Tomaatti-mozzarellapizza grillissä
Rapea pizza valmistuu helposti myös grillissä. Parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä pizzakiveä.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Pohja
- 3dlvettä
- ripaussokeria
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
Täyte
- 1tlk(390 g)Pirkka pizzakastiketta
- 2ps(à 125 g)Pirkka mozzarellaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2ruukkubasilikaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Liota hiiva ja sokeri 42 asteiseen veteen monitoimikoneen kulhoon ja lisää öljy.
- Käynnistä kone ja lisää pikkuhiljaa 3 dl jauhoista, anna sekoittua keskiteholla 5 minuuttia. Sammuta ja anna levätä 15 minuuttia.
- Lisää loput jauhoista ja suola. Käytä konetta vielä pari minuuttia. Jätä kulho peitettynä vedottomaan paikkaan ja anna nousta 30 minuuttia.
- Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä neljään osaan. Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi taikinapohjiksi.
- Revi mozzarellat pienemmiksi paloiksi ja anna valua kunnolla siivilässä.
- Nosta pizzakivi grillin parilalle tai ritilälle. Kuumenna kaasugrilli kuumaksi kaikki polttimot käytössä (250-300 astetta). Sulje kansi ja anna lämmetä noin 10-15 minuuttia.
- Nosta pizzapohja pizzakivelle isolla lastalla ja paista pari minuuttia. Käännä pizzapohja, levitä 1/4 tomaattikastikkeesta ja revityistä mozzarellapaloista pizzapohjan päälle. Paista edelleen pari kolme minuuttia.
- Ota valmis pizza grillistä. Mausta mustapippurilla ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa. Paista loput pizzat samaan tapaan.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos et omista pizzakiveä käytä apuna foliota. Laske pohjataikina yksi kerrallaan öljytylle foliolle ja nosta grilliin parillan päälle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi