Pizzapitko
Pizzataikinasta leivottu muhkea pizzapitko täytetään mausteisella makkaralla, kasviksilla ja savujuustolla. Noin 3,60 €/annos.
- 2 kpl
- yli 60 min
Ainekset
2 kpl
Taikina
- 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
- n. 2tlsuolaa
- 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
- 7dlvehnäjauhoja (mieluiten 00-laatuisia)
- 1rkloliiviöljyä
Lisäksi
- 1 1/2dlpaahdettua tomaattikastiketta (ks. erillinen ohje)
Täyte
- 1pkt(260 g)HK Maakarit Katalonian Carlos
- 1(300 g)munakoiso
- tilkka öljyä
- n. 200ggrillattua paprikaa (säilyke)
- 1/2pkt(370 g)Pirkka leppäsavujuustoa
- 1ruukkutuoretta basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Valmista paahdettu tomaattikastike erillisen ohjeen mukaan.
- Valmista pizzataikina: Ota ensin 1/4 dl vettä sivuun ja sekoita siihen suola. Liuota hiiva loppuun vesimäärään.
- Mittaa vehnäjauhot taikinakulhoon ja kaada joukkoon veteen liuotettu hiiva. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Lisää sitten suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on sekoittunut taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
- Nostata taikinaa liinan alla noin 1 tunti.
- Taikinan kohotessa valmistele täytteet: Poista makkaroista kuoret ja viipaloi makkarat. Leikkaa munakoisot pitkittäin neljään osaan ja viipaloi ne. Paahda munakoisopaloja pannulla tilkassa öljyssä hetken.
- Valuta paprikat ja leikkaa hieman pienemmiksi. Raasta juusto ja revi basilikat.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 25x30 cm).
- Levitä tomaattikastiketta ohuelti taikinapalojen keskelle pitkittäin, noin kolmasosan kokoiselle alueelle leveydeltään. Levitä tomaattikastikkeen päälle makkarat, munakoisot, paprikat ja juustoraaste sekä basilika.
- Leikkaa taikinaosiot sivuilta parin sentin suikaleiksi. Nosta suikaleet täytteiden päälle keskelle ristikkäin vuorotellen molemmin puolin.
- Siirrä pitkot varovasti leivinpaperin päälle pellille.
- Paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Oli kokeilemisen arvoinen. Teen varmasti toistekin.
Onko yksi "annos" pizzapohjaa siis puolikas taikina, josta tulee kaksi pitkoa. Vai kokonainen taikina, josta tulee kaksi pitkoa? Vähän sekavaa kun välillä puhutaan annoksista, välillä kappaleista ja välillä pellillisistä. Ja siis ilmeisesti yhdestä reseptistä pizzapohjaa tulee 12 kpl pieniä pyöreitä pizzoja, vai 6? Sitten pizzapohjaohjeessa puhutaan esipaistamisesta, mutta teidän videoissa ette esipaista pizzapohjia. Huoh.
sekavaa, pahoittelen, että resepti ei ole ollut riittävän selkeä. Pizzapitkoon tarvitaan 1 annos pizzataikinaa, eli kokonainen taikina. Taikina jaetaan kohotuksen jälkeen kahteen osaan, jonka jälkeen jatketaan pizzapitkon ohjeen mukaan. Pikkupizzoja taikinasta tulee 6 kpl.
Hei, missä on ne erilliset ohjeet pizzapohjaan ja kastikkeeseen?
Mimma, ohjeet löydät reseptihausta. Tässä vielä suorat linkit: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/nopea-italialainen-pizzapohja https://www.k-ruoka.fi/reseptit/paahdettu-tomaattikastike
kaikki tarvittavat reseptit samaan ohjeeseen. EI mitään erillisiä ohjeita:(