PizzapitkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pizzapitko

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Pizzataikinasta leivottu muhkea pizzapitko täytetään mausteisella makkaralla, kasviksilla ja savujuustolla.
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl

Taikina

3 1/2 dl
 
kädenlämpöistä vettä
tai
n. 2 tl
 
suolaa
tai
1/2 pkt (à 50 g)
 
tuorehiivaa
tai
7 dl
 
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Lisäksi

1 1/2 dl
 
paahdettua tomaattikastiketta (ks. erillinen ohje)
tai

Täyte

1 pkt (260 g)
 
tai
1 (300 g)
 
munakoiso
tai
 
tilkka öljyä
tai
n. 200 g
 
grillattua paprikaa (säilyke)
tai
1/2 pkt (370 g)
 
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai

Valmistus

yli 60 min

Valmista paahdettu tomaattikastike erillisen ohjeen mukaan.

Valmista pizzataikina: Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.

Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.

Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.

Taikinan kohotessa valmistele täytteet: Poista makkaroista kuoret ja viipaloi makkarat. Leikkaa munakoisot pitkittäin neljään osaan ja viipaloi ne. Paahda munakoisopaloja pannulla tilkassa öljyssä hetken.

Valuta paprikat ja leikkaa hieman pienemmiksi. Raasta juusto ja revi basilikat.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 25x30 cm).

Levitä tomaattikastiketta ohuelti taikinapalojen keskelle pitkittäin, noin kolmasosan kokoiselle alueelle leveydeltään. Levitä tomaattikastikkeen päälle makkarat, munakoisot, paprikat ja juustoraaste sekä basilika.

Leikkaa taikinaosiot sivuilta parin sentin suikaleiksi. Nosta suikaleet täytteiden päälle keskelle ristikkäin vuorotellen molemmin puolin.

Siirrä pitkot varovasti leivinpaperin päälle pellille.

Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg Pizzanpaistajat
    Hinta 2,59/kpl
    2,59/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Plussa-etu −14 %
    HK Maakarit Katalonian Carlos 260g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,99/kpl
    15,35/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,65/kpl (17,88/kg)
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka Parhaat grillatut paprikat öljyssä 280g/180g
    Hinta 4,99/kpl
    27,72/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650g
    Hinta 5,99/kpl
    9,22/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Pirkka munakoiso 300g Alankomaat 1lk
    Hinta 2,29/kpl
    7,63/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Royal paahdettu punainen paprikasuikale 360/220 g
    Hinta 2,95/kpl
    13,41/kg
  • Royal paahdettu punainen paprika 465g/350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Kuusamon savujuusto 325g
    Hinta 7,25/kpl
    22,31/kg
  • Hertta Gourmet Kadaka savujuusto 300g
    Hinta 5,25/kpl
    17,50/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (41 arviota)

  • Suolapala
    6 vuotta sitten
    Oli kokeilemisen arvoinen. Teen varmasti toistekin.
  • sekavaa
    7 vuotta sitten
    Onko yksi "annos" pizzapohjaa siis puolikas taikina, josta tulee kaksi pitkoa. Vai kokonainen taikina, josta tulee kaksi pitkoa? Vähän sekavaa kun välillä puhutaan annoksista, välillä kappaleista ja välillä pellillisistä. Ja siis ilmeisesti yhdestä reseptistä pizzapohjaa tulee 12 kpl pieniä pyöreitä pizzoja, vai 6? Sitten pizzapohjaohjeessa puhutaan esipaistamisesta, mutta teidän videoissa ette esipaista pizzapohjia. Huoh.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    sekavaa, pahoittelen, että resepti ei ole ollut riittävän selkeä. Pizzapitkoon tarvitaan 1 annos pizzataikinaa, eli kokonainen taikina. Taikina jaetaan kohotuksen jälkeen kahteen osaan, jonka jälkeen jatketaan pizzapitkon ohjeen mukaan. Pikkupizzoja taikinasta tulee 6 kpl.
  • Mimma
    7 vuotta sitten
    Hei, missä on ne erilliset ohjeet pizzapohjaan ja kastikkeeseen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Mimma, ohjeet löydät reseptihausta. Tässä vielä suorat linkit: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/nopea-italialainen-pizzapohja https://www.k-ruoka.fi/reseptit/paahdettu-tomaattikastike
  • m
    7 vuotta sitten
    kaikki tarvittavat reseptit samaan ohjeeseen. EI mitään erillisiä ohjeita:(