uuninluukku ja paista 6-8 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saanut kaunista paistoväriä.
  10. Ota valmis pizza uunista. Mausta mustapippurilla ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Paista loput pizzat samaan tapaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua