Pizzapitko
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
Taikina | |
---|---|
3 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä tai |
n. 2 tl | suolaa tai |
1/2 pkt (à 50 g) | tuorehiivaa tai |
7 dl | tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Lisäksi | |
1 1/2 dl | paahdettua tomaattikastiketta (ks. erillinen ohje) tai |
Täyte | |
1 pkt (260 g) | tai |
1 (300 g) | munakoiso tai |
tilkka öljyä tai | |
n. 200 g | grillattua paprikaa (säilyke) tai |
1/2 pkt (370 g) | tai |
1 ruukku | tuoretta basilikaa tai |
Valmistus
Valmista paahdettu tomaattikastike erillisen ohjeen mukaan.
Valmista pizzataikina: Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.
Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
Taikinan kohotessa valmistele täytteet: Poista makkaroista kuoret ja viipaloi makkarat. Leikkaa munakoisot pitkittäin neljään osaan ja viipaloi ne. Paahda munakoisopaloja pannulla tilkassa öljyssä hetken.
Valuta paprikat ja leikkaa hieman pienemmiksi. Raasta juusto ja revi basilikat.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 25x30 cm).
Levitä tomaattikastiketta ohuelti taikinapalojen keskelle pitkittäin, noin kolmasosan kokoiselle alueelle leveydeltään. Levitä tomaattikastikkeen päälle makkarat, munakoisot, paprikat ja juustoraaste sekä basilika.
Leikkaa taikinaosiot sivuilta parin sentin suikaleiksi. Nosta suikaleet täytteiden päälle keskelle ristikkäin vuorotellen molemmin puolin.
Siirrä pitkot varovasti leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Plussa-etu −14 %HK Maakarit Katalonian Carlos 260gPlussa-kortillaEtuhinta 3,99/kpl15,35/kgIlman Plussa-korttia 4,65/kpl (17,88/kg)
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka Parhaat grillatut paprikat öljyssä 280g/180gHinta 4,99/kpl27,72/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Pirkka munakoiso 300g Alankomaat 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Royal paahdettu punainen paprikasuikale 360/220 gHinta 2,95/kpl13,41/kg
- Royal paahdettu punainen paprika 465g/350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Kuusamon savujuusto 325gHinta 7,25/kpl22,31/kg
- Hertta Gourmet Kadaka savujuusto 300gHinta 5,25/kpl17,50/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(92 arviota)
- yli 60 min4,0(246 arviota)
- yli 60 min3,8(10 arviota)
- yli 60 min2,3(21 arviota)
- yli 60 min4,4(196 arviota)
- yli 60 min3,3(16 arviota)
- yli 60 min2,9(36 arviota)
- yli 60 min4,7(55 arviota)
Arvostele resepti
- Suolapala6 vuotta sittenOli kokeilemisen arvoinen. Teen varmasti toistekin.
- sekavaa7 vuotta sittenOnko yksi "annos" pizzapohjaa siis puolikas taikina, josta tulee kaksi pitkoa. Vai kokonainen taikina, josta tulee kaksi pitkoa? Vähän sekavaa kun välillä puhutaan annoksista, välillä kappaleista ja välillä pellillisistä. Ja siis ilmeisesti yhdestä reseptistä pizzapohjaa tulee 12 kpl pieniä pyöreitä pizzoja, vai 6? Sitten pizzapohjaohjeessa puhutaan esipaistamisesta, mutta teidän videoissa ette esipaista pizzapohjia. Huoh.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittensekavaa, pahoittelen, että resepti ei ole ollut riittävän selkeä. Pizzapitkoon tarvitaan 1 annos pizzataikinaa, eli kokonainen taikina. Taikina jaetaan kohotuksen jälkeen kahteen osaan, jonka jälkeen jatketaan pizzapitkon ohjeen mukaan. Pikkupizzoja taikinasta tulee 6 kpl.
- Mimma7 vuotta sittenHei, missä on ne erilliset ohjeet pizzapohjaan ja kastikkeeseen?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMimma, ohjeet löydät reseptihausta. Tässä vielä suorat linkit: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/nopea-italialainen-pizzapohja https://www.k-ruoka.fi/reseptit/paahdettu-tomaattikastike
- m7 vuotta sittenkaikki tarvittavat reseptit samaan ohjeeseen. EI mitään erillisiä ohjeita:(